Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajanka

MAM TRZYDZIESTKĘ I TYLKO CZTERY GÓRNE ZĘBY (JEDYNKI I DWÓJKI )

Polecane posty

Gość kajanka

RESZTA ZGNIŁA , DÓŁ W MIARĘ ZDROWY . za dwa lata ślub . jak się zabrac za usuwanie ( nie piszcie o leczeniu bo nie ma co leczyc) i jakąś protezę potem . kto robił - jaki e to koszty ? ile za usunięcie zęba ? czy to boli ? opiszcie. będę wdzięczna

Gość żeby zamoczył wreszcie
jak ty do tego doprowadziłaś :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość sztuka terria
gratulacje

Gość kajanka
normalnie . rodzice nie dbali o me zęby, z kasą krucho a jak zaczęłam pracowac to było za późno. a poza tym mam fobię bo raz u dentysty zemdlałam jak usuwał mi mleczaka.

Gość a jak znalazłaś...
narzeczonego z taką "klawiaturą"? ....bo skoro komuś się spodobałaś pomimo tego, to może nie warto nic zmieniać? :P

Gość shazz
protezę można zrobić na fundusz, ale trzeba trochę czekać. jeśli teraz już się tym zajmiesz to do ślubu zdążysz :) wyrwanie zęba prywatnie to spory wydatek, kwota zależy od zęba i jego stanu, za ekstrakcję 8 nawet 250 zł, więc sporo. co do bólu to przy dobrym znieczuleniu jest to tylko trochę nieprzyjemne, ale nie powinnaś zasadniczo odczuwać samego bólu.

Gość golciaa
o kurna olek tylko 4 szt u gory to kiepsko :( niewiem co po radzic bo niemam takich problemow ale moze jakies koronki czy jak to tam sie zwie ?

Gość trzeba sie przelamac
i isc do dobrego dentysty-protetyka.Ratuj dol poki da sie jeszcze cos zrobic,gorna proteza to pikus w porownaniu z dolna.

Gość a mozna zrobic proteze
jednego zeba?

Gość trzeba sie przelamac
Jezeli chodzi o bol u dentysty to jest on nieporownywalny z bolem zebow kiedy sie psuja.

Gość a mozna zrobic proteze
ja nie mam jednego zeba a boje sie implanta załozyc bo naczyta lam sie o komplikacjach, a piłowac zdrowych zebów na koronki tez mi się nie usmiecha

nawet 250??????? w zależności od złożoności problemu to może być nawet 400 ale to musiałby chyba być schowany. ja za zwykłą ekstrakcję ósemki, dłutowanie przy zatrzymanym zębie płaciłam 350. dziewczyno, ratuj co się da! i nie zwalaj na rodziców i kasę, u mnie tez z kasa było słabo, matka co prawda ciągała mnie czasem do dentysty ale MYŁAM ZĘBY i nawet jak zdarzyło m isię nie być kilka lat u dentysty to o te zęby dbałam jako tako. ratuj co się da! nawet jak bedziesz miała kasę dużą na to wydać, ratuj za wszelką cenę!

a usuwanie boli jak cholera :O chociaż ja miałam tylko ósemki, podobno góra w ogóle mniej boli, ja miałam dolne. boli jak diabli :O nie rozumiem strachu przed dentystą :O czego się boicie? bólu? 90% zabiegów można skutecznie znieczulić, więc nie wiem jak można się bać.

Gość AdatakNieWypada
wspolczuje Ci.Moi rodzice tez mieli gdzies moje zęby - nie chodzili ze mna do dentysty ale na szczescie sama mialam na ich punkcie obsesje i szorowalam je ile wlezie, upominalam sie o kupno nowej szczoteczki, pasty - chodzilam do denstysty na nfz , chociaz okropnie to wspominam.Teraz kiedy jestem juz dorosla i zarabiam chodze do denstysty prywatnie bo te zabki poleczone w dziecinstwie na nfz- byly zrobione na odpierdol;/ eh...moral z tej historii taki ze o zabki mojego dziecka bede dbac od samego poczatkul, w zyciu nie pozwole sobie na taka obojetnosc jaka wykazali moi rodzice.

Gość tyroksyn
jeżeli masz kase to zrób te implanty w sprawdzonym ośrodku,znam bardzo wiele osób co ma koronki i mówią że czują jak by to były naturalne zęby.Wyrwać możesz zęby na NFZ poszukaj dobrego chirurga popytaj znajomych bo wiele jest partaczy zarówno prywatnie jak na NFZ.A jeśli tak bardzo upierasz się przytej protezie to też poszukaj dobrej przychodni bo proteza protezie nierówna i to nawet robione na fundusz.Radze tobie nie usuwać tych zębów nawet jak robisz proteze,lepiej będą sie trzymać.

Gość KAJANKA
JAK TO NIE USUWAC ? MOŻNA ROBIC PROTEZĘ NA KORZENIACH ?