Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aptamilka

Pytanie o mleczko Aptamil- UK?

Polecane posty

Gość Aptamilka

Witam mam pytanie.Moja coreczka ma 7,5 miesiaca i caly czas jest na niebieskim Aptamilu nr.1..Dzis mi kolezanka powiedziala ze powinnam juz podawac 3..A jak lekarka mowila i nawet na opakowaniu jest ze 1 mozna podawac nawet do roczku..Czy powinnam zmienic mleczko? Bo juz calkowicie zglupialam..Dzieki za rady..

Gość zmien to mleko!
oczywiscie, ze powinnas zmienic mleko! aptamil 1 jest do roczku, ale to tak tylko napisali na zasadzie, ze przeciez nic mu nie bedzie jak pociagnie dluzej. jednak w praktyce aptamil 3 zawiera skladniki odzywcze zbilansowane w taki sposob, aby zaspokajac potrzeby zywieniowe dziecka po 6 m-cu, poza tym jest bardziej syte. dziecko w 1 roku zycia rosnie bardzo intensywnie i to co zadowalalo je gdy mialo miesiac, w wieku pozniejszym juz nie zawsze jest wystarczajace!

Gość Aptamilka
No dziekuje:)Tak mi powiedziala health visitorka,ze mozna ciagnac 1 do roczku,a ja podaje na noc hungry milk czyli dwojke a w dzien 1 ..No ok zmienie wtedy..Kolomyja tutaj z tym mlekiem..

Gość mama z irlandii
powinnaś zmienić każde mleko jest dostosowane do wieku dziecka i ma inny komplet witamin.

Gość zmien to mleko!
aptamil 2 czyli hungry baby jest uniwersalne, bo od urodzenia wzwyz, ale ono stosowane jest glownie jako uzupelnienie (np. na noc jak piszesz). wszedzie jest tak, ze mleko modyfikowane dzieli sie na poczatkowe (0-6 mc) i nastepne powyzej 6 m-c. to nie tylko aptamil, kazde mleko tak ma, czy w Polsce czy UK. po 6 m-c juz powinno sie zmienic :)

Gość mama z irlandii
powinnaś podawać mleko od 6+

ja karmiłam piersią i od początku dokarmiałam mlekiem Aptamil 2 hungry baby. po 8 miesiącach zmieniłam na Aptamil 3 a teraz jak syn ma 14 mies. podaję rano i wieczorem Aptamil 1+ for toddlers.

Gość fasolkajola2
Kochana jak najbardziej zmien mleczko !!! Pozdrawiam

Gość agunialunia
Mam pytanie odnosnie zmiany mleka Aptamil. Moj synek( 3miesiące) juz tak ladnie jadl i nie ulewało mu się.Był strasznym głodomorkiem, a teraz przez cały dzień zjada zaledwie cztery butelki po 120 ml przez cały dzien i starsznie mu sie ulewa. Czy tez macie taki problem po tej zmianie? Niewiem co robic , czy zmienic mu na inne mleko, bo to juz trwa dwa tyg i boję się że za bardzo straci na wadze.

Gość glupoty opowiadacieeeee
nie musis zmieniac mleka,jezeli dziecko sie najada i przybiera na wadze mozesz pozostac przy 1.rozmawialam z moja pediatra i tak mi powiedziala.

Gość magdamarika
Moja corka ma 5 miesiecy i pije aptamil comfort, czy to nie za dlugo?