Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannnna młoda

SZCZECIN FOTOGRAF??

Polecane posty

Gość Julcia 24 do grafik
Chyba ta opinia jest typowa próbą eliminowania konkurencji zwłaszcza ze chwile po naszej opinii firma otrzymała taki komentarz. Woleliśmy z mężem zapłacić mniej i otrzymać dobre zdjęcia niż płacić 4000 za 20 fotografii na papierze. My i nasi znajomi jesteśmy zadowoleni , kwestia gustu.Mieliśmy dwóch fotografów z dwoma aparatami i wiedzieliśmy na jakim sprzęcie pracują. Mieli dużo obiektywów i rożne aparaty.

Gość Grafik do Zołzy
Witaj Zołzo Przyznam się, że zostałem zaskoczony pokazaną przez ciebie stroną. Zacząłem oglądać portfolio od zdjęć ze ślubu i na tym chciałem pozostać. Zdjęcia są bardzo słabo wykonane i przeczuwam, że fotograf za wszelką cenę chciał nadać tym zdjęciom dynamikę, ale wszystko zepsuł i trudno się te zdjęcia ogląda. Mnóstwo zdjęć połamanych, dziwnie przyciętych i robionych od dołu pokazując karykaturę młodej pary. Pomimo jasnego kościoła zdjęcia od strony technicznej nie należą do udanych.. Podobnie odebrałem zdjęcia z wesela, choć w tym wypadku łamańce, zdjęcia od dołu skróty zdjęciowe aż tak nie przeszkadzają w oglądaniu. Pozytywnie zostałem zaskoczony zdjęciami plenerowymi, bo pomimo nielicznych błędów kadru i czasami błędów naświetlenia naprawdę te zdjęcia mogą się podobać. Mam też wrażenie, że zdjęcia plenerowe są robione przez dwie osoby albo nastąpiła zmiana aparatu na nowszy. To, co mi się bardzo w tej stronie podoba to jej wiarygodność, co dzisiaj raczej jest rzadkością. Autor na stronie umieścił mnóstwo zdjęć tych samych ludzi, co już daje, pogląd o stylu wykonywanych zdjęć. Te same osoby pokazane są w kościele na swoim ślubie i w zdjęciach plenerowych. Jest to naprawdę jedna z nielicznych wiarygodnych stron poświęconych fotografii ślubnej. Mimo tych błędów, o których napisałem bardziej bym zaufał panu Wojciechowi niż wielu uznanym fotografom, co potrafią na swojej stronie pokazać po dwa góra trzy wybrane zdjęcia młodej pary. Bardzo mnie i innym oglądającym stronę pana Wojciecha podoba się pokazywanie młodej pary w pierwszym planie. Nie ma tu odwracania od młodej pary uwagi zbędnymi detalami, co jest aktualnie wszechobecne w propozycjach większości fotografów. Z ochotą bym zobaczył zdjęcia pana Wojciecha za rok, bo myślę, że tych błędów, o których pisałem już nie będzie. Jeśli zastanawia się pani nad wyborem tego fotografa to myślę, że warto zaryzykować.

Gość Franek Janek
a co myslicie o tym www.mariuszstrzelczyk.pl/blog/

Gość ghoooost
i tak najlepszy jest mariusz nasz forumowy borkowski i nasza forumowa bywalczyni karina fallus falińska

Gość hej ghoooost
hihihi ale idole. Sporo o nich pisano i raczej nie były to pochlebne recenzje ale jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje jeden lubi kaszankę a inny szynkę.

Gość w sprawach kaszanki
i z tym się trzeba zgodzić. Tylko dlaczego, niektórzy zarówno do kaszanki, jak i do szynki dodają dżem, kawałki śledzia w occie, mielone migdały, brzoskwinię z puszki i sos tabasco? Mało tego, całość zalewają budyniem, na wierzch dając listki sałaty, żeby nikt się nie domyślił, czy to szynka, czy raczej kaszanka. Bo wiele zdjęć "ślubnych fotografów", to właśnie taka wydumana potrawa, może i atrakcyjna, tyle, że po zjedzeniu łatwo ją po prostu zwrócić.

ja akurat skozystalam z pana Wojciecha pracy:) i jestem zadowolona,cena strasznie niska za slub w kosciele,zdjecia weselne do oczepin i plener wziol jedyne tysiac zlotych.Uwazam ze strasznie malo:)

Gość FOTOALAN
FOTO ALAN. Dzień dobry. Kobieta chcąc poznać wartościowego mężczyznę powinna się pokazać w całej pełni, ze swymi walorami życiowymi. Proponuję komplet 12 zdjęć w kolorze. Pokaż jemu to, co on w Tobie doceni. 12 specjalnych zdjęć sytuacyjno - tematycznch według zaleceń ośrodka Human Resources z Hollywood dla celów matrymonialnych. Dwanaście specjalnych, sprytnych zdjęć, które odmienią Twoje życie. Inwestujesz w siebie 60 zł. To malał kwota patrząc na korzyści. Możesz te zdjęcia pokazać w Internecie lub wysłać listem, nawet za granicę. Profesjonalna lustrzanka CANON. Retusz zdjęć w cenie: Jeśli trzeba dodaję miłą, delikatną opaleniznę, wyszczuplam figurkę, wybielam zęby w uśmiechu, usuwam rzeczy niepotrzebne, dodaję blasku oczom. Oczywiście dotyczy to także zdjęć „z brzuszkiem, dziecięcych, czy innych. Sam mam już wnuczka. Tel. 532 557 626. Szczecin. Trzeba wcześniej ustalić termin. Na terenie Szczecina, dojazd gratis. Zadzwoń, nie czekaj, to jest Twoja szansa. Czuję, że będziesz bardzo zadowolona. Ta niska cena tylko w okresie promocji do 15.05.2013.

My osobiscie mielismy na slubie Rafala Oglaze!I nie polecimy go nikomu!..Moze i wczesniej mial zapal, chec do pracy Teraz ma duzo zlecen i byc moze z tego tez powodu u nas na slubie i weselu byl znudzony, moze zmeczony?Jak dla nas za malo pomyslowy i kreatywny.W dniu kiedy zdjecia powinny byc gotowe oddawal nam je na raty.Nie polecam! Jesli chodzi o plener to jest na to tylko 1h! Gdzie wszyscy moi znajomi wraz z fotografami jezdza na pol dnia.Przepiekne zdjecia robia MM.Szwarc.Niestety do niech trzeba zglaszac sie duzo duzo wczesniej..

Gość Madzilla
Ja nie polecam DAWIDA MICHALSKIEGO. Jest niesłowny, zdjęcia są słabe a przy okazji trzeba uważać i pilnować czy dotrzyma zawartej umowy!!!! Osobiście się na nim sparzyłam dlatego Was ostrzegam!!!

Gość gość
morał z tego jest taki, że najlepiej wziąć taniego, początkującego fotografa ! Zrobi ładne zdjęcia, weźmie niedużo kasy, poświęci dużo czasu - wszyscy będą zadowoleni moja koleżanka płaciła za zdjęcia kupę forsy, ale fotograf był tylko w kościele i na plenerze. Nie było go na weselu, ani podczas przygotowań. Zdjęcia w kościele ok, ale na plenerze więcej krajobrazów niż młodych. Ja miałam podczas wesela po kolei robione zdjęcia z wszystkimi gośćmi, to dla mnie największa pamiątka

Gość gość
A co to za problem umówić się z fotografem, żeby zrobił zdjęcia pamiątkowe z gośćmi podczas wesela? Nie rozumiem podejścia niektórych ludzi. Czy to znaczy że jak fotograf jest drogi, to robi wszystko po swojemu bez konsultacji z młodą parą?

Gość StudioPinezka
Dynamiczne, romantyczne, stylizowane... - jakie mają być Wasze fotografie ślubne? Wykonamy takie, które będą oddawały Wasze pragnienia, pasje i relację między Wami. Realizujemy wszystkie pomysły, a także starannie wykonujemy standardowe reportaże. Podczas uroczystości ślubnej jesteśmy niewidoczni, w trakcie wesela wprowadzamy serdeczną atmosferę, a na sesji plenerowej... Jest moc! ;) Technicznie - jasne szkła, bardzo dobre aparaty, profesjonalna obróbka, światła, tła, rekwizyty, foto-ścianka (hit!) www.studiopinezka.pl Fotografia ślubna, Fotograf ślubny, zdjęcia ślub i wesele, plenery.

Gość gość
Czy to znaczy że jak fotograf jest drogi, to robi wszystko po swojemu bez konsultacji z młodą parą? moja koleżanka zapłaciła kupę kabony, a fotografa na weselu nie było w ogóle, tylko w kościele i plener. Ja miałam wszystko za 1/4 jej ceny, łącznie z błogosławieństwem i weselem. Czy jej zdjęcia są takie cudowne, a moje takie beznadziejne ? nie sądzę na pewno nasz się bardzo starał, bo był początkujący, a jej oblegany i zadufany w sobie odwalił robotę i tyle koleżanka oczywiście zachwycona, ale chyba tylko ona

Gość gość
aha i żeby nie było, że robię/nie robię reklamę to nie wiem jak się nazywa....tak więc możecie uwierzyć, że mówie prawdę

Gość gość
No ale co to Cię obchodzi? Koleżanka zadowolona jest przecież. Ty masz taniego fotografa i też jesteś zadowolona. Nie rozumiem w ogóle o co Ci chodzi.

Gość photogrphico
"moja koleżanka zapłaciła kupę kabony, a fotografa na weselu nie było w ogóle, tylko w kościele i plener." x No i? Rozumiem, że tak właśnie ustalili z fotografem i podpisali z nim umowę. Poza tym co znaczy kupę kabony? Dla jednych 1000 zł to będzie dużo, dla innych śmiesznie mało.

Gość gość
gość No ale co to Cię obchodzi? Koleżanka zadowolona jest przecież. Ty masz taniego fotografa i też jesteś zadowolona. Nie rozumiem w ogóle o co Ci chodzi. chyba chodzi o to, że wszystkie panny młode są zadowolone, nie chcą się przyznać do porażki, tylko postronne osoby widzą, że nie warto wydawać tyle pieniędzy za nic ciekawego

Gość młoda ze szczecina
Ja też brałam młodego fotografa, który pstrykaniem tylko sobie dorabiał. Zdjęcia mam naprawdę fajne za niewielkie pieniądze. Znalazłam go na tablicy. Nie pamiętam jak się nazywa ale prowadzi bloga ze swoimi zdjęciami "okoslonia" i coś tam dalej. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę poszukać. Fotograf słuchał i starał się zrobić to, czego oczekujemy. Na weselu pracował- nie obijał się, nie pił tylko cały czas był w ruchu i starał się uzyskać dobry materiał. Plener też miło wspominam. Ogólnie efekt końcowy był bardzo zadowalający

Gość gość
No i znowu te głupie sugestie, że jak fotograf profesjonalny, to nie dość, że zedrze z was pieniądze, to i jeszcze się na weselu poobija, nażre i nachla. Zrozumcie, że to zależy od podejścia danego człowieka do swojej pracy. Są niestety tacy, co nie szanują klientów i potem wychodzą różne "kwiatki".

Gość młoda ze szczecina
Ja nie uważam, że profesjonalny fotograf jest do niczego. Piszę po prostu jakiego ja miałam. Na infoludku czy tablicy jest też pełno amatorów, którzy, moim zdaniem, zdjęcia mają do bani a i do pracy się nie przykładają. Mówię o tym, że ja trafiłam dobrze bo wiem, że różne rzeczy się zdarzają na weselach- dotyczy to kamerzystów, fotografów, zespołów a nawet obsługi.

Gość Bernard z małżonką
Witam. Oj nareszcie jesteśmy po weselu. W życiu nie przypuszczałem, że to taki stres. Ale do rzeczy. My wybraliśmy kamerzystę i fotografa w jednym (firma oferuje i jedno i drugie) z polecenia znajomych. Właśnie odebraliśmy cały materiał. Powiem krótko - zawsze i wszędzie będę polecać tę firmę. W sumie kamerzystów jest dwóch. Hmm... słowo kamerzystów chyba jest niewłaściwe. bo oni filmują za pomocą aparatów. Jednak to co robią było dla mnie szokiem. Wpada dwóch facetów ze sprzętem rodem z filmów s/f i w sumie wszędzie ich pełno. Nasi goście weselni w czasie ślubu w kościele czekali kiedy jeden z nich opuści się na linie z sufitu kościoła z całym sprzętem do filmowania... Faktycznie to co robią jest niesamowite. Byłem ciekawy jak wyjdzie końcowy film. Po raz pierwszy oglądaliśmy film z rodzicami. Po zakończeniu wszyscy mieliśmy otwarte usta. Film wyglądał jak film fabularny w pełnym tego słowa znaczeniu. Jesteśmy naprawdę bardzo wdzięczni za to co zrobili. Fotografie jakie otrzymaliśmy są niesłychane. Ja nie wiem, może patrzę na wszystko okiem fotografa amatora, ale naprawdę to jest kawał świetnej roboty. Są po prostu inne od tych, które oglądaliśmy u innych fotografów. Szczerze polecam. Mam wizytówkę firmy, która nam uwieczniała nasz ślub i wesele i jeśli ktoś jest zainteresowany to ich namiary prześle na maila. Oto mój mail: benek2691@interia.pl Pozdrawiam

Gość przemekbialek
piękne zdjęcia wykona prawie każdy, ale ważne żeby były jeszcze ciekawe i pokazywały przekrój danego dnia reportażu :)

Gość służę radą
Witam. Mieliśmy na ślubie fotografa, który się nazywa SZYMON BACHMAN. Omijajcie z daleka tego człowieka!! Na naszym weselu fotograf, kamerzysta i orkiestra mieli swój własny, osobny stolik (myslę,że jak to na weselach bywa) nasz "fotograf" zasiadl z gośćmi, bawił się na całego jadł. pił, tańczył (tego pierwszego oczywiście mu nie bronie) obrażał naszych gości, a dokładnie kobiety, które były z mężami, partnerami w chamski sposób je podrywająć. Foty z wesela są żenujące, bo naszego fotografa nie obchodziła para młoda tylko ładne dziewczynki w jak najkrótszych spódniczkach!! Już nic nie wspomne o zdjęciach naszych rodziców czy jakiegoś wujka czy cioci, bo po to tam był żeby na tych zdjęciach każdy się znalazł. Jakość i ilość zdjęć...masakra!!! Nasi goście weselni mają dużo lepszych jakościowo i ilościowo zdjęć niż ten "fotograf", któremu zapłaciliśmy! Sprawdzajcie naprawde kogo bierzecie,bo u nas przez tego kolesia było tyle niepotrzebnych nerwów! A tego BACHMANA omijajcie szerokim łukiem!! Pozdrawiam

Gość MichL123
Studio 22 odradzam wszystkim ceniacym profesjonalizm, podejscie do klienta i mila atmosfere, a przede wszystkim czystosc. Brdu smrod i zenada, tak moge w skrocie okreslic jakosc wykonywanych sesji. Pomieszczenia sa tak brudne, ze posadzenie dziecka na kanapie odstrasza, wszystko zakurzone, firany do fotografii smierdzace, szare. No ale to ktos powie, rekwizyty... niestety im dalej z moja opinia na temat tego pseudo studia tym gorzej. Na rozpoczecie zdjec czekalismy 30minut, poinformowani, ze sesja bedzie trwala okolo 1h, a w rzeczywistosci jakas srednio rozgarnieta fotograficzka zrobila 30 zdjec w 15 minut mowiac, ze to wszystko. Zdjecia CHLAM nie z tej ziemii, tu jakis kadr nie wyszedl tu cos...zle oswietlenie. Niestety tak to jest jak beztalencia i ludzie bez umiejetnosci pracy w sektorze uslug zabieraja sie za cos co przerasta ich mozliwosci intelektualne. Mogliby chociaz sprzatac te swoja oficyne. Bardzo przykro, ze taki syf jeszcze jest w Szczecinie. HORROR, zdjec to chyba nie odbiore, bo wstyd powiesic na scianie!

Domyślam się że chodzi o sesję weselną. Zobacz jakie fantastyczne fotki robi Wojtek Nec http://www.s4.szczecin.pl/portfolios/plener-slubny/ Jak nie masz pomysłu na sesję to możesz się całkowicie zdać na Pana Wojtka. Raz zrobił nawet sesję w stylu gnijącej panny młodej. Najbardziej podobają mi się jego plenery ze Szczecinem w tle.

Gość gość
Ostrzegamy przed usługami firmy Zaradny Fotography. Mieliśmy nieprzyjemność skorzystać z usług fotograficznych na weselu i sesji plenerowej. 1) Co do zdjęć ze ślubu i wesela to zdjęcia robiła nam pani Faustyna, która nie do końca w naszej opinii potrafi kadrować zdjęcia. Na kilkaset zdjęć oczywistą sprawą jest, że nawet jakby kompletny amator robił zdjęcia to część zdjęć by wyszła – czysta statystyka. Przykładowe złe kadrowanie to: a) nie mamy żadnego zdjęcia z momentu zakładania sobie obrączek – zamiast tego są pod rożnym kątem zbliżenia tylko samych dłoni. b) mieliśmy mieć okazję do zdjęć w ciekawych sceneriach jak na tle zabytkowej bramy przed kościołem czy szklany parkiet z płynącą pod nim rzeką – niestety pani Faustyna nie potrafiła wykorzystać tych elementów tłumacząc nam później, ze trzeba było jej powiedzieć – a przepraszam kto niby uważa siebie ze „profesjonalnego” fotografa? Kto jak nie profesjonalny fotograf powinien umieć dobrze kadrować i wykorzystywać elementy tła, które powinny być oczywiste do wkomponowania? 2) Co do sesji plenerowej to zostaliśmy na całego oszukani przez państwa zaradnych i ze względu, że byliśmy w szachu poprzez niewydajne zdjęcia z wesela, na odczepne musieliśmy zapłacić całą sumę za zaledwie szczątkową sesję plenerową. Ostrzegamy, że słowa i obietnice państwa zaradnych są kłamstwem lub zaradni na drugi dzień zapominają swoje obietnice. Mieliśmy zaplanowaną sesję w Tatrach – umówiliśmy się na 2 pełne dni (co niestety nie zostało na umowę naniesione), ostatecznie na dzień przed sesją dostaliśmy wiadomość, że to będzie tylko 1 pełny dzień a w trakcie sesji okazało się (co prawda na skutek kontuzji fotografa) że przed godz. 14.00 sesja musiała się skończyć i znowu były obietnice rekompensaty, które po naszym powrocie z gór okazały się kolejnym już kłamstwem. Tak więc wyszło, że zapłaciliśmy zaradnym za całą sesję, noclegi w Zakopanem i paliwo na dojazd, które jak się okazało po fakcie była kosztem 2 x droższym – zostaliśmy kolejny raz wprowadzeni w błąd. Zaradni sami się przyznali, że zazwyczaj robią około 800 zdjęć w plenerze a nam zrobili nieco ponad 200 i wciskali nam zdjęcia, które kompletnie nam się nie podobały, których nie chcieliśmy lub na których nas nawet nie było (sam krajobraz) a za każde dodatkowe zdjęcie, jak chcieliśmy wymiany żądali 30zł!!! Tak więc szczerze odradzamy tych państwa a jeśli już jesteście na nich skazanych do prosimy o zrobienie osobnej umowy na ślub i wesele i osobnej na plener i o dopisanie do umowy aneksu, gdzie każda omawiana kwestia będzie wyraźnie wypisana i by przy niedopełnieniu umowy była odpowiednia kara lub obniżona zapłata za ich pseudo usługi. Są to ludzie bez honoru, bez odrobiny uczciwości i przyzwoitości, dla których ważna jest tylko kasa. Zepsuli nam totalnie plener który od 3 lat planowaliśmy, który miał być dla nas piękną przygodą i na który nie mogliśmy się doczekać a po fakcie wyszło rozczarowanie, smutek i gniew. Dodam tylko, że zaradni błagali nas byśmy wynajęli ich na plener, że pójdą z nami wszędzie i w ogóle, bo wstępnie chcieliśmy tylko ich na ślub i wesele wynająć a plener zrobić z fotografem z zakopanego. A okazało się, że ich tępo chodzenia jest gorsze od dziadka z wnuczkiem nie mówiąc już, że plener miał trwać 2 dni a nie ½ dnia. Szczerze odradzamy tych państwa Ania i Łukasz tel 694048870