Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nelaika

silny, nieustający ból szyi trwający od roku

Polecane posty

Gość Nelaika
opis badania MR kr.CZmiany zwyrodnieniowe kr.c o umiarkowanym nasileniu. Na poziomie C4 C5 centralna protruzja dysku mk powoduje lekki ucisk worka oponowego oraz nieznaczne zwężenie prawego kanału korzeniowego.Na poziomie C5C 6 centralnie prawoboczna protruzja dysku mk powoduje umiarkowanego stopnia ucisk worka oponowego oraz zwężenie prawego kanału korzeniowego. Na poziomie C6C7 centralnie lewoboczna protruzja dysku mk z lekkim uciskiem worka oponowego i nieznacznym uciskiem lewego kanału korzeniowego.Sygnał w szyjnym odcinku rdzenia jest prawidłowy.Nieco poszerzony zbiornik móżdżkowo rdzeniowy.Wtrzonie kręgowym TH2naczyniak wielkości ok. 15 mm Proszę o pomoc.Może p.Jacek zechce mi napisać jak mogę sobie pomóc?Pozdrawiam.Mam 60 lat

Gość dfgsdg
idź do kręgarza może, ja miałam ból przez dłuższy czas, chyba od niewygodnej poduszki i problem rozwiązał się, gdy masazysta rozmasował mi szyje i coś tam nastawił

Trochę późno zabrałeś się za remont organizmu. Należało ze dwadzieścia lat wcześniej.No,ale lepiej późno, niż wcale. Ja to bym widziała na okolice karku okłady z gliny z moczem odparowanym. Dokładniej- na urynoterapii+ lektura podstawowa,,Urynoterapia" Małachowa.

Umiejętnie robiony masaż też dobrze działa, zwłaszcza z dodatkiem oleju arachidowego.Ale w tej okolicy zadziało się dużo, więc masażysta musiałby być specjalistą wysokiej klasy. Jakiś elektryczny masażer-i owszem.