Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaprzerażona23

diane 36 - pomocy!!

Polecane posty

Gość onaprzerażona23

dziewczyny powiedzcie mi co jesli pierwsze opakowanie tabl anty nie wzieło sie w pierwszy dzien miesiaczki :( czy w takim wypadku tabl działaja..?

Gość onaprzerażona23
prosze o odp... boje sie ze nie działaja a kochałam sie z narzeczonym bez dodatkowego zabezpieczenia. wiem ze diane uszkadza płód i boje sie ze jesli tabl nie działaja a ja zaszlamw ciaze moje dziecko urodzi si chore.

Gość onaprzerażona23
jest tu ktoś??!!

Gość Diane diane biore
A po jakim czasie od brania ich kochalas sie z chlopakiem? Wogole to na ulotce pisze wszystko kobito:)

Gość Viola999
Na ulotce bedzie pisało wszystko ! Brać sie za czytanie jej a nie. . .

Gość onaprzerażona23
po 2 tyg. od pierwszej tabl . wiem ale na ulotce nie jest napisane co jesli nie wzieło sie tabl w pierwszym dniu okresu!!

Gość Viola999
A tak na marginesie to nie jest DIANE 36 tylko 35 ! Hehe...I nie radzila bym brać tego jako środek anty bo są za silne... Ale powodzenia życzę ;)

Gość Diane diane biore
Po 2tyg.? To jestes zabezpieczona. A w ktory dzien mi jeszcze powiedz cyklu wzielaś 1 tablete?

Gość onaprzerażona23
to było tak ze myslalam ze dostałam okres... wczesniej mialam bardzo nieregularne przez to ze schudłam. i rano wstałam i poleciały dwie krople krwi, myslalam ze to okres wzielam tabl i od tego czasu nie poleciała nawet kropelka krwi wiec przypuszczam ze to nie był okres :( ale dwa dni przed tym byłam u gin i robiła mi usg i powiedziała ze lada chwila do tyg dostane okres wiec były to ostatnie dni cyklu

Gość Diane diane biore
Poczytaj w ulotce STOSOWANIE DIANE 35 PO RAZ PIERWSZY:) ale skoro kochaliście sie po dwóch tyg. to jest ok wg. mnie.

Gość onaprzerażona23
no to tam jest napisane ze nalezy wziasc w pierwszym dniu okresu nie jest napisane co jesli wezmie sie w inny dzien :( czytałam ja milion razy... chciałam tylko wiedziec czy moze wiecie czy to ma wplyw na dzialanie tabletek.

Gość Diane diane biore
A dlaczego Ty diane bierzesz jako anty?

Gość onaprzerażona23
bo moja gin mi je przepisała... nie wiem... a co one sa jakies kiepskie??

Gość onaprzerażona23
??

Gość Za silne są!
Przeczytaj dobrze początek ulotki!

Gość Za silne są!
I stosuje sie je np. na trądzik, hirsutyzm i inne problemy z hormonami.

diane 35 to tabletki hormonalne ktore są przeznaczone dla kobiet z hirsutyzmem, trądzikiem itp końska dawka hormonów doprowadza do tego, że jest blokowana owulacja stąd działanie antykoncepcyjne, a więc stricte nie przepisuje się ich pacjentkom które chcą tylko się zabezpieczyć. nawiasem mówiąc, zmień lekarza. zrobiła Ci w ogóle badania? powinna sprawdzić poziom estradiolu i pod tym kątem dobrać tabsy. i krzepliwość krwi INR i płytki krwi (przy diane to baaardzo ważne)