Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca tableciara

Od kiedy jestem zabezpieczona

Polecane posty

Pytanie jak w temacie. Niby lekarz mi powiedział, że od razu, ale jak, tak od pierwszej tabletki?? Jakoś trudno mi w to uwierzyć...

Nikt mi nie odpowie??

Gość onaprzerażona23
od 1-wszej tabl

Gość Diane diane biore
Po tygodniu !

Gość Diane diane biore
Tablete bierze sie w 1 dzien okresu i w sumie juz po okresie jest sie zabezpieczonym.

Gość komputeromaniaczka
niby od pierwszej tabletki ale zebys nie musiala zakladac debilnych topicow za 3 tygodnie na temat "czy moge byc w ciazy???" to lepiej poczekaj pierwsze opakowanie :)

Gość Wisienka9191
A jeśli pierwszą tabletkę weźmie się 7-8 dnia cyklu, to tak samo działają hormony w niej zawarte i jest się zabezpieczonym?

No właśnie nie poczekałam i teraz mam trochę stresa... 10 dnia kochałam się z facetem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia... Ale chyba powinno być wszystko ok, nie?? :)

Gość komputeromaniaczka
tabletke mozna zaczac brac pozniej niz pierwszego dnia ale najp[ozniej do 5 i wtedy przez 7 dni dodatkowe zabezpieczenie. ale jak juz pisalam najlepiej przeczekac pierwsze opakowanie i wtedy juz bez schizow :)

A czy każda tabletka Yasmin ma taki sam skład?? Czy kolejność przyjmowania tabletek ma znaczenie?? Co w przypadku, gdybym brała przez pomyłkę tabletki w złą stronę, nie tak jak strzałki pokazują?? Tak z ciekawości pytam :)

Tak każda tabletka Yasmin ma te same hormony w takich samych dawkach, więc nic się nie stanie jeśli pomylisz tabletki tylko możesz wtedy narobić sobie zamieszania, jest się zabezpieczonym od pierwszej tabletki jeśli weźmiesz w 1 dniu krwawienia, ja już po tygodniu współżyłam i ciąży z tego nie było :) Wisienka9191 nie możesz wziąść 7-8 dnia cykl. jeśli weźmiesz od 2-5 dnia cyklu to przez kolejny tydzień musisz się zabezpieczać najlepiej prezerwatywą.