Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra17lipno

Mam 17 lat i planuje pierwszy seks... boje się ciązy.

Polecane posty

Gość Sandra17lipno

Mam 17 lat i planuje seks z moim chłopakiem. sa to tylko plany, ale obawiam się ciąży. Oczywiście chcę iść do ginekologa i brać tabletki przepisowo. Dodatkowo zabezpieczymy sie też prezerwatywą. Czy jako osoba niepełnoletnia mogę kupić tabletki z receptą w aptece? Około ile one kosztują?

Gość co????
To się nei pieprz, a nie zajdziesZ:o

bardzo mądrze podchodzisz do tematu :) ginekolog dobierze ci odpowiednią antykoncepcję i wytłumaczy co i jak stosowac. tabletki kosztują różnie... od 20 do 60 zł za opakowanie może je kupic osoba niepełnoletnia :)

Gość Sandra17lipno
Oj dajcie spokój... w dzisiejszych czasch jest to wiek w którym spora część nastolatek jest już dwano po. Na jakiej podstawie ginekolog zapisuje tabletki?

Przywiąż sobie do brzucha 10kilowy worek kartoflii i pochodz z nim przez miesiąc...ja sie tak czułam pod koniec ciąży...;) odechce się seksu... i pamiętaj nie ma 100 procentowej pewności ;)))

Gość Sandra17lipno
Oj dajcie spokój... w dzisiejszych czasch jest to wiek w którym spora część nastolatek jest już dwano po. Na jakiej podstawie ginekolog zapisuje tabletki?

a wy naprawde takie święto..bliwe? :P powinien zrobic ci badania hormonalne, badania krwi oceniające ogólny stan organizmu. a że większość ginów to olewa to pewnie wypisze ci bez badań ;) tzn zbada cię ginekologicznie i tyle ;)

Gość Sandra17lipno
Wię cpowinnam się wybrać do sprawdzonego ginekologa... Będę sią bała tak czy siak. Po jak długim dawkowaniu tabletek może dojść do stosunku?

mój ginekolog twierdzi, że podczas pierwszego opakowania nalezy się dodatkowo zabezpieczać (prezerwatywa), od drugiego opakowania można śmiało polegać na samych tabletkach (przyjmowanych regularnie!) i ja się trzymałam tego co mówil :D i 7 lat brałam tabletki i nie zaciązyłam :)

Gość Sandra17lipno
Tylko, że ja bym chciała jeszcze napisać, że chcę stanąć na autostradzie i w ten sposób zarabiać. Albo poprostu przyjąć się do agencji towarzyskiej.

Żartuję oczywiście...ale nie polecam Ci seksu w tym wieku bo sama byłam w podobnej sytuacji...koleś chciał, ja szukałam lekarza, tabletek itp...roaztalismy sie i potem byłam bardzo zadowolona,ze to sie nie stało z NIM... To tak na marginesie a co do tematu to tak jak mea prawi... powodzenia

Gość meaa znawczynio tematu
jak ją zbada ginekologiczne jak ona jest dziewicą? A do autorki. Ja bym nie decydowała się jeszcze na tabletki. Lepiej kup jakąś piankę plemnikobójczą plus prezerwatywa. Na pierwszy raz i wystarczy. Zobaczysz co i jak. Dopiero kiedy zaczniecie współżyć regularnie to wtedy tabletki. Tabletki to nie cukierki. Powinno się je dobrze dobrać bo inaczej możesz mieć poważne komplikacje, już nie wspomnę o tym, ze może całkowicie odechcieć ci się sexu. Poza tym obciążają wątrobę.

Gość Sandra17lipno
Oj... to jaki wiek jest dobry? Mój chłopak nie naciska, nawet twierdzi, że to tylko plany do przedyskutowania i sama mam wiedzieć czego chce...

"meaa znawczynio tematu jak ją zbada ginekologiczne jak ona jest dziewicą?" :D dziewice równiez bada się ginekologicznie :) znawczynio tematu ;) tak się składa, ze byłam w identycznej sytuacji jak autorka. miałam17 lat i poszłam do gina po tabletki. Pani ginekolog zbadała mnie GINEKOLOGICZNIE a byłam dziewicą a jakże ;) i oznajmiłam jej o tym na samym wstępie. potem strzeliła mi gadkę o metodach zabezpieczenia. powiedziałam, że chcę tabletki. wypisała mi mercilon i tyle :)

Gość Sandra17lipno
Jak długo należy brać tabletki przed seksem?

To jakby baba miała 30 lat i była nadal dziewicą to jak niby ginekolog miałby ją badać? :D Jasne, że dziewice też się bada tak jak nie dziewice.

Tabletki brałam tylko 2miesiące bo mi nie służyły,, z tego co pamiętam lekarz mówił że najlepiej działają po 1rwszm opakowaniu czyli gdzieś po miesiącu możecie sobie poużywać ;) Ale pamiętaj to nie cukierki...kupcie lepiej gumki i zobacz co i jak...nie truj organizmu dla paru chwil, nawet nie wiesz czyy będziecie współżyć regularnie...

Dziewice szczegolnie male dziewczynki (bo takie tez maja problemy ginekologiczne) bada sie przez blone w odbycie zeby nie naruszyc blony dziewiczej malo przyjemne niestety:O

Gość Sandra17lipno
sama prezerwatywa wg. mnie nie jest dobrym zabezpieczeniem... wole brać tabletki mimo, że wiem iż to same hormony. Ale wole stosować hormony niż zajść w ciążę, obawiam się tylko i wyłącznie tego.

musisz isc do lekarza on bedzie wiedzial co Ci dac moze na przyklad dac Ci plastry bo jestes mloda nie ma co gdybac zmykaj do lekarza:)

Gość Sandra17lipno
Ile około kosztuje wizyta u ginekologa? Moja mama płaci 70 zł. Ceny u waszych lekarzy są zbliżone?

A to zalezy od lekarza jego specjalizacji i problemow z ktorymi idziesz a moze sprobuj isc na NFZ tam tez sa dobrzy lekarze czesto Ci sami:)

Gość Sandra17lipno
A wybór odpowiedniego ginekologa to też ważna sprawa wg. mnie... Musi byc to ktoś z dobrą rekomendacją i budzący moje zaufanie...

"bada sie przez blone w odbycie zeby nie naruszyc blony dziewiczej" masz błone w odbycie???

Gość sandra lada

Gość kulka6456
powinnaś porozmawiać z mamą i niech ona pomoże Ci w wyborze ginekologa. mi mojego poleciła babcia:P jestem baaardzo zadowolona:D

ja w Twoim wieku też rozpoczęłam współżycie seksualne. brałam tabletki plus prezerwatywa (bałam się ciąży tak jak Ty) z racji tego, że byłam niepełnoletnia, lekarz zapisał mi tabletki refundowane i płaciłam mniej.

Witam! Ostatni okres miałam 27 sierpnia 2010. Okres mam nieregularny raczej. I powinnam teraz dostać jakoś tak za max.2 dni. Ale jakoś się nie zbliża... 5 września kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia. Przedwczoraj miałam takie dziwnie plamienie brązowe. Dziś wieczorem tak jakby troszeczkę krwi ale to dosłownie parę kropelek. Bolą mnie piersi, szczególnie sutki, mam wzmożony apetyt, i non stop zmęczona jestem. Czy mogę być w ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki smiling smiley

Gość luka999
nikt Ci nie odpowie przez internet. jeśli się boisz ciąży, to możesz sobie sama wkręcać objawy i nawet przesunąć w ten sposób okres. ja raz w ten sposób zatrzymałam sobie okres na 2 miesiące i umierałam ze strachu:P najpierw zrób test, a jak wyjdzie pozytywny, to idź się upewnić do lekarza. jeśli będzie negatywny, to też idź do lekarza, tyle że po pigułki. będzie okres jak w zegarku i bez stresu:)