Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola87

ciąza?!

Polecane posty

Gość Mariola87

hej mam problem, chciałabym sie poradzić, przez dłuższy czas brałam tabletki antykoncepcyjne, w ostatnim czasie postanowiłam przestac je brać, w czasie dni niepłodnych współżyłam z moim narzeczonym, przez dwa kolejne miesiące miałam okres, a w tym miesiącu niestety ale jeszcze czekam, boję się że mogę być w ciąży, czy to możliwe po dwuch miesiącach dostawania okresu, i to w dodtaku okresy te były normalne i nieskąpe, nie mam jako takich, typowych objawó wciązy, proszę poradzcie mi....

Gość po dwuch
ja cię!!!

Hej. Przecież po odstawieniu tabletek nie da się określić, czy masz dni płodne czy nie. Wszystko musi wrócić do normy, żebyś mogła określać, kiedy masz owulację. A te stosunki były bez zabezpieczenia? To ciąża jak najbardziej możliwa. Przecież kiedy przerywasz stosowanie pigułek automatycznie nie jesteś zabezpieczona.

Gość Mariola87
tak, niestety były bez zabezpieczenia, ale po tych dwóch miesiącach dostawania okresu myślałam ze to już nie możliwe że jestem w ciązy, ale teraz to już sama nie wiem....

Gość dgdrthjurkujlkulk
nie mozliwe ze jestes w ciazy. przeciez po odstawieniu tabletek nie da sie zajsc w ciaze najmniej przez rok bo musi sie wszystko ustabilizowac.

Gość zgryzotka
"przeciez po odstawieniu tabletek nie da sie zajsc w ciaze najmniej przez rok" O, zgrozo... Niektórzy nie odróżniają sformułowania "nie da się" od "nie należy"...

Gość jakaja2486
ależ oczywiscie ze mozesz byc w ciazy!! szybko zrob test albo idz od reazu do gina. jak ktos wyzej pisal po odstwaieniu tabletek organizm wariuje... hormony sa tak rozhustane, ze nietrudno o jajeczkowanie nawet czesto podwojne w czasie cyklu. moja kolezanka w dwa miesiace po odstawieniu tabletek zaszla w ciaze i jest mama szczesliwych blizniakow. nie strasze cie ale jak najszybciej zrob badania

Gość ukhgfcdxsza
ja bralam tabletki jakies 2 miesiace odstawilam je bo chcialam zajsc w ciaze i to nie bylo takie latwe... musialam czekac az 6 miesiecy az w koncu udalo sie :) Moim zdaniem zalezy jakie tabletki bierzesz i od organizmu :) Bo inne kobiety zachodza szybciej a inne jeszcze pozniej. ale kiedys ogladalam program o antykoncepcji i tam bylo ze w kazdym miesiacu masz 25% szans na zajscie w ciaze jesli czesto uprawiasz sex. choc niektorym starczy tylko raz... zalezy czy sie trafi w ten dzien :)

Gość niektórzy zapomną o jednej
tabletce i zachodzą, a Wy tutaj piszecie, że NIE DA się.

Gość jakaja2486
Wszystko jest możliwe. są tylko dwie 100% skuteczne metody antykoncepcyjne: wstrzemięźliwość i nielegalna w naszym kraju sterylizacja... Przy wszystkich innych należy chociaż brac pod uwagę ,,przypadek" Przecież nawet idneks pearla pokazuje że na 1000 kobiet poprawnie stosujących antykoncepcje hormonalną jedna w ciągu roku zachodzi w ciąże. Wiadomo to statystyki, ale decydujac sie na sex,mimo stosowania antykoncepcji trzeba brac pod uwage mozliwosc ciazy. co innego iść na żywioł... wtedy ciazy trzeba sie spodziewać x10:) orgaznizm kobiety jest nieprzewidywalny:D

"nie mozliwe ze jestes w ciazy. przeciez po odstawieniu tabletek nie da sie zajsc w ciaze najmniej przez rok bo musi sie wszystko ustabilizowac." ZE CO?? ?? ??.... :D :D :D :D :D :D :D