Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcia1822

skapa miesiaczka a odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość ewcia1822

hey mam pytanie otóz 5 miesiecy temu odstawiłam tabletki anty po 3 latach brania... no i pierwsa miesiaczka była w porzadku trwała 5 dni jak zwykle i była dosc obfita ... zaznaczam ze w tym czasie nie współżyłam . Juz 2,3i teraz 4 miesiączka trwała 2-3 dni góra w pierwszy dzien nawet nawet obfita ale potem to mało co ... I wtedy juz współzyłam jak zaczela sie taka skapa. zawsze z prezerwatywa współżyłam nic nigdy nie pękło a uzywalismy tylko durexów... Pamiętam ze ta 2 miesiaczka po odstawieniu mi sie bardzo spóźniła dostałam chyba w 38 dniu cyklu i robiłam testów chyba z 3 wszystkie negatywne... naczytałam sie ze kobieta moze byc w ciazy i miec okres i teraz świruje... ale raczej bym miala jakies objawy nie? Tak naprawde w podświadomości wiem ze to przez odstawienie ale musiałam sie wyzalic :/ co myslicie? któras miała takie skape (przynajmniej mniej obfite niz wcześniej) miesiaczki i dosyc krótkie 2-3 dni po odstawieniu tabsów?

Hej. Ja brałam pigułki ok. 1,5 roku. Po odstawieniu pierwszy okres dostałam w terminie (tak jak przed stosowaniem pigułek), drugi spóźnił się z 5 dni, następne regularnie. Nie pamiętam,czy miałam skąpe-raczej po odstawieniu były bardziej obfite- wtedy zauważyłam, że jest bardziej uciążliwy, niż krwawienie z odstawienia. Ale każda kobieta ma inaczej. Daj czas organizmowi na powrót do normalności. Być może u Ciebie po pigułkach okresy będą bardziej skąpe i krósze, a może za kilka miesięcy znowu będą dłuższe i bardziej obfite. Nie denerwuj się, ważne , że dostajesz okres. Wiele dziewczyn po odstawieniu nie ma kilka miesięcy- muszą biegać do ginekologa po luteinę. Zabezpieczałaś się, nic nie zawiodło-ciąża niemożliwa. Taka Twoja fizjologia. I nie trać kasy na testy- jeśli się zabezpieczasz nie ma mowy o ciąży (chyba ze zabezpieczenie by zawiodło). A jeśli te Twoje miesiączki będą Ci spędzały sen z powiek to idź do ginekologa i zapytaj o wszystko. Będziesz spokojniejsza:) Pozdrawiam

Gość ewcia1822
dzięki :* uspokoiłas mnie trochę ... tez mysle ze to przed te tabsy wkoncu 3 lata brania to nie mało... tylko wiesz zanim zaczełam je stosowac miałam bardzo obfite 7 dni nawet ... a gin mi mówił kiedys ze po tabsach mi sie moze skrócic ale ze az tak to nie przypuszczałam zwłaszcza ze przy braniu yasminelle miałam 5 dniowe miesiaczki w miare obfite a te teraz to mały pikuś... wsumie fajnie duzo dziewczyn by tak chciało ztego co czytam ale mnie to jakos niepokoi pewnie pojde za tydzien do gina...