Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nielkka3333

jakie badania krwi mogę zrobić bobasowi z jednej próbki krwi?

Polecane posty

Gość nielkka3333

Musze mojemu 8 miesięcznemu synkowi zrobić morfologię i zastanawiams ię jakie jeszcze badania można zlecić na tej jednej próbce? Czy np badanie na grupę krwi wymaga większej ilości pobranego materiału? Albo badanie na tarczycę, zrobienie rozmazu krwi?an

No nie rozsmieszaj mnie :D Musisz tylko poprosic pediatre zeby Ci na skierowaniu zaznaczyla pozycje i spokojnie jedna probka wystarczy. :)

za jednym pobraniem mogą pobrac tyle by na wiele badań starczyło tylko lekarz na skierowaniu musi wypisac wszystkie które mają być robione :) a po cholere grupę krwii?????? przecież zaraz po porodzie robią i do książeczki zdrowia wpisują :/

Gość nielkka3333
nie idę ze skierowaniem tylko samodzielnie bo to grosze kosztuje i tesciowa mnie nastraszyął ze do morfologii pobiorą odrobinę z palca a do grupy krwi np muszą się wkłuwac i pobrac o wiele wiecej:o

Gość nielkka3333
zaraz po porodzie nie robią badania na grupę krwi. Tylko kiedy ktos ma konfilkt serologiczny. a na gr krwi mozna dostac skierowanie?

yyy z palca to się kiedyś cukier robiło a teraz wszystko normalnie z żyły robią szczególnie u małych dzieci a dlaczego chcesz porobić te badania? coś się dzieje czy tak dla własnego widzimisię? bo jak nie masz konkretnego powodu to po co dziecko męczyć? to jest jednak ból

nie musza pobrac nie wiadomo ile więcej. zanim zaczną pobierac powiedz laborantce jakie badania chcesz zeby byly wykonane i pobiora z jednego wkłucia.

Gość nielkka3333
wydaje mi sie ze dziecko jest troche anemiczne a ma 8 miesiecy i nie miał jeszcze morfologii wiec chciałam mu wszytsko za jednym zamachem zrobić...

"a na gr krwi mozna dostac skierowanie?" mozna. i nie przesadzajmy z tym bólem, toc to jedno ukłucie. samo pobieranie krwi nie boli wcale.

u mnie jakoś konfliktu nie było a robili i wszystkim innym też :/ a na grupę krwii oczywiście że można dostać skierowanie i warto to zrobić

a ja zamiast na własną rękę robić nie wiadomo jakie badania najpierw poszła się z pediatra skonsultować dlaczego myślisz że jest anemiczne? moja mała ma 4 lata i od wyjścia z oddziału noworodków ani razu nie miała robionej morfologii

Gość fghjnhg
ja robiłam 2-latce morfologię z rozmazem i pobierali krew z palca