Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa22

przygotowanie do operacji

Polecane posty

jak wyglada, trzeba sie rozebrac?

Nie:) Zazwyczaj kładą cię na łóżko operacyjne, kiedy masz na sobie gumofilce i kożuch oraz czapę ze skóry łosia:o Nie zapomnij też o majtka na z golfem - szelki możesz sobie darować. Nie możesz mieć jedynie skarpet, bo to najbardziej niehigieniczna cześć garderoby:D

usunięcie pęcherzyka chodzi mi o to czy będę mogła być w bieliźnie

Gość NIE, do operacji musisz być
GOŁA całkowicie

właśnie że nie całkowicie :) na każdej operacji miałam akurat skarpety na sobie tak, żeby nie czuć się całkiem goła lekko się ze mnie podśmiewali lekarze i piguły, ale co tam, trochę chociaż ubrana byłam :)

Mnie podczas operacji nadgarstków kazali się do naga rozebrać, ale utargowałam w końcu, ze stringi zostają :D

Ja mogłam mieć majtki i skarpetki.. Operacje miałam na nos.. Wiem,że nie można mieć stanika bo ma druty a one przewodzą prąd.

Gość przy operacji ginekologicznej
musialam byc oczywiscie calkiem naga. Przy wyrostku tak samo.

ale lipa, ja to się strasznie wstydzę

a ja przy ginekologicznej miałam skarpety :) a co do innych przygotowań - nie można mieć nic metalowego, więc niektóre kobiety miały straszne opory - trzeba powyciągać wszelkie metalowe mostki, protezy itp. no i oczywiście biżuteria, zegarek, ozdoby na głowie itd. i jeszcze - w niektórych szpitalach obligatoryjnie dzień przed operacją masz robioną lewatywę, w innych - dostajesz silne środki przeczyszczające jak miałam op. w dziadowskim szpitalu, to zrobili lewatywy wszystkim chyba 5 babkom a kibli było 3 - no to sobie wyobrażacie chyba, jak tym dwóm spóźnialskim było fajnie... :( polska służba zdrowia

nie masz się czego wstydzić ....za nim trafisz na salę operacyjną dostaniesz taką rozciętą koszulę i w niej trafisz na stół ...przynajmniej tak było w moim przypadku a później mnie uśpili i było mi obojętne czy się komuś podobam czy nie :D

przykrywają prześcieradełkiem :) a jak się operacja nie uda, to razem z głową nawet, czego nie życzę, oczywiście