Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona sytuacją

Mój synek nie umie trzymać sobie smoczka w buzi :(

Polecane posty

Gość zmęczona sytuacją

Ma już 5 miesięcy . Od samego początku ssie smoczka z NUK-a od 0 do 6 msc. a ja już nie daję rady, bo on nie potrafi sobie go trzymać sam w buzi i za każdym razem kiedy zasypia, bądź jest głodny i czeka na mleczko muszę stać przy Nim i mu go trzymać. Jestem naprawdę zmęczona sytuacją ... 5 miesięcy non stop wojuję z tym smoczkiem. Czy jest jakiś sposób na to aby to zmienić ?? POMOCy

Kup smoka z innej firmy. Wypróbuj inne, bo może ten mu nie podchodzi i nie potrafi go trzymać w buzi.

Gość ....cc:).
polecam smoczki firmy mam, miałam ten sam problem i już po krzyku córcia ma 4 mce

Gość zmęczona sytuacją
Zdesperowana Domowa Żona Jakaś Ty mądra ;/ wyobraź sobie, że mój synek leżał po urodzeniu prawie miesiąc w szpitalu bo miał Posocznicę i tam dawali mu smoczek. Nie mam sumienia żeby mu teraz zabrać smoczek tak poprostu. Zresztą oduczyć dziecko od smoczka to nie takie proste ;/

Gość zmęczona sytuacją
....cc:). no chyba muszę tak zrobić. a gdybym np kupiła smoczek z firmy NUK, ale od wyższego miesiąca ? np od 6 ? czy jakoś tak ? myślicie, że to by coś dało ?

Gość zmęczona sytuacją
Zdesperowana Domowa Żona Nie chciałam być nie miła czy złośliwa. Poprostu mnie to zmęczyło już totalnie . Może masz rację, ale jak razie naprawdę nie mam do tego sumienia

Gość kolumna dorycka
no ale skoro dziecko nie ssie smoczka to znaczy ze go nie potrzebuje a ty mu go wciskasz na sile....po co mu ten smok?

Ja mam z Aventa i Baby Ono bodajże. Ten z Aventa jest taki prosty, a ten drugi jakby to nazwać: taki wywinięty w górę :D:D Oba się sprawdzają u córki ;) Właśnie będę wymieniała na nowe;)

Gość --Maryś--
jak kupisz smoczek dla starszych to bedzie wiekszy i moze łatwiej sięon utrzyma w buzi.ale nie wiem czy wskazane jest zwiekszanie smoczka... moja córka miała kiedys przez przypadek smoczek dla starszych i go uwielbiala, był większy:) tak poza tym to miałam ten sam problem z wypadajacym smoczkiem,ale jak miałam z aventu, taki płaski,problem prawie znikł gdy zmieniłam na nuk,bo ma super kształt i trzyma sie sam w buzi...ale skoro u Ciebie i nuk nie pomaga...to nie wiem...moze rzeczywiscie kup wiekszy? ja córce zawsze jak miała smoczek to lekko go "dociskalam"pieluszka, i sie trzymał...

Gość zmęczona sytuacją
kolumna dorycka ja chyba widzę że moje dziecko chce tego smoczka prawda? nie jestem głupia. gdyby go nie chciał to nie wciskałabym mu go na siłe. ale on chce poprostu on mu wylatuje ...

Gość ja wiem dlaczego
nie umie go trzymac bo moje dziecko pierwszy smoczek mialo canpol ale chcialam by mialo 2 smoczki i kupilam nuka i nie chcialo za nic nuka trzymac a jak zmierzylam oba te smoczki to ten z nuka ma strasznie krotka ta koncowke co sie w buzi trzyma i po prostu mu wypadal bo za krotki-inne smiczki z innych firm akceptuje a nuk przelezal w szufladzie. nuk to dziadostwo. kup z innej firmy.

oczywiscie ze chce smoczka bo dzieci maja potrzebe ssania. moj mial piers do tego ale tylko w okresach karmienia. mysle ze niepotrzebnie go przyzwyczailas ze skoro mu wypada to ty mu smocznka podtrzymujesz. trzeba bylo zostawic go bez - szybko by odwykl.

Gość --Maryś--
moze spróbuj z ta pieluszką,ja robiłam(i robię nadal) taki jakby kołnierz z pieluszki tetrowej, i jakby mała sie nie przekrecala to ta pieluszka trzyma ten smoczek:p moja córka tak sie przyzwyczaiła do tej pieluchy koło głowy ze bez niej nie zasnie:)a ja mam spokojna noc, bo nie musze wstawac co 5min jak jej smoczek wypada;)

Gość ja wiem dlaczego
zdesperowana ty jakas durna jestes zal twoich dzieci

Gość zmęczona sytuacją
kokojambo nie, nie ma.. kiedy pije mleczko (modyfikowane- butelka i smoczek z AVENTA) jest wszystko ok. a może problem tkwi w tym, że smoczek do butelki jest innej firmy niż smoczek do ssania ?

Gość GOSIKOL
neurolog sie klania i sprawdzenie odruchow ssania albo faktycznie nie chce a ty mu go wciskasz:O

Gość gwiazdkowy potworek to ty
moze laskawie przetestuj inne smoczki zanim narobisz lamentu na kafeterii:O:O:O

Gość --Maryś--
Teraz jest juz łatwiej bo córka w ciagu dnia jak jej wypadnie to sama go odnajduje i sobie wkłada:psmiesznie to wyglada:p ale w nocy musi miec pieluche ;)

Gość zmęczona sytuacją
--Maryś-- dziękuję Ci za dobry pomysł, ale mimo wszystko chciałabym żeby ten smoczek trzymał sobie sam :) wkońcu niedługo skończy pół roku, zacznie latać w chodaku a co ze smoczkiem ?

Gość --Maryś--
nie przesadzajcie ze dzieckoma problem ze ssaniem czy ze autorka na siłe dziecku wpycha jak dziecko nie chce:o u mnie było dokładnie tak samo-dziecko chciało smoczek, ale jej wypadał!i płakała jak wypadł! a winny był smoczek o złym kształcie!

Gość ffeee
ja swojego oduczylam jak mial 4 miesiace .wierz mi ze bylo bardzo latwo a jak bedziesz wzlekac to dziecko bezdie coraz starsze i bedzie ciezej bo bedzie wymuszac. 4,5 miesieczne latwo sie oduczy nie czekaj z tym dziecko najsilniejsza potrzebe ssania ma przez pierwsze 3-4 miesiace ja oduczylam kupujac inny smoczek ktorego nie polubil tyle ze moj synek bardzo zadko mial smoczek prawie tylko do zasniecia

Gość zmęczona sytuacją
--Maryś-- masz świętą rację ... ja nie zwracam na nich uwagi ;/ bo jestem kurcze matką i potrafię odróżnić kiedy moje dziecko chce smoczek a kiedy nie.. śmieszne ...

Gość --Maryś--
autorko-niedługo dziecko zacznie sobie samo wkładać;) po prostu przypniesz mu smoczek klipsem do ubranek i jak mu wypadnie (np w chodziku)to sam go odnajdzie i włozy:D

Gość do autorki.......
czy ty masz tak zakuty łeb zeby słuchac takich kretynek jak Marys? zamiast skorzystac z okazji i oduczyc dziecko smoczka to ty mu bedziesz jakies pieluchy na szyi wiazac? a jak ci sie idiotko udusi to co??? boze czy wy jestescie serio tak tępe ze łykacie wszysko co jakas rownie "mundra" napisze?????????

Gość ło jaaa
Marys wez sobie zawiaz cos idiotko na szyi i idz sie zawies na jakiejs galezi bedzie jedna debilke mniej

Gość zmęczona sytuacją
do autorki....... nie życzę sobie wyzwisk typu idiotko jasne ???!! nie wtrącaj się do topiku w ogóle skoro nie zamierzasz doradzić tylko zjechać człowieka !!!;/