Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolaskowa

Przedwczesny poród, pomocy!

Polecane posty

Gość Kolaskowa

Witam. Jestem w 32tc i dzisiaj przez cały dzień okropnie twardnieje mi brzuch podczas stania czy chodzenia- kiedy siadam lub kładę się wszystko wraca do normy. Do pewnego momentu nie było to bolesne, później przez jakiś czas czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu nawet lekki ból (teraz ustał, ale twardnienie pozostało). Zastanawiam się co z tym fantem zrobić, dzowniłam do moejgo lekarza i powiedział, że powinnam pojechać sobie zrobić KTG bo on i tak mi nic nie pomoże... Pomóżcie mi :( czy któraś z Was tak miała? 😭

Gość nie, no nie mogę
kobieto, przecieżci lekarz powiedział co masz zrobić, ja na twoim miejscu już bym była w szpitalu czekasz aż będzie za późno??

Gość będzie się działo
chyba płód obumarł. musisz szybko pozbyć się truchła :(

Gość Kolaskowa
Z tym, że mój lekarz często ma dość "olewcze" podejście do swoich pacjentek (niestety dowiedziałam się za późno, żeby zmieniać prowadzącego). Dlatego pytam...

Gość Kolaskowa
Nie obumarł bo cały czas się rusza, więc zjeżdżaj trollu z chorym poczuciem humoru.

Gość Kolaskowa
nie mogę, bo się wstydzę. ojciec dziecka jest czarnoskóry. i co ja powiem lekarzowi?

Gość nie, no nie mogę
wydaje ci się, że się rusza. ono po prostu zaczyna "gazować", jak każde zwłoki w trakcie rozkładu

Gość fghnjmk,l.
Trolu, kiedyś może umrze ci dziecko albo ktoś z rodziny życze ci żebys przypomniał sobie wszystkie swoje durne posty. Myślisz, że twoi dziadkowie i ich rodzicie już gazują czy jeszcze nie?

Gość nie, no nie mogę
a twoi? :classic_cool:

Gość fghnjmk,l.
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie pokrako. Wracaj do swojego osiedlowego gimnazjum szczylu.

Gość mrofeczkaaaaa
ja tez tak mialam lekarz kazal mi isc zrobic ktg, zrobilam i okazalo sie ze mam skurcze dosyc mocne ale szyjka sie na cale szczescie nie rozwarla, lekarz przepisal mi leki i kazal duzo lezec, teraz jest juz lepiej

Gość pastafarianka reaktywacja
lekarz ci powiedział co masz zrobić, więc to zrób! głpotka ludzka mnie przeraża

Skoro czujesz napięcie i twardnienie macicy to są to skurcze Braxtona-Hicksa. To są zupełnie normalnie i fizjologiczne skurcze, nasilające się podczas chodzenia, zwłaszcza jak się napracujesz na stojąco. Przygotowują (ćwiczą) macicę do porodu. Dziwne, że Twój lekarz Ci tego nie powiedział. Moim zdaniem, jeśli czujesz ruchy dziecka, skurcze nie są regularne np. co 5 minut i nie przypominają bólu jak przy miesiączce to wszystko jest w jak najlepszym początku. Gdyby rozpoczął się poród, to z pewnością byś zauważyła.