Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta z DE...

do mieszkajacych w DE -prosze!

Polecane posty

Gość kobieta z DE...

Mam do Was prosbe. Otoz mam pewien problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic. Maz jest teraz w szpitalu i nie chce zawracac mu tym glowy zeby niepotrzebnie sie nie denerwowal. Mianowicie mieszkam w domu 5cio rodzinnym, wynajmuje tam mieszkanie. Od 3ech miesiecy w trakcie wprowadzki jest sasiad z dolu, Wloch. Problem tkwi w tym iz wraz z jego rozpoczeciem wprowadzania sie moje dzieci maja nieprzespane noce. O godzinie 20tej, 21szej on stuka, przesuwa meble, wierci. Wiem, wiem ze cisza nocna jest od 22giej, ale wydaje mi sie ze sa tez jakies ograniczenia zwiazane z tego typu robotami "remontowymi", czy oby nie do godziny 18tej? Gdzie moge sie z tym zglosic? Kogo powiadomic? Dzieci budza sie wystraszone, potem cala noc zrywaja sie z krzykiem. Byly przyzwyczajone do normalnego spokojnego zycia. Kto zna choc jednego Wlocha to wie jaky oni sa glosni Prosze WAS o pomoc. Co mam robic? Gdzie to sprobowac zglosic?

Gość kobieta z DE...
Boje sie, ze mnie wysmieja:( Nie chce marudzic, ale wydaje mi sie iz Policja ma wazniejsze sprawy do zalatwiania niz moje problemy z sasiadem. Dzieki jednakze za pomoc:)

Gość 3 dzieci (2 duże i 1 małe)
A nie możesz z nim najpierw porozmawiać i go skonfrontować o zakłócanie ciszy, kiedy ludzie chcą odpocząć po godzinach pracy? Możesz wprost zasugerować że zastanawiasz się czy to oby zgodne z przepisami? Powinno mu to dać trochę do myślenia. Zaznacz że cierpią dzieci (opisz mu jak to wygląda kiedy się budzą). Jeśli nie zrozumie, zasięgnij języka u sąsiadów i administracji budynku.

Gość 3 dzieci (2 duże i 1 małe)
Nie, na policje nie dzwoń, tylko załatw to z nim po koleżeńsku, a jak niczego to nie zmieni to wtedy powiadom zarządce budynku, poradź się sąsiadów (może nie jesteś jedyną osobą która źle znosi hałas dobiegający z jego mieszkania). Powodzenia!

Gość asiulek8803
Mam rowniez sasiada włocha... Muzyka Latino od rana do wiczora na cały regulator:D Sprobuj z nim pogadac a jak to nic nie da smialo dzwon na policje, oni sa od tego!

Gość mieszkam
no to masz kurwa problem....odpowiednie forum znalazlas!!!!dlugo szukalas??

Gość jiojoi
taaa, dzwon po policje, zrob sobie wroga z faceta, bo smie remontowac swoje mieszkanie, typowe polactwo:O A moze by tak zachowac sie po ludzku i porozmawiac po ludzku z sasiadem? :O

Witaj, przede wszytskim musisz najpierw porozmawiac z tym wlochem, jezeli to nie podziala, to musisz znac regulamin waszego domu i zawiadiadmic Hausmeister, jezeli on nie pomoze, to musisz powiadomic policje

Witaj, przede wszytskim musisz najpierw porozmawiac z tym wlochem, jezeli to nie podziala, to musisz znac regulamin waszego domu i zawiadiadmic Hausmeister, jezeli on nie pomoze, to musisz powiadomic policje

Gość kobieta z DE...
No typowe polactwo:) U Ciebie we wsi to pewnie sasiedzi z patelniami sie ganiaja i nic nikomu do tego, no nie? Grzecznie spytalam. Rozmawialam z nim, tylko glupio sie usmiechnal.

Gość kklloorroo
Typowe polactwo? Kim ty jestes do cholery?!

Gość kobieta z DE...
jiojoi "taaa, dzwon po policje, zrob sobie wroga z faceta, bo smie remontowac swoje mieszkanie, typowe polactwo A moze by tak zachowac sie po ludzku i porozmawiac po ludzku z... " Czytaj calosc i wtedy sie wypowiadaj.

Gość kklloorroo
Autorko...podpuszczasz czy naprawde mieszkasz w Niemczech?