Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jula19

NOVYNETTE- odstawienie

Polecane posty

witam! biorę pigułki od 6 miesięcy. W czwartek biorę ostatnią i myślę,żeby zrobić sobie 1-2 miesięczną przerwę. Jak Wasz organizm reagował na odstawienie?! Jak waga, samopoczucie, miesiączka, libido?! Czekam na odpowiedzi :) Pozdrawiam!

Gość dfhdeh
Rozmawiałaś na tn temat z ginekologiem? To w ogóle można sobie takie przerwy robić?

Gość Arieta
Ja po novynette fatalnie sie czulam, caly czas rozdrazniona, krwawienia dwa razy w miesiacu, strasznie sucho i zero ochoty na sex, jeszcze do tego dostalam infekcje bakteryjna, odstawilam je i teraz okresu juz ponad miesiac nie mam, ale czuje sie lepiej

Właśnie!!!! z tego co wiem, kazdą planowaną przerwę w braniu anty należy skonsultować z lekarzem. Sama w Styczniu też ot tak sobie odstawiłam Novynette, i okres miałam 3 miesiące normalny, a czwarty cykl trwał aż 40 dni!!! to było nie do wytrzmania. Teraz od Maja biorę je znów, narazie jest dobrze. więc nie rób przerwy jeśli nie chcesz totalnego rozregulowania cyklu....

Gość sdfghjkl
ja po odstawieniu na pierwsza prawdziwa miesiaczke czekalam 4miesiace.Lepiej nie rób żadnej przerwy jak nie musisz.W sumie to ponad rok zanim uregulowały sie chociaz w miare cykle.