Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikaaaaa

ile dać na chrzciny?

Polecane posty

Gość anikaaaaa

Nie wiem ile dac na chrzciny? (prezenty odpoadaja tylko biore pod uwage pieniązki) biorac pod uwage ze siostra mego męża chrzci córeczke. i zadne z nas nie jest chrzestnym?

Gość KAJANKA
NIC . SAMO TO ŻE SĘ ZGADZASZ TO ROBISZ ŁASKĘ - TAKA PRAWDA

Gość anikaaaaa
ale tak z ''pusta reką to nie wypada'' nie wiem ile dac aby nie wyjsc na zołzę:)

Gość a ja myślę, że
200 zł ja dałam 500 zł będąc chrzestną rok temu

Gość anikaaaaa
ja rok temu swojemu chrzesniakowi dałam 400 ale to bliska rodzina i byłam chrzestna atutaj w sumie idziemy tylko z ''okazji'' ze mój mąż jest bratem mamy dziewczynki... sama juz nie wiem.

Gość ialioptr
200 - 300 zł

Gość bez wysiłku
Ja dałam 200zł i taki drobiazg za 100zł.

piueniądze pięniedzmy ale chyba też wypada kupić jakąś zabawke cokolwiek, a kasa swoją drogą

Gość znak naszych czasów
bez przesady ładną pamiątkę, kwiatek i drobiazg za max. 50 zł

Gość anikaaaaa
tak tylko ze rodzice nie chca prezentów bo mała ma wszytsko po starszej siostzre(dzieci rok po roku)...

Gość fantazyjna_trojka
Te książeczki są super :) Ja byłam tydzień temu na chrzcinach, jako chrzestna i dałam album na zdjęcia dla dziecka, pozytywkę/karuzelę nad łóżeczko, która dodatkowo świeci i kupiłam złote kolczyki, takie małe kuleczki. Plus pamiątkę chrztu i bukiet kwiatów. Pieniędzy nie dawałam, bo to chrzest dziecka i prezent ma być dla dziecka. A z pieniędzmi wiadomo jak jest.

Gość fantazyjna_trojka
A gdybym nie miała wyboru (chociaż to i tak dziwne, bo jak można nie mieć), to dałabym 100 maks 200zł. Nie przesadzajmy i nie napychajmy rodzicom kieszeni :o I tak wiadomo, że pieniądze się rozejdą i dziecko większej korzyści z tego mieć nie będzie.

Gość znak naszych czasów
fantazyjna, waśnie o to chodzi - żeby dziecko miało jakąś pamiątkę materialną z takiego wydarzenia; tym bardziej, że pamiętać przecież go nie będzie... poza tym - strach pomyśleć, co potem takiemu dziecku na 18. urodziny np. dać - nowy samochód?

Gość fantazyjna_trojka
No jak tutaj po 500zł na sam chrzest się daje, to na prawdę strach pomyśleć o zbliżającej się komunii czy późniejszym ślubie. Ja daję prezenty z serca i dla dziecka. Nie napycham koperty, nie zastanawiam się czy ktoś da więcej i czy tyle wypada. Przykre jest to, że takie ważne uroczystości są właśnie tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Jakiś chory wyścig szczurów. Najbardziej przykre jest to, że to my sami się do tego przyczyniliśmy.

Gość anikaaaaa
własnie chyba 150 zł dam :)