Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piui

spozniony okres 3 miesiace!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość piui

Mam duzy problem moja dziewczyna nie ma okresu juz 3 miesiac , nie chce isc do ginekologa ,a staje sie coraz bardziej drazliwa.. prosze pomozcie nie wiem co robic.. nie jest w ciazy, robila pare testow i wyszly ujemnie.. co to moze byc i jak moge jej pomoc? i jak przekonac ja do wizyty?

Na pytanieco jej jest raczej nikt Ci nie opdowie na kafe. A jezeli okresu nie ma juz 3 miesiace to juz nie jest smieszne. Spróbuj delikatnie z nia porozmawiac i przekonac.Wizyta u ginekologa nie nalezy do przyjemnych, więc nie dziwie jej sie, że nie chce isc. Moze wybierz sie razem z nia, żeby bylo razniej? Powiedz, że bedziesz czekal na nia przed gabinetem.

Gość atrakcyjni - tak ale niekoniec
niech idzie do ginekologa i nie bedzie dzieckiem:O ma trądzik, lekką nadwagę, przetłuszczającą się skórę? Miewała tak wczesniej? To pewnie jakieś zaburzenia hormonalne, które się da wyleczyć, ale trzeba zacząć. Nieleczone i niekontrolowane powodują, że organizm całkowiecie się rozregulowuje, co grozi np. rakiem endometrium, niepłodnościa itp. Niech idzie do lekarza:O

Gość piui
caly czas powtarzam jej ,ze to powazna sprawa.. ale ona lekcewarzy problem, bardzo sie martwie. Proponuje jej nawet wspolna wizyte, polegajaca na samej rozmowe ewentualnie na zrobieniu wymazow, ale ona wybucha i nie chce mnie sluchac.. moze to byc cos powaznego? zastanawiala sie tez nad kupnem czarnej malwy, ale uwazam,ze to nie najlepszy pomysl bo jednak to nie jest normalne..

Gość whjkdf,.hdf.lkahfhbgb
przekonales ja, zeby sie z toba bzykala, teraz uzyj tych samych srodkow persfazji tak na marginesie, taka dorosla na seks a do lekarza sie wstydzi i nie zgodze sie z kolezanka wyzej, badanie ginekologiczne nie jest nieprzyjemne

Gość piui
zrobila sie bardzo nerwowa, wydaje mi sie ,ze to hormony i staram sie tlumaczyc jej wybuchowosc.. mam racje? zachowuje sie jak nastolatka, chce jej pomoc , a ona odbiera to jak atak. Cere ma raczej normalna, nie ma nadmiernego tradziku (czasami cos jej wyskoczy,ale zawsze tak miala) , radykalne zmiany zauwazylem jedynie w jej zachowaniu

Gość piui
seks czesciej uprawialismy oralnie , moglo dojsc do jakiegos otarcia? odkad jest ten problem nie daje mi sie dotykac.. do seksu jest jednak latwiej przekonac ;) tymbardziej,ze zachowuje sie tak jakbym byl jej wrogiem

Gość ONA ODPOWIADA
Moim zdaniem Twoja kobieta ma problemy z hormonami i powinna jak najszybciej udac się do endokrynologa ,oczywiście ginekolog również nie zaszkodzi.Jeżeli nie chce o tym również słyszeć niech zrobi chociaż podstawowe badania TSH,FT3,FT4,testosteron,progesteron,prolaktyna.Przy wynikach będzie podana norma może to zmusi Twoją Panią do odbycia wizyty u lekarza. Pozdrawiam

Gość piui
ona odpowiada, dziekuje bardzo za rade z tymi badaniami, nie pomyslalem o tym , a mysle,ze to da jej troche do zrozumienia..

ja nie mowie, że smo badanie jest nieprzyjemne tylko ogólnie wizyta u ginekologa nie nalezy do przyjemnych czytaj ze zrozumieniem i nie dodawaj od siebie

Gość ONA ODPOWIADA
Po co ta agresja? Żyjemy w XXI wieku a nie w Czarnogrodzie,ginekolog to taki sam lekarz jak stomatolog lub internista.Nie jestem w stanie zrozumieć "kobiet" które rozpoczęły współżycie,a wstydzą się specjalisty.

Gość kamajula
latwiej jest rozszerzyc nogi przed ukochana osoba niz przed ginekologiem to raz, a dwa wkladanie wziernika do pochwy tez nieco rozni sie od ciala partnera..