Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdydtuftututudt

CZYM GROZI NISKIE CISNIENIE?

Polecane posty

Gość sdydtuftututudt

Od jakiegos czasu mam codziennie cisnienie ok 90 / 60 np. dzis 97/63 czym to grozi ? Jutro chyba ide do lekarza z tym. Mam 17 lat

Gość sdydtuftututudt
i z tylu z lewej strony co jakis czas boli mnie w jednym miejscu glowa tak jakby pulsujacy bol

Gość Madziulka_1984
mam ten sam problem, ale póki co żaden lekarz mi nie pomógł. od tego zbyt niskiego ciśnienia czy słabego krążenia mam często lodowate stopy i dłonie, ale lekarze mówia, że będę dłużej żyła i że umiera się od zbyt wysokiego :/ żenada

Mam to samo - lodowate dłonie, stopy i czubek nosa. A czym grozi? Omdleniem, zasłabnięcie. Więcej snu potrzebujesz, niż ktoś inny. Lepsze to niż nadciśnienie, które jest o wieeeeeeeele bardziej niebezpieczne.

Gość lopae
niskie ciśnienie w nasieniowodzie może grozić mizernym wytryskiem:classic_cool:

dołączam - mam ten sam problem mam niziutkie cisnienie odkad pamietam i przez to zdarzylo mi sie pare razy omdlec. Nie moge za długo stać w tłumie lub w ciepłym pomieszczeniu, jak siedze to nie jest najgorzej -a to wlasnie przyczyna słabego krązenia krwi. Polecane jest oczywiscie picie kawy i solenie troszke wieksza iloscia

Gość poradze/\/\
niedocisnienie w młodym wieku grozi nadcisnieniem i zawałem po 40 tce. na niskie cisnienie najlepszy jest sport :) nie zadne leki, taki delikatny rower 15 minut, basen spacery

Gość za szybkie tętno
a co na zbyt szybki puls a niskie cisnienie,mam puls ok 99

Gość poradze/\/\
a masz wtedy bóle głowy?, tetno u niskocisnieniowców raczej podnosi sie tak wysoko np podczas trawienia, wysiłku, ale jesli połaczony jest z bólami głowy polecam wizyte u lekarza

Gość sdydtuftututudt
tzn kiedys mialam normalne cisnienie 120/80 od jakiegos czasu mam regularnie ok 90/60 . i jakas taka nieobecna jestem czasem.. glowa tez mnie boli co jakis czas tak jak pisalam z tyłu w jednym miejscu taki pulsujacy ból. I tak jak wy mam zimne stopy zawsze

Gość gość
mam niskie ciśnienie 107/66czym to grozi

Gość bikiki

Mamy już jakiś czas ten model Senior marki Sanity i nie mam do niego uwag. Kupowałam z myślą o rodzicach, ale że oni jak się okazało trochę po niewczasie mieli już kupiony jakiś nowy ciśnieniomierz to ten model został u nas w domu. Duża pamięć, także jeśli ktoś chce monitorować zmiany ciśnienia w dłuższej perspektywie to ten ciśnieniomierz będzie do tego idealny.

Gość ula
Dnia 7.02.2019 o 14:59, Gość bikiki napisał:

Mamy już jakiś czas ten model Senior marki Sanity i nie mam do niego uwag. Kupowałam z myślą o rodzicach, ale że oni jak się okazało trochę po niewczasie mieli już kupiony jakiś nowy ciśnieniomierz to ten model został u nas w domu. Duża pamięć, także jeśli ktoś chce monitorować zmiany ciśnienia w dłuższej perspektywie to ten ciśnieniomierz będzie do tego idealny.

Będę polecała też polski Senior. Ojciec go ma i czasami jak jestem u niego to też sobie sprawdzę ciśnionko dla spokojności :) szybko i bez bulu!

Gość bartoszsz

Kupiłem w prezencie dla dziadków ciśnieniomierz Senior, bo mierzą sobie w sposób tradycyjny. Stwierdzili że to świetne urządzenie, teraz w kilka chwil mają dokładnie zmierzone ciśnienie. Wyświetlacz jest duży. Bardzo są zadowoleni.

Gość ajk

Jeżeli monitorujemy ciśnienie na stałe, to zdecydowanie warto mieć takie urządzenie, które ma wbudowaną pamięć. U mnie się świetnie sprawdził ciśnieniomierz Simple. Niewielki rozmiary pozwalają go mieć zawsze przy sobie.

Gość art

Kupiłem dla dziadków ciśnieniomierz Senior i bardzo sobie chwalą. Badanie robi się szybko i co ważne obsługa nie stanowi problemu więc każdy sobie z tym poradzi. Nawet jeśli osoba starsza nie bardzo chce takimi sprzętami się samodzielnie posługiwać to tutaj bez problemu sobie poradzi.

Gość arek
Dnia 28.08.2019 o 14:08, Gość art napisał:

Kupiłem dla dziadków ciśnieniomierz Senior i bardzo sobie chwalą. Badanie robi się szybko i co ważne obsługa nie stanowi problemu więc każdy sobie z tym poradzi. Nawet jeśli osoba starsza nie bardzo chce takimi sprzętami się samodzielnie posługiwać to tutaj bez problemu sobie poradzi.

tez polecam