Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominikananana

Białko + Warzywa - SCHUDNĘ???

Polecane posty

Mam pytanie do znawców :) Czy schudnę w miarę szybko i skutecznie, jeśli będę jadła chude mieso, nabiał i warzywa? No dużo czerwonej herbaty.

Gość Mysle,ze nie zaszkodzi
Wiesz,na pewno schudniesz,ale potrzebujesz też tłuszczy:) Ja staram się jeść wszystko gotowane z pary.Wcześniej miałam wzdęcia,zaparcia,bóle brzucha,ale teraz jest cudownie.Cera się zmieniła,samopoczucie no i przestałam jeść mięso co było całkowitym strzałem w 10!! Jem je tylko jak jedziemy do teściowej na obiad,bo ona ma "swoje".

Ja mieso lubię i nie chcę z niego rezygnować. ALe z węglowodanów o tłuszczów- jak najbardziej. No, oprócz warzyw - jakieś witaminy jeść trzeba ;)

Zdecydowanie zdrowe tłuszcze włącz do te diety. Pamiętaj że one przyśpieszają odchudzanie.

Borsuku znowu rozrabiasz :D Oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, słonecznik, olej rzepakowy na zimno tłoczony.

Dzięki Neit :) Tłuszcze mają być spożywane o określonych porach czy można do śniadania słonecznika, do obiadu oleje do sałatek i kolacja orzechy?

Neit a jak temperatura powinna zaistniec, podczas tloczenia tego oleju? W mojej (no, w sumie to nie do konca mojej, ale wynajmowanej ... ale nie z wypozyczalni lodowek) lodowce jest 6 stopni ... i raczej zimnawo ... czy taka wystarczy? :)

Nie mam pojęcia :D Na butelce stoi napisane: "tłoczony na zimno". Myślę że musisz zapytać producenta co on przez to rozumie :D Chociaż kto wie czy to nie tajemnica handlowa? Po za tym obawiam się, że jeśli wejdziesz do lodówki w celu "na zimnotłoczenia" możesz sobie odmrozić różne wystające (i nie tylko) części anatomii co na pewno byłoby niefajne. Może więc lepiej pozostawić tłoczenie profesjonalistom?

Lily najlepiej do każdego posiłku oprócz po treningowego. Chociaż to dyskusyjne, bo ja na low carbach jadam tłuszcze po treningu i w najmniejszym nawet stopniu nie chudnę gorzej niż kiedy tego nie robiłam. Im więcej eliminujesz węglowodanów z diety tym więcej tłuszczu powinno ci tam wchodzić. Po prostu musisz czymś podbić kcal bo inaczej metabolizm zwolni.

Hie hie... :) :) Używam np do usmażenia warzyw na patelni trochę oliwy z oliwek. Odrobina masła do jajecznicy. Zdarza mi się jeść chudą wędlinę - choć zdaję sobie sprawę z tego, że może tam być "ukryty" tłuszcz. No i ryby też staram się jeść. Jadam tuńczyka i łososia. Jeśli jem na mieście - co staram się robić rzadko, ale jednak zdarza mi się.... wtedy jem sałatkę. Grilowane warzywa, kurczak i sos vinegret. Więc trochę tych tłuszczy jednak zjadam. Staram się po prostu nie jeść ich bez sensu - nie smażę w tłuszczu, tylko griluję mięso, fasolkę lub kalafiora jadam bez masełka z bułką tartą itp.tdp.

Oh, widzę że tu się znacie na fitnesie :) Powiedzcie mi, bo mam zamiar chodzić na siłkę od października. JAK I CO mam ćwiczyć? Cardio? Ile? Nie lubię biegać na bieżni,ale np. orbitrek jest ok. Powinnam ćwiczyć nogi na odwodzicielach i przywodzicielach? Ręce? Barki? Plecy? Kurcze nie wiem juz sama, niby duuuuzo się na ten temat naczytałam ale nadal mam wątpliwości. Chciałabym schudnąć ogólnie z całego ciała, ale najbardziej problematyczne są u mnie uda i brzuch