Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze mnie w pracy inwigiluja

co podac dziecku pogryzionemu przez komary-duza opuchlizna

Polecane posty

xyzal? fenistil? to mam

Gość jak jest bardzo duża
opuchlizna to trzeba jechać na pogotowie. Mój synek był tak spuchnięty od ugryzienia komara że konieczne było podanie sterydu jeśli opuchlizna nie jest tak duża to fenistil, zyrtec i wapno

Gość mesajah87
zyrtec wapno jak napisala pani wyzej, jesli do jutra nie zejdzie radze udac sie na pogotowie.

Moja córcia uczulona jest na komary i jak ja ugryzie na policzku to ma tak spuchnięte,że na jedno oko nie widzi juz kilka razy nam się tak zdarzyło i lekarz kazał podawać clemastinium i amertil

synka ugryzł w ucho-ma naprawde bardzo spuchniete-czerwone i palące

syn tez zapewne jest uczulony jak go latem pogryzły w nózki to miał dużą opuchlizne teraz to ucho mnie przeraza jednak mysle poczekac do rana jak bedzie wygladac to po nocy

Gość gość
na pewno powinnaś się skonsultować z lekarzem a jak nie to z farmaceutą. Biegnij szybko do apteki i zapytaj co konkretnie ci pomoże. Takich bąbli nie powinno się lekceważyć. Ja byłam niedawno w swojej aptece http://aptekaswbarbary.pl/ w Knurowie i tam pani farmaceutka poleciła mi żel na pogryzienia. Na wszelki wypadek wole go mieć w domu, bo planujemy jechać na działkę i na ryby wiec różnie może być.