Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny. mam pytanie. mam ogólem problemy z @. mam ja co miesiąc a czasem bywa ze znika na 3 miesiące i znów sie pojawia. Miałam robione badania i wszystko jest ok. Staramy sie z narzeczonym o dziecko od maja tego roku. Od lipca brałam luteine przez 2 miesiace. pierwszy @ po niej dostałam 6 lipca a nastepny 27 lipca. teraz mamy wrzesien a mnie od 2 tyg mdli mam strasznie obolałe piersi, i widoczne na nich żyły z dnia na dzień coraz więcej sie ich pojawia, strasznie bola mnie krzyża i w dole brzucha, i mam biegunke. 1 test robiłam półtora tyg. temu i wyszedł negatywnie, drugi zrobiłam wczoraj i tez negatywnie, ale ten wczorajszy przed chwila wyrzucałam i zobaczyłam taka bardzo bladziutka druga kreske. Czy Waszym zdaniem to może być ciąża? Bardzo bym sie cieszyła jeżeli by sie okazało ze tam gdzieś w brzuszku jest już nasza dzidzia tylko nie chce sie ujawnic :) Pozdrawiam serdecznie. P.S. Przepraszam za błędy w tekście jeśli sie pojawiły :)

Gość adzia1982
idź na bete!!!! to rozwieje teoje wątpliwości

Jeśli chodzi o nieregularne @ a możliwość zajścia w ciążę to takowa jest bardzo prawdopodobna. Ja nigdy w życiu nie miesiączkowałam regularnie a właśnie jestem w trakcie 29tc ;] to jakby cud po moich przejściach ginekologicznych. Objawy o jakich piszesz idealnie pasują do ciąży. I te żyłki na piersiach (później będzie ich jeszcze więcej :P). Tyle że co ja mogę powiedzieć, lekarzem nie jestem... Walnij jeszcze jeden test (innej firmy) dla pewności, jak wyjdą dwie kreseczki to bajki, jak jedna to majstrujcie dalej w sypialni i nie tylko, bo wierz mi, wszystko jest możliwe :)

No tak racja. W przyszłym tyg. pójde na bete. a wczoraj wieczorem zjadłam sobie na kolacje makrele i tak mi jakos po niej niedobrze było, mdliło i mdliło aż wkońcu sie zwróciło :) ale zawsze uwielbiałam makrele, jadłam i jadłam i nic mi sie nie działo. strasznie mnie od tygodnia tez na słodkie bierze, nigdy tyle słodkiego nie jadałam co teraz :)

powtórz test lub idź na betę, bo ten wczorajszy się nie liczy a jeśli się nie udało zmień natychmiast lekarza! Nie jest ok, jesli masz @ raz co miesiąc a raz co trzy. Nie zrobił widocznie wszystkich badań

ja juz byłam u 3 lekarzy i wszedzie tak samo mi mówili byłam przebadana w szerz i wzdłuż :) moja mama tez miala takie problemy i jak mnie urodziła to jej sie unormowało :) może to geny.

niemożliwe, żeby to były geny :) masz zapewne bardzo nieregularną owulację i musiałabyś trafić na dobrego lekarza, który zdiagnozuje problem. A ile się starasz? Może tak być, że po ciąży hormony się unormują, ale istnieje też ryzyko, że coś jest nie tak i np. może być problem z zajściem czy utrzymaniem ciąży

Od maja tego roku sie staramy sie staramy. ja mam skierowanie na badania jeszcze jedne. w sierpniu je dostałam, tylko musze iśc na nie w 3 dc. a @ ani widu, ani słychu :)

a luteinę bierzesz? Bo jeśli na niej zaszłaś, to odstawienie byłoby ryzykowne. Ja miałam takie cykle 30-50dni i zbyt niski progesteron, luteina pomogła i dzięki niej zaszłam w ciążę i ją utrzymałam. Trzymam kciuki :)

Nie juz nie biore od ponad miesiąca. a brałam ja przez 2 miesiące. mam jeszcze jej duzo w domu ale na własna ręke nie chce zaczynac brac, pierwsze sie musze do lekarza wybrać. Trzymajcie kciuki bo jeśli sie okaże że jednak jestem w ciąży to będe chyba wtedy najszczęśliwsza osoba na świecie :) DZIĘKI :)

Gość a mi sie coś wydaje
że wiem kto to pisze:) z jakich okolic jesteś?:) tylko szczerze:)

Gość a mi sie coś wydaje
a twój narzeczony to przypadkiem nie ma na imie Przemek???:)

Gość a mi sie coś wydaje
tak:)

Gość Akacja:) Agusica a napisz
proszę od kiedy masz biegunkę i czy codziennie? Przeczytałam uważnie Twojego posta i... ja mam dokładnie te same objawy co TY tyle, że biegunka już ustąpiła (miałam ją 2 dni). Dzisiaj lecę do apteki po test i jutro z rana go robię (bo ponoć najlepiej jest wykonać test rano), ale czy to prawda? Jeśli będzie miała być ciąża, to i test wykonany po południu ją wykaże:) A mogę jeszcze spytać ile masz latek?

Hej Akacja. Ja mam biegunke juz gdzieś od tygodnia. Test najlepiej wykonac w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i najlepiej rano. Mam 21 lat.

Mi sie wydaje, że test wykaże popołudniu też ale w dłuższej ciąży bo wtedy jest więcej tego hormonu hcg w moczu. wiec lepiej wstrzymaj sie do rana :) Bedzie pewniejsze.

Gość Akacja:) Agusia bardzo
dziękuję za odp. Życzę Tobie upragnionej ciąży i polecam żebyś jutro z rana też zrobiła test. Może będziemy się cieszyły razem?

Gość Akacja:)
Pewnie, że napiszę co i jak... Aż się boję co mi wyjdzie... A może jeszcze któraś dziewczyna ma podobne objawy i się przyłączy do nas?

Ja mam jeszcze podwyższona temperature (raz mam 37,3 raz 37,0 a nawet raz w miare normalna 36,6) zalezy o jakiej porze mierze. ale tak mi sie juz od okolo 2 tygodni wacha. i strasznie senna jestem.

Gość 12345678910880509
Witam. chcialabym opisac swoj problem. ostatnie krwawienie z odstawienia mialam 31 lipca... 28 sierpnia wzielam ostatnia tabletke i po 3 dniach mialam dostac krwawienia z odstawienia tak jak zawsze niestety nie dostalam i nie mam do tej pory... dokladnie 2, 5 , 9 i 20 wrzesnia wspolzylam z moim facetem bez zabezpieczenia i on konczyl we mnie. jak myslicie jest jakas szansa na to ze moglam z ajsc w ciaze? robilam sobie tydzien temu test ale chyba za wczesniej

Według mnie to może być ciąża ale tez nie musi. Moga to być jakies problemy po odstawieniu, Twój organizm teraz szaleje. Poczekaj jeszcze z pare dni. jak nie dostaniesz @ to zrób jeszcze jeden test. Powinien juz wyjść. Pozdrawiam

Powiem Wam, że rano myślałam że umrę. Wylądowałam w wc z biegunką, lece lece mysle że niedolece a tu nic. Takie miałam zaparcie, że masakra. Od 6 rano do tej pory mnie trzyma....masakra :P Ale to chyba dobry znak :)

dobry znak na ciążę :D:D:D:D a tak serio to ja miałam biegunkę przez jakieś 2-3 pierwsze tygodnie a potem wręcz przeciwnie zatkało mnie i chodziłam co 3-4 dni :) teraz od jakiegoś 20tc się unormowało i mam nadzieję że tak zostanie za to od 20-30 tc miałam straszne mdłości :) nie ma jak uroki ciąży cyferki a co do ciebie to nie wiem czy wiesz ale przez około 3 pierwsze cykle po odstawieniu prawdopodobieństwo zajścia jest olbrzymie a żeby było jeszcze fajnie to w bardzo wielu przypadkach kończy się to ciążą mnogą więc jeśli nie chcesz od razu conajmniej parki to lepiej odczekajcie jeszcze trochę a to że się nie pojawiło krwawienie z odstawienia to jest niepokojący sygnał i najlepiej skonsultuj to z ginem