Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aucha

jak zachować dystans

Polecane posty

Gość Aucha

no właśnie, jak? jak zachować dystans do siebie i do innych ? do tego co się dzieje wokół?

Gość Aucha
np. zdrady, kłamstwa, chamstwo itd

Gość Aucha
nie mam konkretnej sytuacji na mysli! ale utarło się powiedzienie że należy zachować dystans itd.! tylko nikt nie pisze jak to zrobic :/

Gość ralph romance
trudna sztuka- to chyba lezy gleboko w nas mnie poprostu na niczym nie zalezy dlatego z natury mam dystans do wyszstkiego ogromny :D

Gość Aucha
co chcę osiągnąć ? spokój duszy ;)

Ja z reguły mam duży dystans do ludzi,jestem osobą nieufną i mam swoje zasady....

właśnie! ale to nie jest najlepszy sposób: być nieufnym i nie przejmować się ! bo skoro komuś na czym zależy, skoro kogoś cos martwi to tak nie idzie!

Właśnie o to chodzi,że jeśli ktoś z moich bliskich potrzebuje jakiejkolwiek pomocy to ja poruszę niebo i ziemię a pomogę.....nie myl pojęć

No nie wiem czy będzie ładna....dziś jest za to piękna :D

haha :) o nic konkretnie! martwię się na przyszłość i szukam "rozwiązania" dla tego stwierdzenia! -> zachowaj dystans! bo przecież często się słyszy, że: - nie przejmuj się, -zachowaj dystans itd. lub że lubi się ludzi którzy mają dystans do siebie i do innych

Gość nie dyskutujcie z tym
czyrakiem zawsze szczerym 💤

jak jesteście tacy mądrzy to dajcie mi odpowiedz na to pytanie: jak zachować dystans :p

Bo to jest pożądana cecha charakteru... Przejmowanie sie ZBYTNIE kojarzy się z panikarstwem... i niepotrzebnym stresem :) Mieć dystans do siebie znaczy: umieć przyjąć konstruktywną krytykę, potrafić śmiać się z samego siebie, nie przejmować się rzeczami, na które nie ma się wpływu... Trzeba mieć dystans, żeby nie zwariować. Ludzie często mylą dystans z tym,że ktoś jest płytki, nie przejmuje się, bo "przejmowanie świadczy o uczuciach". Mam koleżankę, która bardzo wszystko przeżywa, rozstrząsa, analizuje, póżniej żałuje, że czegoś nie zrobiła - zawsze jej tłumaczę: jeżeli już nic na to nie poradzisz a stało się, to po co to rozstrząsać??? było, minęło ;) zawsze szczery jutro bedzie ladna pogoda Ten to ma dystans, tak trzymać! ;)