Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfffffffffffffffffffrgg

GMO powoduje zniekształcenie twarzy płodów ludzkich!!! przeczytajcie!!!

Polecane posty

Gość historia GMO jest taka
chodzi o to, że NA ŚWIECIE ISTNIEJĄ WYSTARCZAJĄCE ZAPASY ŻYWNOŚCI, ABY WYŻYWIĆ WSZYSTKICH LUDZI. jednak korporacje tylko by na tym straciły. GMO w gruncie rzeczy jest bardziej kosztowne i szkodliwe niż zwykłe żarcie, ale korporacje zarobią na GMO, na środkach ochronnych itd.

Gość historia GMO jest taka
Już w 2007 roku 30 naukowców napisało książkę o GMO "Nasiona kłamstwa" tak więc kwestia czy są szkodliwe czy nie jest już zamknięta, bo udowodniono wtedy, że SĄ JAK NAJBARDZIEJ. Teraz już tylko rząd i media mogą propagować kłamstwa, że a wcale nie, tak jak was szybko przekonali do UE nie podając wszystkich argumentów przeciw.

Gość media i politycy sa
przekupowani

Gość firma monsanto
na łapówki w USA wydała już 200 mlm dolarów

Gość firma monsanto
rzad rudego tuskola tez przekupiła

Gość A ja Wam powiem,ze
bardzo interesuję się GMO,poniewaz prowadze gospodarstwo rolne..Nie wyobrażam sobie jeść kurczaka z genami meduzy,więc wszystko mamy "swoje".Niestety,ale jest tego zbyt dużo i nikt nie chce kupować od Polskich rolników naturalnych warzyw itp. A tymczasem hodowcy GMO się wzbogacaja mimo,ze sa te rosliny bardzo szkodliwe,ale tanie w wyrobie..Ale nie jest to tylko kukurydza i ziemniaki,bo także niekotre produkty spożywcze.Raz nawet pofatygowałam się i zadzwoniłam do firmy DANONE gdzie udzielono mi informacji,że Gmo znajduje sie w ich produktach..Nie wierzycie-na kazdym opakowaniu jogurta macie telefon do nich to zadzwoncie.GMO byl przeciwny L.Kaczynski.Niestety juz nam nie pomoże.

Gość za PIS był zakaz GMO
Nawet 12 lat pozbawienia wolności i 250 tys. zł grzywny będzie groziło osobie, która złamie zakaz wysiewania lub obrotu nasionami roślin modyfikowanych genetycznie. To działanie wbrew założeniom projektu ustawy o GMO, który jest procedowany w Sejmie. Platforma Obywatelska przegrała głosowanie w sejmowej podkomisji zajmującej się ustawą Prawo o organizmach genetycznie zmodyfikowanych. Opozycja wraz z Polskim Stronnictwem Ludowym dokonała kilku istotnych zmian w projekcie przedstawionym przez rząd. Wśród posłów przeważał pogląd, że dokument, który firmował gabinet Donalda Tuska, jest zbyt łagodny i niezgodny z interesami naszego rolnictwa i gospodarki. Jak wyjaśnia prof. Jan Szyszko, minister środowiska w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, poseł PiS, projekt ustawy był "bardzo niechlujnie przygotowany" i umożliwiał wprowadzanie do obrotu organizmów genetycznie modyfikowanych, a ponadto "zezwalał na uprawę roślin genetycznie zmodyfikowanych oraz dopuszczał bezkarne uwalnianie genetycznie modyfikowanych organizmów w celach doświadczalnych". Posłowie PiS zaproponowali więc kilka istotnych zmian do projektu, które zyskały poparcie nie tylko posłów z lewicowej opozycji, ale także z koalicyjnego PSL. W jakim kierunku poszły poprawki PiS? Przede wszystkim wpisano do ustawy zakaz obrotu organizmami zmodyfikowanymi genetycznie i zakaz uprawy na terenie Polski roślin genetycznie zmodyfikowanych. Poprawki przewidują ponadto, że GMO będzie można wysiewać w celach doświadczalnych, ale będzie się to odbywało pod ścisłym nadzorem, tak aby nie doszło do uwolnienia GMO do środowiska. Posłowie zaostrzyli natomiast, i to znacznie, kary za złamanie przepisów zapisanych w ustawie. Mają one być porównywalne, jak podkreśla prof. Szyszko, z tymi, jakie są stosowane w krajach starej Piętnastki, czyli za łamanie prawa będzie można otrzymać karę grzywny, a nawet więzienia. Maksymalnie kara może wynieść 12 lat pozbawienia wolności i 250 tys. zł grzywny. Jeśli te przepisy zostaną przegłosowane, wówczas rzeczywiście takie kary byłyby bardzo dotkliwe np. dla rolników, którzy wysiewaliby na swoich polach GMO. Projekt zaostrzony przez posłów już spotkał się z krytyką tych firm i organizacji rolniczych, które bronią prawa do niczym nieobwarowanego stosowania organizmów zmodyfikowanych w rolnictwie. I trudno się temu dziwić, ponieważ intencją posłów było akurat to, aby Polska była krajem całkowicie wolnym od GMO. Oczywiście przegłosowanie poprawek przez podkomisję to dopiero pierwszy etap prac legislacyjnych. Projekt będzie jeszcze omawiany przez komisje sejmowe, m.in. rolnictwa i ochrony środowiska, a potem trafi pod obrady plenarne izby. Swoje zdanie będzie miał także Senat. Jednak zwolennicy zaostrzenia przepisów przeciwko GMO mają nadzieję, że parlamentarzyści choćby w trosce o głosy wyborców także zagłosują za poprawkami, gdyż zdecydowana większość Polaków jest przeciwna uprawom GMO. Proponowane przez podkomisję regulacje nie powinny kolidować z prawem unijnym, zwłaszcza że Komisja Europejska chciałaby przekazać krajom członkowskim prawo do podejmowania decyzji w sprawie obrotu nasionami i uprawy roślin genetycznie zmodyfikowanych. KL

Gość czemu w Ameryce ludzie
bogaci politycy jedz 4 razy droższa żywność naturalna? w USA była koleżanka i mówiła ze żywność naturalna jest 4 droższa.

Gość pastafarianka reaktywacja
nie jedzmy, nie pijmy. i nie mówie że popieram gmo i markety.

Gość rudy zawsze dba interesy
wszystkich polaków :)

Gość tylko boje sie ze rudy
przekupi napierala i ci będą glosować w sejmie GMO!!!!! Sztab Wyborczy Kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Jarosława Kaczyńskiego Original Message From: SZTAB WYBORCZY J. KACZYŃSKIEGO To: biuro@icppc.pl Sent: Monday, May 31, 2010 4:29 PM Subject: Polska jest najważniejsza Wielce Szanowni Państwo, W odpowiedzi na Państwa list dotyczący żywności genetycznie zmodyfikowanej chcielibyśmy przedstawić stanowisko partii naszego kandyadata na urząd prezydenta RP. Rząd PiS w ramach stanowiska z dnia 13 czerwca 2006 r. opowiadał się przeciwko uwolnieniu GMO do środowiska oraz wprowadzeniu do obrotu pasz GM. Rząd PiS zadeklarował użycie wszelkich dostępnych środków aby zmienić prawo UE. Niestety w listopadzie 2008 roku Rząd PO-PSL zliberalizował to stanowisko, czego dowodem jest nowy projekt znajdujący się w sejmie. Prawo i Sprawiedliwość jest zdecydowanie przeciwne: . zamierzonemu uwolnieniu GMO do środowiska, . wprowadzaniu do obrotu produktów GMO dopuszczonych do obrotu . dopuszczeniu do obrotu pasz GMO oraz wprowadzaniu do upraw genetycznie modyfikowanych roślin. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4992838.html Łączymy wyrazu szacunku, Sztab Wyborczy Kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Jarosława Kaczyńskiego

Gość kiedyś jedna odmiana
Może poczęstować kogoś pomidorkiem z genem rybki? pomidorów GMO wywoływała raka żołądka i ja wycofali.

nie wiem jak inni ale dla mnie - jesli ktos rozmowę o szkodliwości czegoś sprowadza do politycznej agitacji to już nie jest wiarygodnym rozmówcą, tylko reprezentantem partyjnej indoktrynacji. over.

Gość taajasne ide sie wysrac
bo od tygodnia nie nie robiłem :( stad moja tępota :(

Gość jestem spokojny
Bo to chodzi o to, że rzucamy wam hasło co to jest GMO i sami macie o tym poczytać w internecie, bo żeby nie wiem co ktoś napisał czy do czego dał linki to i tak albo tego nie zobaczycie albo z zasady się sprzeciwicie.

Gość a teraz napisz po polsku
jestem spokojny Bo to chodzi o to, że rzucamy wam hasło co to jest GMO i sami macie o tym poczytać w internecie, bo żeby nie wiem co ktoś napisał czy do czego dał linki to i tak albo tego nie zobaczycie albo z zasady się sprzeciwicie.

Gość upupupupupupup

Nie jestem przeciwnikiem GMO ... jestem przeciwnikiem ludzkiego lenistwa i glupoty. Jestem przeciwnikiem sytuacji kiedy to w pogoni za pieniadzem ludzie slepna nie widzac niebezpieczenstw zwiazanych z wprowadzeniem genetycznie modyfikowanej zywnosci.

Cos takiego jak czysta nauka i chec niesienia pomocy ludziom nie istnieje ... jest tylko ten jebany pieniadz/pieniadz i jak to niektorzy okreslaja zabawa w Boga. Jak dla mnie to bardziej dziecinne ukladanie klockow tylko ze to dziecko nie zastanawia sie czy to co stworzylo jest rownie przydatne i dobre dla innych organizmow zamieszkujacych nasza planete. Wystarczy poczytac o CCD i naszym kochanym Bayerze jebani monopolisci ktorych powinnismy codziennie palic na stosie za wciskanie ludziom trucizny. Pamietacie DDT ... nawet nie chce mi sie wymieniac ludzkich pomylek a raczej tego skurwysynskiego parcia na wprowadzenie produktow do konca nie przebadanych na rynek.

;) i oby ludziom nie udalo sie skolonizowac zadnej innej planety dla takich pasozytow jak my nie ma miejsca na swiecie ;)