Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregergerg

usunełam 2 tygodnie temu pieprzyk i cche mi sie plakac

Polecane posty

Gość gregergerg

została wielka wstretna blizna na ręce usunełam go poniewaz zadarł sie i lekko krwawił, stwierdzilam ze lepiej usunac był z tych wiekszych jestem 2 tyg po myslałam ze bedzie mala kreska (blizna) jest krecha prosta z przecinajacymi ja 4 kreskami;/ wyglada to strasznie jak plansza do kółko i krzyzyk;/ co ja zrobiam;( czuje sie oszpecona ma to około 3 cm

Gość eco living
no to rzeczywiście tragedia, blizna na ręce. ja mam bliznę na połowie szyi i nie płaczę, plus miliony innych na nogach, bo w dzieciństwie lubiłam się rzucać po krzakach 😴

Gość gregergerg
myslałam ze jak chirurg tym sie zajmie to bedzie w miare estetycznie;/ widac sie pomyliłam a na dodatek babsko bylo strasznie niemiło i opryskliwe

Gość zawsze moglas go zostawic
i umrzec na raka :) bylabys piekna i chuda w swej trumnie :P

Gość gregergerg
usunelam zeby wlasnie nie umrzec na raka;/ ale ta szrama jest ochydna czy zmarownie kremem i czas sprawia ze bdzie mniej widoczna?

Gość dddddddddddddddddddddd
Przecież minęło dopiero dwa tygodnie. Nie oczekuj, że blizna będzie niewidoczna. Moja blizna po usunięciu pieprzyka przez parę miesięcy była sina.

Gość gregergerg
a jak ona wygladała? ja miałam 4 szwy załozone i dosyc rozlegle mi to zszyła głupia pinda juz wiecej bym tam nie poszla;/

Gość no prawda nietstetyyy
no nietsety, tak to na nfz jest:/ prywatnie tylko ci ładnie zrobią. ale tak szczerze, to ja byłam pod wrażeniem weterynarzy jak operowali 2 razy jedną moją kotkę(wkładanie jakiegoś druta - około 10 cm) i później wyciąganie go, oraz szyli kocurka (też dość długa rana) i prawie zero śladu, szwy po mistrzowsku no po prostu byłam pod wrażeniem!! mimo że to koty nie żadne rasowce nie na wybiegi ale dbają. Jetsem pewna, że weterynarz czasem lepiej by te pieprzyki usunął(w sensie mniejsze blizny by były) niż niektórzy lekarze:/ bo po co ma być łądnie, ważne ze usunęli i tyle:/

Gość gregergerg
no własnie płacze ze nie poszłam prywatnie zal mi bylo 3 stów;/ kurwa jakbym mogła cofnac czas... wygladam jak dziewczyna frankensztaina;/

Gość gregergerg
ja jestem czlowkiem a nie jakims kotem;/

Gość już sama nie wiem....
wyglada to strasznie jak plansza do kółko i krzyzyk;/ Hahahah, dobre :P Tak poważnie: naprawde sie ciesz, ze to 3cm blizna na ręce, a nie blizny na pół twarzy i szyi jak ma moja koleżanka- a i z tym trzeba żyć. Wiem jednak, że takie argumenty Cię nie pocieszą. Blizna ma dopiero dwa tyg., spokojnie jeszcze zblednie, nie martw się

Gość wygłodniała gąsienica
masz chyba takiego pierdolca na swoim punkcie, że histeryzujesz jak jakaś ciota. weź wyluzuj :o

Przecież nie jest sam pieprzyk usuwany. Musi być też wycięty jakiś margines. Dają do badania i muszą mieć pewność, że wycięli wszystko dokładnie, na wypadek komórek nowotworowych. Lekarz pow3inien ci to wytłumaczyć. I nie ma znaczenia czy robisz prywatnie, czy na NFZ. Ja robiłam prywatnie i też mam sporą bliznę. MUSZĄ wycinać z MARGINESEM.

Gość gregergerg
ale masz kreske samą? czy takią plansze(jak kołko krzyzyk?) ? uwazam ze mogła zrobic to lepiej

Gość Dziewczynka33333333333333
usunełam pieprzyk a se okaząło że ot była ciąza :(

gregergerg >> ale z Ciebie histeryczka :O to dopiero 2 tygodnie a blizna ma tylko 3 cm i jest na ręce nie np: na twarzy. Blizna z czasem się zmniejszy i zblednie. Wrzuć na luz, ważne, że będziesz zdrowa.

Jest krem na blizny, nie pamiętam nazwy zapytaj w aptece, nie likwiduje ich całkowicie ale są mniej widoczne, jednak stosuje się go miesiąc po zabiegu.

Gość asdfghjklkjhg
jak nie chcialas miec szpetnej blizny to niestety idzie sie do plastyka a nie zwyklego chirurga na NFZ ktory mysli tylko by odbebnic robote i wali go estetyka :( ja jak mialam usuwany wyrostek laparoskopowo to ciul zrobil mi takie blizny, ze szkoda mowic ;/ zszyl mnie jak swinie ;/ Widzialam blizny po laparoskopii u kolezanek i ona maja maciupkie blizenki, a moje ...

też mam kółko i krzyżyk 2 cm, właśnie zmierzyłam. No przecież jest wycięcie i zszycie, więc musi być kreska wzdłuż i kilka w poprzek. No nie wiem jak ci to wytłumaczyć....Nie panikuj.

Gość gregergerg
dobrze nie bede panikowac za 2 tyg kupie porzadny krem na blizny i bede smarowac pozdrawiam

asdfghjklkjhg Napisałam wyżej, że wycinałam pieprzyk prywatnie i też mam sporę bliznę. A zmianę w piersi wycinali mi na NFZ i mam bliznę tylko 3mm. nie ma reguły.

Gość gregergerg
napewno po miesiacu mozna juz smarowac?? bo mi nawet ta chirurg nie powiedziala nic;/

Gość gregergerg
?

Gość freyeyeye
a co maja powiedzieć ludzie co maja po operacji np. kręgosłupa 30 cm blizny czy większe albo w wyniku poparzeń całe ręce w bliznach?Swoją drogą natrafiłaś na złego chirurga bo po usunięciu pieprzyków nie powinno byc blizn ale nie zalamuj się bo nie boli a na pewno z czasem zblednie.Smaruj kremami może jakieś lasery pomogą.

tez usuwalam pieprzyk na plecach - mam blizne na okolo 2 cm - a to bylo prywatnie usuwane 500 zl to za wczasu kosztowalo mnie, jakies szwy podskorne zeby sie nie rozwalilo no i tak sie rozwalila, jest szeroka i rozowa. chociaz nie zaluje bo lepsza blizna niz sie cale zycie przejmowac ze sie w raka kiedys przeksztalci.