Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruby chudzielec

Dieta do oceny:)

Polecane posty

Gość gruby chudzielec

I posilek Platki owsiane Mleko Rodzynki suszone Orzechy wloskie Grejpfrut Kawa II posilek Serek wiejski Grejpfrut/Warzywa III posilek (PRZED TRENINGOWY) Piers z kurczaka Ryz bialy Warzywa gotowane IV posilek (PO TRENINGU) Ryba Kasza gryczana V posilek( przed snem) Twarozek poltlusty Jak ma ktos pojecie to prosze skrobnac czy bedzie dobrze.

co bym zmieniła to posiłek nr dwa :) co trenujesz? poza tym jestem pod wrażeniem:) b. ładny jadłospis:)

Gość gruby chudzielec
4x basen w tygodniu. Ryba tlusta w dni nietreningowe , a w dni treningu ryba chuda/albo wolowina. Jesli chodzi o kcal to staram sie zjadac ok. 2200kcal dziennie, ale wielkiej wagi do tego nie przywiazuje , bardziej na oko to robie.

Gość gruby chudzielec
2 posilek zmienie chyba na: Jajko na twardo Grejpfrut Pomidor

Gość to Ty jesz 2 obiady
dziennie?

Gość gruby chudzielec
A co w tyym zlego?? Dla ciebie mieso to obiad:P??

jajko będzie lepszym rozwiązeniem. chudniesz? po basenie uzupełniłabym glikogen. aczkolwiem uważam, że dobrze też znać potrzebny Tobie rozkład B/T/W.

Gość gruby chudzielec
I posilek Platki owsiane Mleko Rodzynki suszone Orzechy wloskie Tran Kawa II posilek Jajko na twardo ( 2) Grejpfrut Pomidor III posilek (PRZED TRENINGOWY) Piers z kurczaka Kasza IV posilek (PO TRENINGU) Ryba (chuda) lub poledwica wolowa Kasza gryczana V posilek( przed snem) Twarozek poltlusty W dni nietreningowe. I posilek Platki owsiane Mleko Rodzynki suszone Orzechy wloskie Tran Kawa II posilek Jajko Grejpfrut Warzywko jakies III posilek Piers z kurczaka kasza Warzywa gotowane IV posilek Ryba (tlusta ) : losos itp. warzywo V posilek( przed snem) Twarozek poltlusty Po poprawie, co myslicie??

Brakuje ci dobrego źródła białka w śniadaniu i tłuszczy w niektórych posiłkach (w treningowe w drugim i ostatnim, a w nietreningowe to w drugim, trzecim i ostatnim. Jeśli masz długi odstęp między przed treningiem to możesz wrzucić nieco tłuszczu i warzyw (chyba że się źle po tym czujesz). Po treningu dałabym jakieś "szybsze" węglowodany (odnoszę się do tego 2 jadłospisu).

Gość gruby chudzielec
Neit a zoltko z jajkiem nie zastapi mi tluszczy w 2 posilku?? A w ostatnim jak bedzie to twarozek poltlusty to tego tluszczu za malo tak??To co moge napic sie oliwy z oliwek?? Szybsze weglowodany to np ryz bialy??

Dodaj jeszcze tłuszcz do tych jajek tym bardziej, że nie masz ich za wiele. Oliwa z oliwek jak najbardziej może być. Do twarogu możesz albo nieco orzechów dodać albo olej lniany. No chyba że strawisz z oliwą z oliwek (ja nie trawię :P). Ryż biały też jest o,k. Możesz też w potreningowym dać jakiś owoc, np banana. Nie wiem jaki masz cel, ale ja bym ci radziła jednak policzyć kalorie i proporcje białka, tłuszczy i węglowodanów. Lepiej się tak chudnie :D

Przy takiej diecie będziesz chodziła głodna. Między tymi posiłkami zjedz owoc, parę orzechów, pestek z dyni czy słonecznika. Przy basenie 4 razy w tygodniu szybko schudniesz, ale nie głodź się!

Gość gruby chudzielec
Olaftur jestem on, nie glodze sie:D Neit obliczalem zapotrzebowanie kaloryczne i wychodzi ze 2200 2300 i tak mniej wiecej staram sie zjadac. Jaka oliwe z oliwek polecasz??

Gość gruby chudzielec
Mniej wiecej proporcja tak by wygladala Bialko 2,1 Weglowodany-1,2 tluszcze-1,3

Jaki masz wzrost i wagę? Pytam, bo ja bardzo dobrze znam ludzi tutaj i większość zaniża strasznie :P Ja bym nieco węgle podbiła a potem w razie zastojów obcinała. Z oliwą z oliwą różnie bywa :D Co firma to inne ma. Na pewno ma być extra vergine. Ponieważ nie chce mi się latać po sklepach najczęściej kupuję w Lidlu. U mnie mają dwie, za cholerę nie pamiętam firmy. W każdym razie jedna jest w wyższej butelce druga w niższej. I ta w niższej jest jak dla mnie wściekle gorzka i nie mogę jej przełknąć :P Ta druga wg mnie o niebo lepsza ale też nieco droższa.

Gość gruby chudzielec
Sciagnalem sobie taki program vitalmax i wyszlo mi moje zapotrzebowanie. 2200 kcal ( przy obnizce 400) 2,1 bialka 1,3 tluszcze 1,2 weglowodany 186 cm 83 kg

Gość gruby chudzielec
Jednak rzeczywiscie 1,2 to za malo..Chyba zwieksze na 1,5 g na kg.

Ten program wyliczenia b/w/t ma jakoś dziwnie ustalone i czasem cyrki wychodzą. Podbij, będziesz miał w razie czego z czego obciąć jak by sadełko się nie paliło. Swoją drogą przy takiej wadze to ja bym dala dietę na zero i bym na ćwiczenia postawiła, w końcu nie masz nadwagi.

Gość gruby chudzielec
Nadwagi moze i nie mam ale chcialbym dojsc do magicznej liczby 10 % tkanki tlusczowej:D

A to już często "wyższa szkoła jazdy" :) Zresztą od genetyki zależy. U niektórych bez radykalnego cięcia węglowodanów, albo porządnej manipulacji się nie obejdzie. Ciekawe masz ambicje jak na to forum gdzie nie ważny jest % BF, byle tylko waga jak najmniej pokazała :D Powodzenia :)

Gość Alicjaaaaaa
tragiczna zero zasad

Gość ja proponuje zeby
uwazac z tym 10% tkanki tluszczowej, ja przez to nie mam okresu...i za nic nie chce wrocic a o przytyciu tez jakos nie marze...:( a mysle ze to przez ten niski poziom tluszczu

Autor nie miewa okresu :D No chyba, że ma dziewczynę z takimi "dolegliwościami" i się bardzo wczuwa :D

Gość ja proponuje zeby
o kurcze nie zwrocilam uwagi na pleć:D no to w takim razie okresu Ci nie zycze:)

No jak by to dziewczyna chciała do takiego bf zejść to bym ją osobiście do psychiatry wysyłała :D