Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj problem

szczepienia

Polecane posty

Gość MMr może powodować u
haha a został wycofany jak myslicie dlaczego!? jedną z różnych form leczenia autyzmu jest chelacja, czyli odtruwanie organizmu z metali ciężkich m.in takich jak rtęć! ciekawe czemu w wielu przypadkach ta terapia przyniosła efekty! W swiecie nauki zeby cos uznac za pewnik musi dzialac na wszystkich, niestety chelacja nie dziala na wszystkich i nie u wszystkich dzieci wlasnie szczepionka uaktywnila chorobę.Poniewaz nie wiadomo skąd się bierze autyzm do dziś nie mogą tego uznać, ale jakbyscie posluchali rodzicow tych dzieci to wszystko jest jasne!

Po prostu jest takie zagrożenie o ile twoje dziecko jest podatne...a czy jest - tego nie wiesz, dowiesz się po szczepieniu.

dlaczego artykuł został wycofany? bo badana Wakefielda czy jak mu tam, czyli autroa artykułu okazały się byc sponsorowane przez koncern konkurencyjny względem producenta MMR2 :D krotko mowiac - zapłacili mu żeby namieszał. autor artykułu został ukarany przez komisję dyscyplinarną, a artykuł - jak pisałam - wycofany. a rtęć - najpierw sprawdz czy MMR zawiera rtęć bo jak ostatnio sprawdzałam to zdaje sie ze jednak nie. ale moze źle sprawdzałam ;)

Moja droga skoro mam siostrzeńca chorego na autyzm to wiem że geneza choroby jest NIEZNANA a to że może być genetyczna to jedynie przypuszczenie takie samo jak to że zatrucie metalami ciężkimi może chorobę powodować:)

taajasne to nie chodzi o artykuł tylko o tysiące rodziców którzy po szczepieniu wrócili do domu i widzieli co się z dzieckiem dzieje...

a na drugim biegunie są MILIONY zeby nie powiedziec ze miliardy rodziców których dzieci zostały zaszczepione i nic im nie jest... to wywołuje ten autyzm czy nie?... bo jak w jednym przypadku na 20000 to sorry, ale autyzm w roznych formach występuje "naturalnie" znacznie częściej.

ja zachęcam do przeczytania fachowej literatury, a nie for. Już od lat jest znana geneza- bodajże 20 czy 30 genów jest za tę chorobę odpowiedzialnych(nie mam w tej chwili dostępu do baz naukowych, więc nie chciałabym wprowadzać w błąd). Ja znam kilka osób z autyzmem, które nie były szczepione, a choroba objawiła się z dnia na dzień i jak napisała taajasne mmr II nie zawiera rtęci

jak pisalam wczesniej!!!! jedne dzieci są bardziej podatne od drugich!!!! dlaczego? nie wiadomo, do dzis nie stwierdzono konkretnie skąd się bierze choroba, jest wiele teorii! i dlatego nie ma na nią lekarstwa!!!!! Są dzieci które zachorowały od razu po szczepieniu!! dowodem na to są ich rodzice którzy o tym opowiadają, ale oczywiscie jest ich za mało żeby tkoś zwrócił na to uwagę, po prostu skoro wiekszosci nie szkodzi to w dupie mają mniejszość ktora zachoruje!

Ja nie czytam for:)) mam siostre z chorym synem, ktora ma kontakt z rodzicami chorych dzieci i różnymi ludzmi którzy takim dzieciom pomagają, żywy przykład jest ważniejszy niż literatura! A do fachowej literatury zajrzałam było jasno napisane: genezy brak, leczenia brak!

mam uwierzyc ze znasz kogos z autyzmem kto akurat dziwnym trafem bo przeciez rzadko sie to zdarza nie byl szczepiony, haha akurat, gówno wiesz o autyzmie!

nie ma wiele teorii, jak piszę jest udowodnione, że odpowiadają za nią wady chromosomowe i w zależności od ilości objawia się wcześniej lub później- nawet w wieku dorosłym a lekarstwa na nią nie ma, bo genów nie da się naprawić to logiczne

"jedne dzieci są bardziej podatne od drugich!!!! dlaczego?' dlatego że jedne mają to w genach a drugie nie, no. jak dziecko nie ma pdołoża genetycznego to mu sie z powietrza autyzm nie weźmie. "nie wiadomo do dzis nie stwierdzono konkretnie skąd się bierze choroba, jest wiele teorii! i dlatego nie ma na nią lekarstwa!!!!!" na zespół Downa tez nie ma lekarstwa. i na wiele innych chorób o podłozu genetycznym. z prostego powodu - jedyne lekarstwo to byłaby terapia genowa, a do tego jeszcze daleeeeeko... "Są dzieci które zachorowały od razu po szczepieniu!!" i tak by zachorowały. moze nieco później raptem. "dowodem na to są ich rodzice którzy o tym opowiadają" czyjes opowiesci to żaden dowód. osoba zaangazowana emocjonalnie nie jest obiektywna i zawsze znajdzie jakis dowód na poparcie swojej teorii. nawet chocby tym dowodem mial byc...brak dowodu :)

"mam uwierzyc ze znasz kogos z autyzmem kto akurat dziwnym trafem bo przeciez rzadko sie to zdarza nie byl szczepiony, haha akurat, gówno wiesz o autyzmie!" a Twoim zdaniem fakt że wiekszosc osob z autyzmem jest zaszczepiona o czymkolwiek swiadczy? jesli tak to tym bardzije o czyms swiadcza miliony osob zaszczepionych BEZ autyzmu.

"mam uwierzyc ze znasz kogos z autyzmem kto akurat dziwnym trafem bo przeciez rzadko sie to zdarza nie byl szczepiony, haha akurat, gówno wiesz o autyzmie!" jak ktoś nie ma argumentów, to obraża innych :) Znam kilka osób dorosłych z autyzmem, które nie były takimi szczepionkami szczepione, a o dziwo chorują. A znam dzięki temu, że jedną z nich jest mój 26-letni kuzyn, który poznał innych chorych w stowarzyszeniu i mi ich przedstawił. Są tam 20, ale 40 latkowie

jasne rodziców sie nie bierze pod uwage, osób które widzialy to z bliska...jednej kobiety syn zemdlał podczas szczepienia, miał drgawki, silna reakcja, piguła nie wiedziała co robić, potem gorączkował itp przestał mówić i wszystko się zaczęło! W literaturze fachowej nie było napisane nic o podłożu genetycznym, bylo napisane geneza brak, leczenie brak.

taajasne nie chodzi o to ze zaszczepiona tylko o to ze objawy wystapily tuz po szczepieniu! wesołe, normalne dziecko, nagle po szczepieniu się zmieniło.

"taajasne nie chodzi o to ze zaszczepiona tylko o to ze objawy wystapily tuz po szczepieniu! wesołe, normalne dziecko, nagle po szczepieniu się zmieniło." po pierwsze - tuż po szczepieniu nie ujawniłyby sie objawy tego rodzaju choroby spowodowanej szczepionką. jedyne co sie ujawnia tuż po podaniu czynnika chorobotwórczego to alergia, a nie choroba genetyczna. po drugie - jak pisałam, jak sie chce to sie wszystko połączy, nawet dzisiejszy ból głowy z burza sprzed dwóch miesięcy. faktem jest taka że autyzm ujawnia sie najczęsciej do 3 r.ż., czyli w czasie największej "aktywności szczepiennej". nic prostszego "połączyć" jedno z drugim, wystarczy odrobina chęci w szukaniu winnego. jakby się ujawniał najczęściej jesienią i zimą, to zapewne obwiniano by o niego antybiotyki...

w ten sposób robi sie idiotów z rodziców...

ja odsyłam do takiego stowarzyszenia. Tam są osoby nie związane z branżą medyczną czy farmaceutyczną, które wszystko chętnie wyjaśnią i pomogą. W większości sami mają autyzm lub ich dzieci. I najważniejsze- dysponują najnowszymi badaniami i dopiero jak rodzice tam trafiają okazuje się, że nie zauważali wcześniejszych objawów autyzmu, które były m.in. widoczne na filmach.

Moja siostra ma kontakt z takimi ludzmi:) poza tym syn ma 7 lat a zdiagnozowano go jak miał 2 więc nie wiem czy jest cos czego moze nie wiedziec..mieszka w Anglii, tam jest super opieka dla takich dzieci, health visitors które regularnie przychodzą...

Gość Andzia334
Sluchajcie nie ma co sie sprzeczac i licytowac ktora ma wieksza wiedze na temat szczepien.Kto chce niech szczepi dzieci kto nie chce niech nie szczepi,ja nazleze do tej drugiej grupy,za duzo wiem na temat szkodliwosci szczepionek,niektore pisza ze szczepily dzieci i maluchy maja sie dobrze....niekoniecznie powiklania wychodza odrazu, to moze ciagnac sie latami.Nie chce juz mi sie rozpisywac na ten temat bo widze ,ze w Polsce panuje jeszcze ze tak powiem zaklapkowanie oczu...Tylko jak te klapki posciagacie oby nie bylo juz za pozno dla Waszych dzieci.

Gość ja nie szczepilam
bo mieszkam od 5 lat w UK i była tu wielka nagonka na sczepienia. Jak syn mial 14 miesiecy pewnego dnia przestal sie usmiechac :( diagnoza autyzm i szok bo przeciez nie szczepilam. Poznalam wielu rodzicow takich jak ja, czesc szczepiala czesc nie a objawy i tak pojawialy sie nagle. Nie wiem jak w Polsce ale tu w UK juz wiadomo ze szczepionka nie powoduje autyzmu i wiele dzieci umiera na odre, bo nie byly szczepione. Tutaj jest fajny artykul w jezyku polskim http://www.urwis.pl/dzieci/27.html

Gość taajasne w innym
topiku widniejesz jako farmaceutka wiec NIE JESTES OBIEKTYWNA! siedzisz w tym farmaceutycznym gownie po uszy wiec nikt ci i tak nie uwierzy w nieszkodliwosc szczepionek. dla ciebie to nie problem ze moze byc 1 przypadek na 10000000000000000 ze po szczepionce moze byc autyzm ale uwierz ze gdyby tym przypadiem bylo twoje dziecko to bys sobie w morde pluła ze je zaszczepilas i ze ten jedyny przypadek na swiecie to akurat twoj dzieciak a nie jakis tam przypadek anonimowy z ulotki o szkodliwosci szczepionki.

Gość no wlasnie,,