Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaitak

DO KIEDY można robić test płytkowy?

Polecane posty

Gość martaitak

Czy jest jakiś górny termin, kiedy taki test wykrywa ciąże? na 3 miesiace po zapłodnieniu? czy są to testy do wykrywania wczesnej ciąży, kiedy jest wykrywanlna kosmówka, ale nie wiem, czy jest ona wytwarzana przez cały okres ciąży.

Gość martaitak
podniose

Gość martaitak
Bardzo dziękuję za odpowiedz.

Gość zakuta koza
zbyt duża ilość gonadotropiny jaka jest w późniejszych tygodniach ciąży może wykazać wynik fałszywie ujemny - konieczne jest wtedy rozcieńczanie moczu wodą - niestety nie pamiętam od jakich ilości pojawia się ten problem

Gość martaitak
pamiętam, że robiłam moze jakiś miesiac albo dwa po stosunku i też był ujemny, więc może to nie ciąża a jedynie złe nawyki odżywainia :-(. wiem, mogę zrobić test z krwi:-). ale martwią mnie regularne (pech chciał od 3 miesiecy) krawienia w trakcie opakowania, póżniej jak powinien być okres okresu brak. biore yaz. w tym czasie chyba pomyliłam coś z tabletkami stąd obawy.

no to trzeba zmienić tabletki jak masz takie krwawienia. Ja też brałam Yaz, wcześniej 7 op. Yasminelle, teraz na 12 Yaz i mam zmienione na Novynette bo zaczęłam mieć skutki uboczne.

Gość martaitak
temat dalej aktualny:-(

Gość ewelinaxxxx
robuilam test ciazowy w zeszlym tyg - negatywny. W czwartek mialam szczepionke na tezca ktora zawiera hormon hcg? test pozytywny. Wplyw szczepionki czy nie?

Gość martaitak
czytam i czytam, jeśli dochodzi do zapłodnienia to poziom hcg wzrasta, optymalny poziom jest ok 2-3 miesiąc, następnie powoli spada, więc mimo wszystko, nawet gdybym trafiła na spadek to test i tak powinien był to wyłapać?dobrze myślę?