Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do znających się na euthyroxie

ma ktoś niedoczynność tarczycy? jakie mieliście na początku wyniki i...

Polecane posty

jaką dawkę hormonu bierzecie? ja miałam na początku 7,5 tsh. brałam 25 euthyroxu i widzę po dłuższym braniu, że jakby przestaje na mnie działać. brałam nawet samemu 50 i też nie widziałam potem różnicy? tak ma być?

brał ktoś z was euthyrox ? byłabym wdzięczna za odpowiedzi

Gość antoninka00000
hej Wykryto u mnie niedawno,że mam niedoczynnośc tarczycy Na wizytę u endo muszę jeszcze poczekać a moja pani doktor ( lekarz rodzinny) przepisała mi Euthyrox N50,kazała brać 1 tebletkę rano,na początku czułam się nieco lepiej :) a teraz od 3 dni zapomniałam ich brać i nie widzę żadnej róznicy. Jak je brałam to miałam wrażenie( nie śmiejcie się),że zaczęły mi rosnąć włosy na rękach i były jakieś ciemniejsze a Tobie się coś dzieje??

Gość ze tak wtrące swoje trzyyyy
jakie miałyscie objawy niedoczynnosci ?

Gość antoninka00000
ja najpierw myślałam,że to ciąża :) najgorzej było rano,duszności,rewolucja w brzuchu,ciągoty do wymiotów. Jestem osobą paląco i nawet niekiedy przeszkadzał mi dym,zapach kawy,lub inne zapachy które do tej pory lubiłam.Z mojego punktu widzenie wyglądalo mi to na objawy baby :) ale pani doktor skierowała mnie na badania i z tych badań wyszło że to tarczyca Acha najwazniejsze zaczęłam tyć :(

ja nagle przytyłam w ciągu roku 10kg i dostałam tłustej cery. odnosnie euthyroxu, to odczuwam tylko duże pragnienie, czasami dużo większy apetyt a włoski zauważyłam, że mi się ... zmniejszyły. biorę 25-50 już 3 m-ce. na poczatku bardzo schudłam: z 55 na 48. wczesniej się glodzilam bo przez niedoczynnosc przytyłam do 61kg.

aha, jednocześnie dostałam zaburzeń krzepnięcia. wystarczyło uklucie i mi sikała krew. na szczęście chyba z powodu niedoczynnosci wlasnie bo odkąd biorę lek, jest już z tym normalnie.

Gość a mialyscie jakies objawy
ze strony stawow sciegien?