Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula_brz

Badanie USG podczas okresu

Polecane posty

Gość anula_brz

Witajcie. Pare dni temu byłam u swojego gin i robil normalne badanie, i cos twierdzil ze teoretycznie jest w ciazy. i kazal mi przyjechac za ok 10 dni jak bede miala okres, to ma mi zrobic USG :( Czy moze mi ktos powiedziec na co to USG wtedy ? Podczas okresu? pomozcie :)

Jeżeli dostaniesz okresu to znaczy że nie jesteś w ciąży więc usg nie będzie potrzebne,podczas okresu lekarz nie robi takiego badania bo i tak nic by nie zobaczył

Gość anula_brz
ale on powiedzial ze bedzie robil to badanie podczas okre, mam byc 1 lub najpozniej 2 dnia okresu. o co chodzi :(

Gość anula_brz
powiedział ze USG ale nie wiem ktore i po co ? Wracajac do badania. Lekarz przez badanie macicy stwierdzil ze teoretycznie jestem w ciazy, a ja mu wtedy nawet nie wspomnialam ze od jakiegos czasu mam typowe objawy ciazowe, oprocz stale wysokiej temp. reaz jest np 36.7 a raz 37.3 :(

Mnie lekarz kiedyś też tak pomacał i powiedział że jestem w ciąży,zdążyłam powiedzieć rodzicom,dostać opierdziel i za tydzień się okazało że nie ma żadnej ciąży:-D nie mam pojęcia o co chodzi z tym badaniem,może o to że kobiety nieraz mają okres będąc w ciąży i chce to dokładnie sprawdzić,ale z drugiej strony stwierdził ciązę i jednocześnie powiedział żebyś przyszła jak dostaniesz okres? nie pokręciłaś niczego?????

Gość możliwa wersja
niektórym kobietom specjalnie robi się usg podczas okresu, nie ma w tym nic dziwnego więc jesli lekarz tak powiedział to wie co robi.

Gość anula_brz
Hmmm... no może tak byc. A powiedzcie mi czy jest mozliwe miec wszystkie objawy ciazowe tzn, nudnosci, bol kregoslupa, bole glowy, krwawienie dziasel przy myciu zebow, wstret na zpach typu kawa, rozstepy na buzi, zwiekszenie naczyn w piersiach itp A NIE miec temp powyzej 37 i byc w ciazy ?! bo albo mam zepsuty termometr, albo cos dziwnego ze mna jest. rano mi pokazuje3 np 35.5 a w poludnie 37.4 :( opadam z sil....

Gość anula_brz
to ma ktos jakies pomosly ??

Gość Obczaiłam
Nie czaję, stwierdził że teoretycznie jesteś w ciąży, zapewne po rozpulchnionej macicy i dużej ilości śluzu, bo tylko tak można rozpoznać na zwykłym badaniu ginekologicznym ciążę, a jednocześnie powiedział żebyś przyszła do niego jak dostaniesz okres! Przecież to wszystko się wyklucza!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość anula_brz
bedac w ciazy mozna miec okres :)