Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeeeeeee

Czy jestem w ciąży ???? BŁAGAM!!!!!!!

Polecane posty

Gość proszeeeeeee

BŁAGAM WAS POMÓZCIE!!!!!!! Dziś kochałam się z męzem i po raz pierwszy pękła prezerwatywa.... czy jest możliwość ciąży? Okres mam zawsze na początku miesiąca, około 5. 4. dnia miesiąca...... błagam, pomózcie....

Gość proszeeeeeee
prosze.... bo nie wiem czy jutro biagnąć do gina...

Skoro pękła to oczywiście jest taka możliwość,no ale skoro jesteście małżeństwem to czemu tak panikujesz?

Gość fhgfhgjhgjhgk
masz męża, tzn jesteś dorosłą kobietą a nie wiesz czy jest możliwa ciąża w takim przypadku:o

Gość proszeeeeeee
Bo juź mamy 1.5 roczne dziecko - chciane i planowane i drugiego nie plnaujemy póki co....

Gość moralis
No niestety ale mogłaś zajść w ciążę. Nie wiadomo czy zaszłaś, ale istnieje taka możliwość. Ja bym jutro z samego rana wybrała sie do lekarza po tabletkę "po stosunku", bo nie chciałabym nieplanowanej ciąży. Cokolwiek i ktokolwiek ci tu napisze to nie wiesz jakie jest prawdopodobieństwo wpadki, bo skąd mamy to wiedzieć???

Gość proszeeeeeee
No to nie fajnie :( Według wszystkich kalkulatorów wychodzi, ze mam dni niepłodne, więc nie wiem :(

Gość proszeeeeeee
czyli jest szansa.... jacie, jeszcze nigdy nie pękła....

Gość proszeeeeeee
Dziękuję za odpowiedzi.

Gość aquariuss
bigaj czym prędzej po pigułę;;:) jesteś nadzwyczaj inteligdentną, bardzo rozsądną i trzeźwo myślącą żoną... a tutaj już wpisy, skoro jesteście małżeństwem to czemu panikujesz :D:D:D dziecinada Gratuluje Mężowi Żony :)

Gość proszeeeeeee
Aquariuss - dzięki :) Lekarz pozwolił mi przyjść dopiero jutro rano :( Masakra. Ale kurcze, w tych kalkulatorach wszędzie mi wychodzi, ze to nie był wczoraj dzień płodny, może panikuję..... Mam zapisane, że okres miałam 02. września a cylke mam około 28 dniowe... cholera, może jednak odpóścić sobie tą tabletke po i zaczekac do okresu ? Do którego dnia, czy tygodnia ciażę można usunąć tabletkami?

kalkulator nie jest wyznacznikiem dni płodnych, owulacja mogła się przesunąć. Połowa Polaków jest z kalendarzyka :) ja bym nie ryzykowała, jeśli ciąża miałaby być tragedią

Gość aquariuss
ja bym Ci radził jak najszybciej, pchaj się nogami, rękoma, do lekarza niech Ci przepisze ten Postinor o ile dobrze pamiętam. Im wcześniej tym lepiej, znajomi też mieli tak, pojcechali do szpitala, lekarz nie chciał już przyjąć zrobili rabanu i w końcu wypisał im recepte.

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość vecchietta
jestes mezatka, masz 1,5 roczne dziecko i nie wiesz czy po peknieciu prezerwatywy jest ryzyko zajscia w ciaze? Ryzyko jest zawsze tym bardziej jesli oprocz prezerwatyw nie uzywacie zadnego innego zabezpieczenia. Wystarczy, ze cykl Ci sie przesunal o kilka dni i juz wystarczy by zajsc w ciaze. Jesli nie chcesz miec niespodzianek, tak jak mowisz nie chcecie jeszcze drugiego dziecko to proponuje tabletke 72h.

Gość junn
temat stary -ekspert się bawi w archeologa forumowego. :O