Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mendi20001

Polska indoktrynacyjne panstwo koscielne nic sie nie zmienia!!

Polecane posty

Gość mendi20001

Wlasnie przeczytalam ten artykul http://radom.gazeta.pl/radom/1,35219,8409607,4_letni_Jas_nie_uczy_sie_religii__wiec_wyjdzie_z_sali.html i zalamalam sie juz doszczetnie... Dla tego kraju nie ma juz nadziei... Niewazne czy stare pokolenia religijnych mocherow wygina smiercia naturalna.. zastapia ja szeregi nowych, indoktrynowanych od malenkosci zolnierzy rydzyka :) takie rzeczy w usa nie do pomyslenia!! zal dla lekcji polskich lekcji religii KATOLICKIEJ

Gość Koralinka 13
jest na to rada. jakby wszyscy myslacy jak my dokonali aktu apostazji, to kosciolkowi zaczalby sie palic gruncik pod nozkami 🖐️

Gość bellabi
kosciol niestety przestal walczyc o idee a o kase.....;/

Gość mendi20001
moze i Polska sie nie zmieni ot tak na pstryk przez moj komentarz jednak zauwazcie ze nikt nie skrytykowal go negatywnie co juz uwazam za duzy postep! Spodziewalam sie napasci i oburzenia od strony fanatykow! Widac nadzieja jeszcze w nas, emigrantach. Jednak duzo juz widzialam i slyszalam ale panstwa tak bardzo zdominowanego przez kosciol jeszcze nie.. Gdy wyjezdzalam z Polski (i o ile dobrze pamietam) maluchy w przedszkolu mial z glowy lekcje katechezy.. Niedlugo bedzie sie przymuszac niemowlaki w zlobku do sluchania wywodow ksiedza... Jestem ciekawa jak nasze spoleczenstwo poradziloby sobie z naplywem emigrantow (taki jak ma np Wielka Brytania) i gdyby wiekszy odsetek ludzi w Polsce wyznawalo inna religie... Nietolerancja w naszym spoleczenstwie jest tak wielka ze chyba powstalyby zamieszki na ulicach..

Gość mendi20001
a zamieszki dlatego bo gdy jedno dziecko nieuczeszczajace na katecheze jest tematem na obszerny artykul w gazecie wyborczej to jestem ciekawa co by sie stalo gdyby wiecej osob zbojkotowalo lekcje religii np polowa szkoly

Gość mendi20001
przyznaje ci calkowita racje ale co jeszcze bardziej mnie dobija... ze obserwuje co raz wieksza ilosc ludzi chodzacych do kosciola ktorzy nie nie sa z powolania katolikami - wrecz przeciwnie, w prywatnym zyciu zachowuja sie jak za przeproszeniem mendy i jakbym widziala w tym jakis psychologiczny chwyt, ze lataja do tego kosciola z wyrzutow sumienia/rzucenia na tace(z nadzieja ze zaplaca sobie za wstep do raju czy w cokolwiek tam wierza). Za to ludzie , chrzescijanie z powolania do kosciola nie chodza (naprawde nie znam takiej) bo nie wierza w instytucje kosciola ( nie mylic z bogiem). Ksieza zbyt wiele tu nie pomagaja. Spotkalam takiego jednego mlodego chlopaka na emigracji i probowalam mu co nieco wytlumaczyc. Nie da sie. Mozg odpowiednio przeprany, bedzie plotl te same farmazony co cala reszta ksiezy. Kompletnie tego nie rozumiem. Jak mozna byc calkiem normalnym, zdrowym dwudziestokilkuletnim wyksztlalconym chopakiem wychowanym w zdrowym srodowisku i nagle (pod wplywem : [tu mi brakuje slowa:szkoly dla ksiezy?]) kompletnie zamknac sie na wszystkie idee i twardo jak kon z klapkami na oczach plesc to, czego go w tej szkole nauczyli. Dlatego cos takiego jak reforma kosciola w polsce nigdy nie nastapi. period.

Gość i sie napisaly
mendi a ile masz lat dziecko? ze polacy nie tolerancyjni? trzeba byc totalnym idiotom zeby tak myslec!! w polsce od wiekow sa prawie wszystkie religie swiata,zydzi wygnani z calej europy zostali przyjeci przez krola i cala rzesze kleru! dlaczego skoro sa nietolerancyjni? pokonali heretykow szwedow,czemu? skoro ich bylo mniej? a muzulmanow?? obrona Wiednia?? dzieki tym starozytnym "moherom" nie modlisz sie dzis w minarecie!a kobiety sa wiecej warte niz osiol i pies! kim wy jestescie ludzie??

Gość i sie napisaly
mendi,on mysli o tobie podobnie! kto ci tak zryl beret? ze pleciesz swoje bzdury ktorych on nie rozumie?

Gość seksowna kobietka
nie wiem kim oni sa, ale pisze sie "idiotĄ" a poza tym gdzie rzym a gdzoe krym? :O gdzie obrona wiednia a gdzie czasy dzisiejsze?

Gość mendi20001
przyjeci przez jakiego krola? o czym ty kobieto pleciesz. Chcialam ci przypomniec ze zyjemy w XXI wieku, to nie lekcja historii abysmy wspominali kilka wiekow wstecz bo ja tez doskonale znam historie i to nie tylko Europy, ale tez usa i azji a te aluzje o oslach to tez z XVIII wieku sa? Prosze otworz sobie strone internetowa urzedu statystycznego i napisz mi pod tym postem jaki procent ludnosci zamieszkujacej Polske stanowia twoi zydzi i muzulmanie i ile mamy w Polsce meczetow potem porownamy te dane z innymi rozwinietymi panstwami europy zachodniej a na koncu bedziesz mogla wyciagnac z tego wszystkiego aktualna konkluzje, taka odnoszaca sie do XXI wieku.

Gość mendi20001
oczywicie nie wymagam od nikogo kto przyrownuje kobiety do psa i osla aby weryfikowal swoje posty i jesli uzywasz pojecia krol to sprecyzuj jego imie lub przydomek chyba ze twoja rozlegla wiedza ogranicza sie tylko do kotow i oslow i to jedyne co pamietasz z lekcji religii/historii

Gość i sie napisaly
a po kiego do komuny mieli przyjezdzac muzulmanie?? nawet dzisiaj Polska to tylko tranzyt:( ile zydow w polsce mieszka?? hehehe....bardzo duzo,prawie caly twoj rzad to zydzi! co do sredniowiecza.....juz wtedy byla tolerancja w tym "zacofanym " kraju! co nie mozna powiedziec o zachodnich krajach wtedy! zreszta z czego angole sie ciesza? z tego ze muzlimy maja swoje sady niezalezne od panstwowych? zabija kobiete za cudzolostwo i nikt im nic nie zrobi! to ta twoja tolerancja? przyklad: jak wchodzisz do mojego domu,to sciagnij buty bo ja tak wymagam! jak nie to spierdalaj! ale oni tego nie uznaja,dlatego sa w anglii a nie polsce!

Gość seksowna kobietka
ty tez bładzisz ;) bo brak obcych nacji i wyznan w naszym kraju nie jest efektem nietolerancji, ale biedy. nie jestesmy niemcami, wiec do nas muzułmanie ani zydzi nie ciagna. w niemczech maja full wypas i nie musza robic nic. natomiast abstrahujac od tego ze ich nie ma, to rzeczywiscie, gdyby sie pojawili mogłoby byc nieciekawie :classic_cool:

Gość mendi20001
ty za to uznajesz.. a mieszkasz w Anglii? dlaczego sie nie zasymilowalas i nie przesiadujesz teraz na angielskim forum lub w towarzystwie znajomych anglikow tylko siedzisz sobie na polskiej kafterii w srodku nocy i klocisz sie o osly i zydy? W UK siedzi kilka milionow polakow w tym polowie nie chce sie nauczyc porzadnie jezyka a ty mi tu muzulmanow krytykujesz bo chca sie modlic? A ty jak nie chcesz mowic po angielsku i wpierniczasz polska kielbase z polskich sklepow ktorych jest wiecej w uk niz wszystkich meczetow razem wzietych to ktos cie z kraju wygania? To jest wlasnie to o czym mowie... Piekny przyklad podstarzalego mochera z zelazna ideologia. Hmm jeszcze czasy krolow, wiedni i komuny pamietasz.. Wiec pewnie dorodnym mocherem jestes

Gość mendi20001
seksowna kobietka - oczywiscie masz racje. A to tylko wspomaga narzucanie masie takich np obowiazkowych lekcji religii juz od przedszkola a jednostki ktore probuja sie wylamac beda przedmiotem artkuluw wyborczej lub tlamszone przez wyzej pojawiace sie mochery

Gość mendi20001
ty za to uznajesz.. a mieszkasz w Anglii? dlaczego sie nie zasymilowalas i nie przesiadujesz teraz na angielskim forum lub w towarzystwie znajomych anglikow tylko siedzisz sobie na polskiej kafterii w srodku nocy i klocisz sie o osly i zydy? W UK siedzi kilka milionow polakow w tym polowie nie chce sie nauczyc porzadnie jezyka a ty mi tu muzulmanow krytykujesz bo chca sie modlic? A ty jak nie chcesz mowic po angielsku i wpierniczasz polska kielbase z polskich sklepow ktorych jest wiecej w uk niz wszystkich meczetow razem wzietych to ktos cie z kraju wygania? To jest wlasnie to o czym mowie... Piekny przyklad podstarzalego mochera z zelazna ideologia. Hmm jeszcze czasy komuny pamietasz.. Wiec pewnie dorodnym mocherem jestes

Gość i sie napisaly
mendi uwazasz ze kazdy piszacy tutaj mieszka w uk? zalosne! a ty gdzie mieszkasz? i i;le lat biedaczko? bo ja juz 21 lat i niestety mocherem nie jestem tylko rzygac mi sie chce jak czytam takie posty jak twoje! czemu tutaj pisze? bo trenuje dalej pisownie polskiego zeby nie zapomniec,co widac po moich bledach! seksowna udajesz tepa lale czy mi sie zdaje? muzulmanie dalej u nas zyja od wiekow i nikt im nie przeszkadza! w srodku Lodzi stoi meczet/minaret i nikt nie pluje ani nie sika pod nim,czego nie mozna powiedziec o muzlimach we Francji i Wloszech!

Gość seksowna kobietka
strasznie emocjonalnie do tego podchodzisz. zgadzam sie z toba w wielu punktach. tez uwazam sie za osobe tolerancyjna, generalnie akceptuje kazda rase, wyznanie, zboczenie seksualne :classic_cool: choc przyznam ze zdarzało mi sie mieszkac w niemczech...i od tamtej pory nie wojuje juz az tak o tolerancje. dokładnie od momentu, kiedy to wstapiłam do pewnej pizzerii w berlinie celem spozycia (to był moj pierwszy tydzien tam) obiadu. przypadkiem znalazl sie tam tez jakis inny polak i sie przysiadł. po kilku minutach przyszedł pan turek - własciciel i zaczał proponowac gosciowi różne ciekawe rzeczy za odsprzedanie mnie :classic_cool: moze brzmi smiesznie, ale ja sie mu naprawde spodobałam, potem przylecieli jeszcze (chyba) synowie, rozmowa trwała długo i była dosc, hmmm, dramatyczna ;) a temu polakowi to mam wrazenie ze zycie zawdzieczam. oczywiscie - nie uogólniam teraz na wszystkich turków. spotkałam wielu fajnych :) ale moje ogólne wrazenie było jednak takie, ze ich kultura to jakis kosmos. ja - pacyfistka, liberałka, tolerancyjna w 100% zaczełam sie najezac idac ulica - tak na wszelki wypadek (w berlinie muzułmanow jest chyba wiecej niz białych, a juz na pewno wiecej niz 'czystych' niemców). nadal nic do nich nie mam, ale odczuwam 'respect' i to mało pozytywny. raczej spodziewam sie najgorszego. konkludujac, to biorac pod uwage wysokie zasiłki w niemczech i kilka milionów imigrantów którzy sie na nie połaszczyli, nie zadajac sobie jednak zadnego trudu aby jakkolwiek sie zasymilowac, to boje sie ze dalszy napływ z azji i afryki moze doprowadzic do jakiejs zajebistej wojny :( niestety te kultury sa zupełnie inne. tolerancja, tak jak ty badz ja ja rozumiemy jest domena naszej, europejskiej kultury. ja jestem otwarta, ty tez, wielu ludzi. ale wydaje mi sie, ze niestety imigranci spoza europy nie beda nam za to wdzieczni. chciałabym byc idealistka i jeszcze 2 lata temu powiedziałbym 'zyj i daj zyc innym". obecnie wiem, ze moja tolerancje wiekszosc ma za przeproszeniem w dupie, a jak dojdzie do rozruchów czy wojny, to zadecyduje o tym nie moja tolerancja czy jej brak, ale kilku koslawych polityków.

Gość seksowna kobietka
i sie napisały jesli nie zauwazasz róznicy miedzy kilkoma tysiacami w polsce a 10 milionami np w niemczech, miedzy kilkoma meczetami w pl a całymi murzynskim/arabskimi/cokolwiek dzielnicami berlina (z których kazda jest wielkosci dajmy na to takiej łodzi) to nie mam nic do dodania ;)

Gość i sie napisaly
2 lata temu jak konczylas gimnazjum? kobieto! niemcy sciagneli turkow zeby im odbudowali kraj a nie z tolerancji! mam pytanie do ciebie.....czy chcialabys zeby polska kultura zaginela? w polsce,nie na emigracji?

Gość seksowna kobietka
nie obczajam :classic_cool:

Gość seksowna kobietka
albo odpowiem :classic_cool: moja droga. jesli ktokolwiek w europie powinien sie martwic o swoja zanikajaca kulture, to sa to przede wszystkim takie kraje jak UK, francja, niemcy. U nas NIE MA obcokrajowców, innowierców, sa to promile. oczywiscie ze bym nie chciała. moze tylko chciałbym, aby nasza kultura stała na ciut wyzszym poziomie :classic_cool:

Gość seksowna kobietka
aha, do autorki jeszcze: (dot. pierwszego postu) nie przesadzaj. ja zyje w tym kraju i mam sie dobrze, a członkiem k.kat. nie jestem. osobiscie nie znam moherów, choc pewnie gdzies sa. skoro nie ma cie w kraju, to byc moze takie stacje jak tvn potrafia stworzyc obraz polski krzyzami stojacej. ale koniec konców tak nie jest, ja zyje normalnie, a rydzyk nie ma wpływu na moje zycie. telwizja mocno przekolorowuje pewne kwestie. tak naprawde kazdy kraj ma swoj problem: u nas klecha ma nadal zbyt wiele do powiedzenia, ale jesli ktos jest dostatecznie wyemancypowany/wykształcony to nie musi miec z ksiedzem nic wspolnego (ja od komuni nie miałam nic). z kolei takie Uk czy niemcy maja swoich muzułmanów, i jak sprawiedliwi bie próbowaliby byc, to z tym tez wiaza sie chore problemy. my walczymy z krzyzami, w wyzwolonej i nowoczesnej europie walcza z burkami. wiec nie mow tak o swoim kraju :p

Gość i sie napisaly
czy myslisz ze 50 lat komuny zniknie we dwie dekady? kto wie,moze ta nietolerancja jak piszesz,wypchnie Polske na piedestaly! zauwazylas kto doszedl do wladzy w Szwecji? zauwazylas moze co sie dzieje we Francji? ludzie sie obudzili z reka w nocniku ale dla nich jest juz za pozno! niejaki Kadafi powiedzial: europa bedzie cala muzulmanska bez wystrzalu,bez samobojcow owinietych dynamitem! a wiesz dzieki czemu? demokracji i tolerancji ostatnio niemiaszki postawili polakow na 1 szym miejscu w asymilacji....wiesz gdzie sa turcy??? no!

Gość seksowna kobietka
Akurat jak zaleją Francje, Niemcy, Uk, Szwecje i cała reszte, to watpie zebysmy dali rade po raz kolejny pozostac ''zielona wyspa" :P

Gość i sie napisaly
wiesz co? pozostan dalej seksowna kobieta! bo myslenie nie jest twoja najlepsza strona! oni juz zalali wiesz? dla Belgii i Holandii nie ma juz odwrotu i dobrze! muzlimy wylecza ich z gejostwa i lesbijstwa! a eutanazje zrobia na rodowitych obywatelach! w ich wlasnym kraju! potem kolejno niemiaszki i zabojady! i tez dobrze! winy swoje trzeba odkupic!

Gość mendi20001
i sie napisaly uspokuj sie kobiecino a raczej nie brzmisz jakbys miala 21 lat a raczej 51 lat. Ty wprowadzilabys rewolucje krzyzowa w tych niemczech czy gdziekolwiek mieszkasz a twoje statements o polityce, religii, tym co sie dzieje dookola sa smieszne. Najezdzasz na seksowna kobitka a sama brzmisz jak jakis pijok wykrzykujacy farmazony spod samu. do seksowna kobietka -> ja wiem ze telewizja szczegolnie za granica pokazuje spaczony obraz europy wschodniej jezeli w ogole informuja o jakichkolwiek wydarzeniach z europy. ale ja jeszcze di po polski co rok i jeszcze mam tam troche rodziny i wiekszosc z tego co sie tam wyprawia wiem wlasnie od nich. Nie zalozylam tego topiku zeby polemizowac o "muzlimach" w kazdym kraju na swiecie z osobna, chcialam tylko przykuc wasza uwage do artykulu w gazecie wyborczej i jego smiesznosci i zalosnosci w skali innych wazniejszych wydarzen ktore maja teraz miejsce

Gość i sie napisaly
pozostanie jeszcze rosja i wlochy! czechom tez by sie przydalo! tym dupolizom i pizdom karmionym narodem! ludzie bez jaj! na wszystko przyjdzie czas!

Gość i sie napisaly
mendi to napisz nam gdzie zyjesz,ile masz lat i ile juz tam mieszkasz? bo zauwazYLEM (facet) ze juz zapominasz po polskiemu:( wiesz co dziecko? pozyj pomiedzy ludzmi troche dluzej niz 2 lata i zacznij sie wypowiadac! musisz byc straszna idiotka i ignorantka skoro nie wyczytalas ze mieszkam poza polska 21 lat:( no ale coz,kazdy sadzi podlug siebie :(