Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Denny Rose

Butik DENNY ROSE - WARSZAWA

Polecane posty

Gość Denny Rose

Zapraszamy na jesienną kolekcję odzieży damskiej znanej włoskiej firmy DENNY ROSE. W ofercie fatastyczne jeansy, przepiękne koszule, awangardowe T-shirty, cudowne tuniki i sukienki. W butiku oferujemy również ubrania firm: COLCCI, CUSTO BARCELONA, SILVIAN HEACH, GAUDI, ROSSODISERA. "PASAŻ MURANÓW" DENNY ROSE AL. JANA PAWŁA II 43A + 1 PIĘTRO, LOKAL 29A 01-001 WARSZAWA TEL. 695-034-694

Polecam firme jest wspaniala ciuchy 100 proc.szyte we Wloszech mlodziezowe, przebojowe i zarazem eleganckie taki mix, ja osobiscie mieszkam we Wloszech i tylko ubieram Denny Rose jakosc murowana i cena przystepna. PS. nie reklama sklepu nie pochodze z Warszawy i nie wiem jaka czesc kolekcji sprowadzili

droga włoska tandeta... na zdjęciach w katalogu ciuchy wyglądają powalająco a w rzeczywistości jedno wielkie tandeciarstwo. sztuczne, kiepskie materiały a ceny hohohoho. chyba że marka zmieniła się w ciągu ostatniego roku w czasie kiedy miałam z nią ostaniom styczność. jednak szczerze w to wątpię.

Nie wiem kochana gdzie ta tandete widzialas i ubieralas, nie wiem jak na PL kieszen ale jezeli chodzi o Italy Jeans kosztuja okolo 100 euro, bluzki 40- 60 euro i wiesz mi jezeli chodzi o jakosc, gatunek,konfort sa super chyba, ze ktos przyzwyczajony jest do vintage. Denny Rose to nie byle jaka 2 rzedna marka ale Firma z Carpi, ceniona bo jak wiesz teraz trudno dostac rzeczy produkowane eskluzywnie made in Italy a oni przywiazuja do tego wage. Ja osobiscie ubieram nia od 5 lat i bluzki 5 letnie wyladaja jak nowe nawet bawelniane. http://www.dennyrose.it/

Nibys ja osobiscie nie mam zadnego interesu w tym co pisze,to sa moje wlasne doswiadczenia znajac realia i mode Wloska. Co wydaje mi sie nie jest szczere jezeli chodzi o Twoja wypowiedz http://nibys.blog.pl/ czy sie myle? Piszcie prawde o firmach jezeli je ubieracie a nie idioctwa....aby krytykowac konkurenta......

"Nie wiem kochana gdzie ta tandete widzialas" - w Krakowie na szpitalnej był butik denny rose (bardzo krótko szybko zlikwidowany? czyżby klientki oczekiwały lepszej jakości w tej cenie? ja owszem. tak zwłaszcza że obok jest outlet leo lazzi). "i ubieralas" - oj nie. nawet tu na kafe był topik gdzie pisałam że chce coś zamówić na allegro z deny rose bo a zdjęciach ciuchy wyglądały bosko. kilka dni później zwiedzałam sklepy na rynku i patrze denny rose aż oczka mi się zaświeciły. wchodzę i co wielka klapa... taki szmelc nawet jak coś dobrze wyglądało to w dotyku ajć;/ okropne materiały. nawet nie zmierzyłam ich bo dotyk materiału mnie odstraszył. "Italy Jeans kosztuja okolo 100 euro, bluzki 40- 60 euro i wiesz mi jezeli chodzi o jakosc, gatunek,konfort sa super chyba, ze ktos przyzwyczajony jest do vintage." - nie skomentuje rozumowania kasa = jakość. cena nie gwarantuje jakości denny rose to najlepszy przykład na to. stronę możesz podawać jak pisałam wcześniej te ciuszki w katalogu wyglądają bosko rzeczywistość tragedia. a polskie mniemanie że wszytko made in italy równa się ekstra cóż.... 2 wypowiedzi kompletnie nie rozumiem. moja opinia jest jak najbardziej szczera i prawdziwa. pisze to tylko dlatego że sama mało nie kupiłam na allegro bluzeczki za 250 zł. na szczęście trafiłam na butik przed kliknięciem "kup teraz". ufff inaczej pluła bym sobie w twarz że wyrzuciłam kasę na ten badziew. dlatego przestrzegam innych przed ta marką. "Co wydaje mi sie nie jest szczere jezeli chodzi o Twoja wypowiedz http://nibys.blog.pl/ czy sie myle?"- oj jeszcze tak dobrze nie ma żeby mi h&m płacił za wypowiedzi. :P hehehehe "Piszcie prawde o firmach jezeli je ubieracie a nie idioctwa....aby krytykowac konkurenta......" - że co? nie wiem ale z całej 2 wypowiedzi mam wrażenie że piszesz raczej o własnych działaniach bo jak inaczej mogła byś na to wpaść. potrzebowałam kubka kakao żeby zrozumieć twoje insynuacje.

Czyzbym krytykowala H&M, Ciao o Oviesse, wydaje mi sie, ze nie przedstawiam powtorze realia Wloskie bo tu mieszkam i pracuje marki tj. Denny Rose, Gaudi, liu jo, AnimaGemella,Fracomina sa cenione za jakosc + przystepna cene kto wie dlaczego? a to ze w PL narzucaja niewiadomo jakie marze to nie moj problem a wlascicieli butikow. Wcale bym nie zwrocila uwage na Twoj wpis gdyby nie cytuje " droga Wloska tandeta" gdyby nie moda Wloska to bysmy kochana chodzily jeszcze w workach po ziemniakach. Denny Rosse buble niech ci wisi, kazdy jest wolny wystawiac swoje opinie zalezy od kryteri i przyzwyczajen jednemu wygodnie w pizamie drugiemu w sukni balowej. Pozdrawiam ps. moje dzialania to biurko i komputer i wiesz mi sama mnie razi jak widze i slysze made in Italy tu i tam a nawet obok to nie lezalo i dlatego jak pisze sie o Wloskiej powaznej firmie takie rzeczy to mnie wpienia i nawet z kolekcji jesienno-zimowej Danny Rose nie wszystko jest takie wspaniale, ale ogolnie ubierajac ja od 5 lat i wyszukujac odpowiednie ciuszki wedlug moich upodoban ( jeans, t-shirt, sukienki....) nic zlego nie moge powiedziec oczywiscie sa i lepsi ale mnie nie stac.

Dla mnie osobiscie nie istnieje kolekcja ani marka idealna skubne zawsze tu i tam poczawszy od kiermaszu az po haute couture.

Leo Lazzi kto wie czemu nazwa marki Wloska czyzby projektanci polscy brali wzor z mody..... o moze brak fantazji, ja pochodze z Trojmiasta i najblizszy sklep mam w Bydgoszczy posiadam tajer leo juz z 7 lat i wiecznie na topie.

kefirka jak sie rozjuszyła :D po 3 wypowiedzi na raz :P ale wracając do dyskusji to powiem że niestety musze sie zgodzić z nibys, ciuchy denny rose na stronie internetowej a na żywo to dwie różne (skrajnie różne) bajki :O koleżanka zajmuje się sprzedażą ciuchów włoskich w polsce, regularnie jezdzi do włoch po dostawy i cóż... ostatnie nabytki to własnie ubrania denny rose - masakra! na zdjeciach rzeczywistych (nie z katalogu) gdzie pozuje w tych ciuchach na allegro wygląda jak w szmatkach, a stojąc w jednej z tunik nie wyróżnia sie niemal wcale od przyodzianych w bazarowe ścierki nastolatek :O niestety ale ja również ani jakości, ani tej ceny po tych ubraniach nie widze. lubie włoską modę ale inwestowanie wkurat w te ciuszki (orynajmniej większość) uważam za stratę pieniędzy :O

"Czyzbym krytykowala H&M," - a możesz czemu nie? każdy ma swoje zdanie prawda? czy krytyka to nie jest cześć po prostu życia? czy jak coś uważasz za bubel nie krytykujesz tego? oczywiście można polemizować z krytyką. tylko nie rozumiem twojej polemiki. na zasadzie ja nie krytykuje wiec inni też nie powinni? piejmy zachwyt? ok jak lubisz spoko. "pracuje marki " - że tak powiem szydło wyszło z worka. " a to ze w PL narzucaja niewiadomo jakie marze to nie moj problem a wlascicieli butikow." - ja się to ma do wypowiedzi o dżinsach za 100 euro? " droga Wloska tandeta" gdyby nie moda Wloska to bysmy kochana chodzily jeszcze w workach po ziemniakach. - wypowiedz dotyczyła tylko dene rose. cenie włoską modę i włoskie projekty nie rozumiem stwierdzenia że jeśli krytykuje jedna włoską markę krytykuje cały włoski przemysł odzieżowy. to tak jakbym skrytykowała konkretny model sukienki i wynikało z tego że wszystkie sukienki są do bani. "Denny Rosse buble niech ci wisi, kazdy jest wolny wystawiac swoje opinie zalezy od kryteri i przyzwyczajen jednemu wygodnie w pizamie drugiemu w sukni balowej." - właśnie o to chodzi moja droga przecież ja nic nie mam do tego że ty uważasz że jest super to ty masz problem z moją opinią. popatrz nie komentowałam twojego wpisu pisałam o własnych doświadczeniach. dlaczego cię tak boli że ktoś może mieć inne zdanie? "Leo Lazzi kto wie czemu nazwa marki Wloska czyzby projektanci polscy brali wzor z mody." - mały rys historyczny. przemysł odzieżowy w Polsce zaczął się rozwija bardzo prężnie po upadku Prlu (1989-1991). w tym okresie powstają najbardziej znane polskie marki odzieżowe np. Solar, Monnari itd. Trzeba wiedzieć że w tamtym czasie Polacy zachłysnęli się zachodem który wreszcie staną dla nich otworem. Wszytko co zachodnie było uważane za lepsze (czyż nadal tak nie jest?) Także duży wpływ miały na to "peweksy" gdzie właściwie kupowano w prlu wszytko bo gdzie indziej nic nie było. Zagraniczne rzeczy kupowane za walutę były towarem bardzo chodliwym i pożądanym. Polacy także doceniali zagraniczna jakość która nie miała porównani z polskimi produktami (pamiętaj tu nadal pisze o Prlu). Po jego upadku przedsiębiorcy zaczęli coraz bardziej rozkręcać swoje biznesy (legalnymi bądź mniej legalnymi sposobami). Powstały polskie marki które dorównały jakością i wzornictwem zagranicznym. Jednak w głowach polaków zakorzeniona była opinia polskie - szmelc zagraniczne - super jakość. Przedsiębiorcy postanowili "oszukać" klientów tworząc marki które o obco brzmiących nazwach. Pojawił się paradoks że ta sama bluzka maki o nazwie (zmyślam) "kasia" sprzedawała się marnie jednak gdy metka mówiła "kate" sprzedaż sięgała szczytów. Wtedy właśnie pojawiły się takie nazwy jak np. americanos (polska marka!) czy ginno rossi (polska marka!). leo lazzi powstało w 1991 roku w gwoli wyjaśnienia.

Jak skupuje odpady ktore ida na mial to tez wyglada tak jak w szmatkach w PL to wszystko mozliwe....buziaki Bylascie we Wloszech, odwiedziliscie scurum jak nie to trudno sie wypowiadac widzac 3 ubranka na krzyz z niewiadomo jakiego pochodzenia, koncze bo robiac reklame nic mi do kieszeni nie wpadnie pozdrawiam i zanim napiszecie cokolwiek postarajcie sie odwiedzic franchising .

bardzo chętnie:) miałam jechać w maju ale wulkan staną mi na drodze. tylko jeszcze 2 zdania wyjaśnienia - nie 3 ubranka cały butik z logo z metkami itd to chyba więcej niż 3 ubranka? obok inne butiki z innymi markami wiec chyba można uznać że miałam dobry materiał na wytworzenie opinii. i co do 2 i 3 jakości materiał się nie zmienia może być błąd w uszyciu lub uszkodzenie ale materiał pozostaje. poza tym nie chodzi kasę z reklamy:P to tak nie działa ale o pozytywną lojalność względem firmy dla której pracujemy. jeśli pracownicy wychwalają swoja firmę to znaczy że jest dobrym pracodawcą. gorzej było by gdybyś mówiła źle o marce dla której pracujesz wtedy po prostu nie czułabyś się spełniona a tak jesteś zadowolona. hmmm chyba powinnam to ująć w wypowiedzi wyżej zapominam ze na kafę wszyscy myślą od razu tymi złymi kryteriami: zarobi, oszuka, wyzyskuje, ma z tego zyski.

Ufa ja jestem prosta dziewczyna a nie brakujaca stylistka czy projektantka ktora zflustrowana znalazla miejsce na kafeterii. Reszta tjw zacznijcie jezdzic po swiecie jak interesuje Was historia mody a nie opierajcie sie na czesci kolekcji to do " inni tez nie powinni" "pracuje marki" nie rozumie.... 100 euro to jedna z najnizszych cen jeansow, Co do Wloskiej tandety to ja zle zrozumialam, Dlatego tez nie wypowiadam sie o markach i firmach o ktorych malo wiem lub posiadam 2 ubranka.

Wiedz bardzo chcialabym znalezc inna prace, ale jak na razie jestem sekretarka w biurze meza ktory jest przedstawicielem szkoda ze nie mody ale win. hejka

"Ufa ja jestem prosta dziewczyna a nie brakujaca stylistka czy projektantka ktora zflustrowana znalazla miejsce na kafeterii." - zastanawiam się jak to odebrać bo jestem pomiędzy zarzutem a wyjaśnienie. (internet jest taki niedoskonały jeśli chodzi o przekaz). Żeby nie było ja też nie jestem stylistką. lubię modę i tyle . Nie oczekuje tez że rozmawiam ze stylistami. Napisałam ci o historii żeby ci wyjaśnić skąd takie nazwy. Zastanawiałaś się czy to brak wyobraźni wiec wyjaśniłam ci przyczyny skąd to się wzięło. "Reszta tjw zacznijcie jezdzic po swiecie jak interesuje Was historia mody a nie opierajcie sie na czesci kolekcji to do " inni tez nie powinni" - no okej ale czy dlatego że widzę kolekcje w Polsce a nie we Włoszech nie mam prawa do własnego zdania? nie rozumiem? co do pracy ja źle rozszyfrowałam twoją wypowiedź " bo tu mieszkam i pracuje marki" - zrozumiałam ze pracujesz dla. "100 euro to jedna z najnizszych cen jeansow," -ok także źle zrozumiałam. dlatego że zarabiam w złotówkach zrozumiałam to w 2 stronę. "Dlatego tez nie wypowiadam sie o markach i firmach o ktorych malo wiem lub posiadam 2 ubranka." ja nie muszę czegoś mieć żeby ocenić jakość dużo mówi mi dotyk materiału. syntetyki mogą się nie niszczyć jednak w jakości, dotyku, układaniu się na ciele i wyglądowi naturalnym potrafią dorównać tylko te z najwyższej półki. rozczarowałam się ze denny rosse okazała się marnymi syntetykami.

Dam Ci 1 przyklad" Reserved" to z czym sie spotkalam w moim miescie skad pochodze niedokladnie Trojmiasto okolice, a Reserved w Trojmiescie to 2 odrebne marki, az mnie zadziwilo u nas podrzedna kolekcja w polowie tansza a tam o 100 lepsza,jakosc i gatunek nie do porownania i oczywiscie cenny inne z tym nie negam, ze moze byc ktokolwiek nie zadowolony z Denny, ale roznie to bywa.

wiem znalazalam ladna sukienke z denny rose ale po waszych wypowiedziach zglupialam i nie jestem pewna czy ona wyglada tak samo w rezczywistosci? znalazlam sklep w gliwicach i maja moj rozmiar ale teraz nie wiem czy warto ja kupic? poradzcie dzieki wielkie maja

wiem znalazalam ladna sukienke z denny rose ale po waszych wypowiedziach zglupialam i nie jestem pewna czy ona wyglada tak samo w rezczywistosci? znalazlam sklep w gliwicach i maja moj rozmiar ale teraz nie wiem czy warto ja kupic? poradzcie dzieki wielkie maja

maisko -> Moją opinie znasz. Sprawdź czy masz możliwość zwrotu towaru i na jakich warunkach. Sukienka prawdopodobnie kosztuje nie małe pieniądze i szkoda by było je wydać na coś co cię nie zadowoli. Jak widzisz opinie są podzielone od zachwytów do totalnej porażki. Sama patrząc na fotki na modelkach i z katalogu zachwycała się a rzeczywistość rozczarowała mnie bardzo tak że wole przestrzegać przed zakupem w ciemno. O tu jest 2 topik w którym widać zmianę opinii przed wizytą w butiku i po: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3537267 Jak widzisz pierwsze moje posty to zachwyt a później... Na twoim miejscu(wiem jak to jest się zakochać w ciuchu:P) napisałabym maila z prośbą o real foto sukienki wraz z zdjęciem materiału z bliskiej odległości oraz podanie jego składu. Poszukałabym tez takiego zdjęcia w googlach. Na podstawie takich danych rozważyłabym zakup. A przeglądnij sobie fotki ciuchów na allegro (te real nie na modelkach). Zamówić sukienkę za 30 zł nie znając firmy ani rzeczywistego wyglądu można bez problemu inna sprawia jeśli masz wydać 300zł. Nie pisze tego ze złośliwości. Jak pisałam wyżej szlag by mnie trafił wtedy gdybym wydała chyba około 250 zł na tą bluzkę. Nie wiem. Nie chce żeby ktoś inny pluł sobie w brodę i tyle. Może od 3 lat coś się zmieniło, może akurat miałam pecha trafiłam na beznadziejną kolekcje (choć szczerze to wątpię jeśli firma dba o materiały to nie ma wpadek pt. "cała kolekcja koszmarnej jakości"), może... No właśnie to tylko może... Chętnie bym sprawdziła jak jest teraz żeby mieć pewność co piszę jednak butik został zamknięty zresztą nie dziwię się dlaczego. Zaczynają się wyprzedaże więc zastanów się czy jest sens ryzykować czy lepiej po prostu wybrać się na obchód sklepów. A pokaż kieckę jeśli nie zdecydujesz się na rysko może wiem gdzie kupić podobną.

Gość Moonnaa
Powiem tak; w mojej szafie od ok. 2-3 lat co najmniej połowa rzeczy to Denny Rose. Nacięłam się może raz- choć "nacięłam" to zbyt dużo powiedziane, rzecz była delikatna i trochę niewlasciwie ją potraktowałam, w związku z czym nie zachowala swoich właściwości, że tak powiem :-) W każdym razie, jeśli chodzi o tę markę to wiem, że mogę ciuch kupić w ciemno i na 100% będę zadowolona (co zresztą robię, ostatnio ściągam z ebay). Zarówno jeśli chodzi o jakość jak i efekt. Pamiętajmy, że pojęcie wysokiej ceny jest wzgledne i zależy od zasobności porftela. Na pewno Denny Rose nie jest jakąś supereklsuzywną marką, bo wówczas cena za bluzkę nie wynosiłaby 300 zł tylko 1300. Uważam, że w jej przypadku przede wszystkim płaci się za oryginalność i za to, że rzeczy są świetnie skrojone. Prezentują się też fantastycznie, ale nie należy oczekiwać, że nie mając urody i rozmiaru Allesi Ventury (modelki Denny Rose) będzie się w nich wyglądać tak bosko jak ona. Oczywiście, że zdjęcia na modelkach zawsze będą wyglądać obłędnie (czy któraś z Was wygląda w ciuchach z H&M jak Anja Rubik?). Rzeczy DR są wybitnie stworzone dla szczupłych i wysokich dziewczyn (co znajduje potwierdzenie w rozmiarówce, największy to L). Na pewno są pomysłowe i oryginalne (ciężko znaleźć coś podobnego, nawet jeśli komuś się wydaje że jest inaczej), ale jednoczesnie można pochodzić w nich kilka sezonów (nie są tak mocno poddane krótkotrwalym modowym tendencjom). A przy odrobinie szczęścia i instyktu łowcy można mieć taki oryginalny ciuszek w cenie byle szmaty z Zary (kolekcje się nie starzeją, ale za to tanieją :-) Także reasumując, szczerze polecam, zwłaszcza tym osobom, które nie lubią spotykać co chwilę kogoś w tym samym ciuchu co noszą akurat na sobie. PS Celowo nie odnoszę się do wypowiedzi przedmówczyń, każdy ma prawo do swoich odczuć. Ja postanowiłam się podzielić swoją sympatią do DR, bo jak wspomniałam na wstępie mam dość bogate doświadczenie z tą marką.