Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madamxxx

Tłuste włosy

Polecane posty

Gość madamxxx

Co robić by się nie przetłuszczały? Myję codziennie je około godziny 23 a już następnego dnia o 18 mam brudne. Mam specjalne szampony z Vichy ale nic nie pomagają. I jeszcze a tydzień mam podróż kilkunastogodzinną... Jak ja dojadę z takimi włosami??

Gość merkaba2
wylecz sie na kupij super szamponów :D

mam ten sam problem :/ przetestowałam już chyba miliony szamponów do włosów przetłuszczających i nic :/ jedny co pomagał to Sunsilk ale juz go nie można nigdzie kupić. Raz dermatolog mi przepisał na recepte specjalny szampon ale kosztował 40zł za 100ml także podziękowałam....

Gość jdnvjksdnvjks
myj włosy rano

Gość unclde222
a ja ci polecam suchy szampon do wlosow, tez musze myc codziennie wieczorem a po poludniu nast. dnia sa juz przetluszczone wtedy uzywam suchego szamponu w sparyu i spokojnie do wieczora a nawet do nastepnego dnia mam świeże wlosy jak po umyciu. Nie stosuje tego codzinnie bo szampon kosztuje ok. 30 zl ale wtedy gdy mam wlasnie jakas podroz, lub nagle wyjscie :) polecam szampon klorane

Gość madamxxx
Chyba wypróbuję ten szampon ;-) ale najgorsze jest to, że prócz przetłuszczonych włosów mam też często łupież... A z tego co wiem to łupież jest oznaką przesuszenia skóry głowy. A ja mam i to i to.

Gość szklokontaktowe
Wyprubój szampon pokrzywowy z potrójnej siły ziół.

Gość ktos dobrze tutaj radzi trzeba
myc glowe rano a nie na noc bo od poduszek glowa sie poci niestety!

Gość mn88
Myję głowę codziennie rano, robię to automatycznie, jak mycie zębów. ostatnio kupiłam szampon Alpecin do przetłuszczających się włosów. Myję nim jakieś 3 tygodnie i ostatnio widzę że przetłuszczają się mniej, mogłabym co 2 dzień. Może ten szampon pomoże?

Gość yvhb6b6
olejuj włosy, wtedy skora bedzie nawilzona i nie bedzie sie przetluszczac!!@!! a do mycia delikatne szampny bez sls

Gość tez mam ten sam problem
jednak jesli chodzi o poranne mycie to odpada zima czy nawet jesienią bardzo często choruję dlatego po wysuszeniu włosów jak głowa jest nagrzana od suszarki muszę odczekać z 30 min. nie wychodzić odrazu na dwór, bo przeziebienie murowane. Więc aby rano myć głowę musiałabym wstawać ok 5.30, a to byłoby uciążliwe z jednej storny dla mnie z drugiej dla innych domowników ;/ druga sprawa prócz przetłuszaczania, to fakt, że bez odżywki włosy są strasznie suche łamliwe i po prostu nie da się ich rozczesać ani nic z nimi zrobić, więc musze używac odżywki, a przez to podobno też szybciej się przetłuszczają

Miałam te sam problem, jednak uporałam się z nim po konsultacjach z bardzo dobrą fryzjerką. Oto co musisz zrobić. Po pierwsze nie myj włosów codziennie, bo się ze tak powiem ,,przyzwyczajają" i potem ciężko cokolwiek poradzić na przetłuszczanie.Wiem że to trudne bo wstyd gdzieś iść w tłustych, ale może spróbuj w weekend. Z czasem zobaczysz poprawę. Po drugie myj włosy letnią lub chłodną wodą, nigdy gorącą bo ta pobudza gruczoły łojowe. Po trzecie używaj szamponu z czarnej rzepy(okropnie śmierdzi ale działa, poza tym jest tani) Po czwarte nie susz włosów suszarką, a jesli już musisz to chłodnym a nie gorącym powietrzem bo wysoka temp. jak wspomniałam pobudza gruczoły. Po czwarte rozczesuj włosy grzebieniem o bardzo rzadkich ząbkach(szczotka masuje głowę i pobudza gruczoły). Ja nie mogłam na początku się przestawić ale dałam radę i mam efekty. Po piąte nie nakładaj odżywki na całe włosy, a tym bardziej na skórę głowy tylko na końcówki, przynajmniej do momentu aż włosy przestaną się przetłuszczać. Po szóste nie używaj prostownicy. Stosując się do tych rad po ok. miesiącu zobaczysz znaczną poprawę. Po ok. pół roku włosy nie przetłuszczają się i można je myć nawet co 3 dzień.Ale efekt pewnie nie u wszystkich jest taki sam.