Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca201

WYPRAWKA ... Jaki był to dla Was mniej więcej koszt?

Polecane posty

Gość Pytajaca201

Chciała bym mniej więcej wiedzieć biorąc pod uwagę ubranka, kosmetki itd. Odkładając te droższe rzeczy typu wózek czy łóżeczko. Proszę o odp.

Gość ja sie chce zmieścić w
2 tys bez wózka

Gość 5000zł
z wszystkim z wozkiem tez

Gość chyba cos koło
3500 bez tych wiekszych gadzetow

Gość Pytajaca201
5000 ? powaznie? uuuu.... Ja wiem że to wszystko drogie itd ale az tyle? Właśnie robie liste i coz bylam ciekawa zanim podlicze jak to wyglada u innych :)

Jakbym miała wszystko kupić w Polsce to obliczylismy z mężem że wychodzi jakieś 3 tys. zł i to nie kupując jakichś droższych markowych rzeczy tylko dobre a nie zbyt drogie. Tu gdzie mieszkam koszt byłby podwójny:) dlatego liczymy że w kraju wyjdzie z 3 tys. a może jeszcze coś dojść do tego jak to zwykle bywa. Wszystko zależy gdzie się kupuje i jakie rzeczy się kupuje , moim zdaniem nie wszystko musi być glanc nowe i można zerknąć na allegro no chyba że kogoś spokojnie stać to nawet lepiej bo wtedy sprzeda też te rzeczy po wyższej cenie niż gdyby miał rzeczy z drugiej ręki.

łóżeczko materac pościel (w sensie ochraniacze, prześcieradła, śpiworki) 700 zł ciuszki 500 zł hustawka 300 zł wanienka z przewijakiem 200 kosmetyki 100 (wszelkie pałeczki, waciki, gaziki, pampersy i chusteczki do szpitala) pierdoły typu ręczniki, kocyki, butelki, pieluszki 200 zł Plus pampersy, chusteczki i inne rzeczy w razie potrzeby liczę miesięcznie jakieś 200 zł przy czym w pierwszym miesiącu 400 bo się okaże że trzeba jeszcze dokupić coś koniecznie :)

koszt łóżeczka to pikuś ale na wózek dwu lub 3 funkcyjny trzeba dodatkowo liczyć jakieś na bidę 1200 - 1300 złotych :)

a no i jeszcze jakieś 300 zł na moje rzeczy do szpitala. podkłady, bieliznę, koszule nocne, klapki itd.

Gość wlasnie ja jade
ludzie bez przesady!!!!!!!!!! jak czytałam poradnik młodej mamy to było 7500 tys. plus wozek:) zartow nie strojcie, bo zarabia si e po 1500zl a wyprawka tyle tak, bzdury i przechwalanie, mozna zmiescic sie w 1000zl i wozeczek od kogoa kupic, sa ciichlandy babki odsprzedaja ubranka, niema co straszyc dziewczyny.Tu samae bogaczki siedza, tylko co chwila link z handelkiem na alegro sie pojawia, a takie bogate:)

najwięcej kosztują te wszystkie pierdołki bo inaczej producenci nie mieli by za co żyć:D także trzeba dokładnie przeanalizwać czy wszystko co jest w ofercie jest tak naprawd potrzebne:)

Gość zycie zycie
a , jak ja zarabiam 1500 , maz 1700, po oplatach zostaje powiedzmy te 1500, i co ja mam zrobic??? a w ciazy jestem?? pozyczka?? jak czytam mateacyk za 700!!!!!! matko ja na ca łosc planuje tyle wydac.

Zgadza się:) można obkupić się taniej ciuszkami z ciucholandu czy używanym wózkiem i łóżeczkiem i nie ma w tym błędu ....no przynajmniej ubranka koniecznie chciałabym nowe dla swojego dziecka a reszta jak ładna i niezniszczona w bardzo dobrym stanie to dlaczego nie?:) Każdy musi pztrzeć na swoja kieszeń i swój rozum i nie popadać w kompleksy bo ktoś ma matę edukacyjną za 180 zł:D ja mam za 12 euro na promocji i w ten sposób kompletuję powoli rzeczy:)

Gość 1000-1200 max, jesli kupujesz
to co naprawde konieczne i NIE wszysko z gornej polki.

Dziewczyny najważniejsze jest to nasze kochane dziecko czyż nie? A nie to za ile bedzie miało karuzelę nad łóżeczkiem czy fotelik do karmienia:) . Radość ma dawać sam maluch a nie marka rzeczy które kupujemy:)

Gość ja chce się zmieścić w
No oczywiście że jak się kupi wszystko używane to wyjdzie dużo taniej, ale jak się kupuje nowe to takie są ceny. I to co ja zamierzam kupić to wcale nie jakieś super oryginalne rzeczy z górnej półki.

Tak fajnie ktoś kiedyś napisał że kupił markową kulę edukacyjną dla dziecka z wszelkimi dzwiękami i kolorami a ono wybrało plastikowa butelkę z wody mineralnej z kolorowymi przedmiotami w środku:D, dzieci są jednak czadowe:). Ja obstaję że te 3 tysiaki będą musiały nam starczyć bo mieszkam jednak za granicą i większość rzeczy kupię przez internet a podróż męża wte i wewte po same rzeczy więc na szukanie promocji i tanich ciuszków nie będzie czasu:).

Gość ten co rozsmieszał-amerykanin
1500 wsio

Gość ja chce się zmieścić w
I nie napisałam, ze materacyk 700 zł tylko, że wszystko co związane ze spaniem czyli: łóżeczko materac podkład pod materac 4 prześcieradła 2 śpiworki 2 ochraniacze na szczebelki karuzelka do łóżeczka przewijak- nakładka. Oczywiście można się obejść bez części tych rzeczy, ale ja wiem z własnego doświadczenia, ze akurat byłoby mi trudniej bez tego więc wolę odłożyć i kupić.

Gość Piękne i naturalne
wozek - 3 tys mebelki - 4 tys ubranka - 1 tys akcesoria około 2, 5 na icaym nie oszczedzalismy powiem tak ie wazne ile bys kasy miala zawsze wystarczy

NIE WARTO SZALEć!!! kobietki to tylko na chwile, dziecko rośnie i szybko z wielu rzeczy wyrasta, bez wielu rzeczy można się obejść DLA MNIE NAJWIęKSZĄ głupota to kupno drogiego wózka wielofunkcyjnego, który i tak zostanie zastąpiony po kilku miesiącach spacerówką ja kupiłam odrazu fajną spacwerówke, którą używałam od 4m bo można było dziecko na leżąco położyć gondole pożyczyłam sobie od znajomej na te 4m,można też za gorsze na allegro odkupic

Gość Tak bo mam białe podłogi
Maks. 2 500 złotych poszło u nas, ale można taniej. Nas najwięcej kosztował wózek (podróbka Bugaboo za ponad 1000 zł) i łóżeczko (za ponad 200 zł), reszta to już był pikuś. Ubranka firmowe ze skandynawskich sieci, ale w niewielkich i rozsądnych ilościach (często złowione na promocjach), sporo drobiazgów z Ikea, kosmetyki z Rossmanna i wcale nie taki duży bilans wydatków nam wyszedł. Ba! Jakbyśmy brali same najtańsze rzeczy na przykład z Ikei, ciuchy też same najprostsze polskie lub inne promocyjne, pieluchy z dyskontów, polskie akcesoria pielęgnacyjne, prosty polski wózek albo jakąś fajniejszą ale maleńką parasolkę od noworodka, to na 100% zamknęlibyśmy się w 1 000 zł z groszami. :)

Gość podczytywacz-kaaaaaaa
Najdrozszy byl wozek ktory po 4 miesiacach wymieniliśmy na spacerowke bo nam sie do bagaznika nie miescil bez zdejmowania kółek :-( ze spiworkami tez radze sie wstrzymac bo zakupilam 2 a dziecko wogole w tym spac nie chcialo :-( Ubranka i kosmetyki to sredni wydatek :-) Najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe bo leki to jawiekszy wydatek :-( i pieluchy bo na poczatku jest duzeeee zapotrzebowanie no i mleko jak nie karmi sie piersia albo trzeba karmic jakims mlekiem specjalnym :-)

ja na wyprawke razem z rzeczami do szpitala dla mnie wydałam ok. 4 tys. ale oczywiście przygotowywałam się od 6 miesiąca ciąży :P

U nas byl koszt okolo 5000zl. Wszystko mialam nowe zadnych uzywek, nakupilam tez duzo pierdolek kiedrujac sie niektorymi listami z kafeterii :O Teraz gdybym kompletowala wyprawke to do 6m kupowalabym dziecku uzywki a allegro. Po co inwestowac w nowki jesli dziecko potrafi w tydzien wyrosnac z np rozm 62. Tak bylo u nas.

Gość gggggggggggggggggggggggiiiiiii
a jaka to jest podroba bugaboo? :)

Gość Tak bo mam białe podłogi
Baby Ace :)

załamałyście mnie :D:D:D ja mam już praktycznie wszystko (zostały do kupienie rzeczy w aptece jak podkłady czy majtki poporodowe, pieluchy tetrowe i coś do kompieli) i spokojnie mnie to nie wyniosło 5000zł :/ łóżeczko z przesyłką 205zł (nówka na allegro, z przewijakiem, pałąkiem z zabawkami i modułem grająco-świecąco-wibrującym) wózek z podróżą po niego i spowrotem (180zł ale fakt dostaliśmy praktycznie nówkę 5 razy użyta z niemiec od koleżanki) ciuchy hmmm przyznam szczerze że na ciuchy wydałam 7,50 bo aż 3 pary skarpet kupiłam ale po mojej małej miałam multum ciuchów i mogę się założyć że 90% przyszłych mam ma koleżanki i krewne które by im chętnie oddały na kosmetyki wydałam jak narazie 50zł ale jeszcze mam nie wszystkie a to co mi do kupienia zostało to w sumie jakieś max 100zł więc cała wyprawka to koszt rzędu 600zł ale fakt bez ubranek ale dla noworodka się dużo nie kupuje więc nawet nówki jakbyście chciały to max te 400zł więc 1000zł spokojnie na wszystko może starczyć :)