Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana mama :(

Jak wyprosic zbyt długo mieszkającą u nas dziewczynę syna??? POMOCY!

Polecane posty

Witam wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu trapi mnie pewna bardzo...niezręczna sytuacja, która ma miejsce w moim rodzinnym domu... Otóż, mój 20 letni syn spotkał na swej drodze wielką...miłość(?)- starszą o kilka lat dziewczynę z mniejszej miejscowości. Od tamtego czasu, czyli ok. 3 mies...., byc może i dłużej dziewczyna ta mieszka razem z nami(nawet nie zdołałam zauważyć kiedy to się stało...). W ciągu tego całego okresu przebywała w swoim rodzinnym domu jedynie kilka razy i to bez mojego syna(!) Nigdy też nie gościł u niej na dłużej... Problem w tym, że osoba ta nie pracuje, a żywi się, śpi i używa sprzętów i artykułów domowych(suszarka, prostownica, kosmetyki,itp ), jak każdy inny domownik! Zauważyłam, że moja córka stała się dla niej kimś w rodzaju wroga (pomimo, iż jest naprawdę miła i przyjacielska) i próbuje zrobić wszystko, aby mnie do niej zniechęcić- donosi na nią, gdy ta popełni błąd, czy czegoś nie posprząta, dopatruje się każdego wydanego przez nią grosza i również zwraca jej na to uwagę! Córką jest zdenerwowana i podirytowana- zresztą jak i ja sama. Jesteśmy dobrze wychowanymi ludźmi, kulturalnymi i lubiącymi towarzystwo innych osób, lecz to, co w tej chwili stało się z naszym domem nie do opisania i przechodzi ludzkie pojęcie :(( Proszę, a raczej błagam: POMOCY! Jak w miarę KULTURALNIE i bez większych zgrzytów wyprosić nieproszonego lokatora z naszego domu? :(

Gość gfnfhsf
powiedziec prosto z mostu synowi ze nei zyczysz sobie obcych osob w swoim domu.

Gość fffffuuuuuuuuuu
Połóż przed nią rachunki i podaj adres, gdzie się płaci ;] Druga opcja - wyjedźcie gdzieś na jakiś czas to się sama cholera wyniesie z głodu.

Gość sfdbrgfdfbvdcxdxdf
chyba powinnas porozmawiac z synem... a z nią? nie ma co sie patyczkowac? grzecznie i prosto z mostu, tak najlepiej

Dziękuję za odpowiedzi i porady :) Postaram się zrobić wszystko, aby uporać się z tym problemem...i to jak najszybciej...

Gość załamane dziewczeee
powiedz tak : skoro widze ze juz tu troche mieszkasz to moze zaczniesz dokładac sie do rachunków np za prad , za jedzenie, powiedz ze nie stac cie na utrzymywanie

Gość załamane dziewczeee
widac, ze dziewczyna ma tupet, mi byłoby głupio mieszkac tak u kogos za darmo

Gość gklihyukh
Mam nadzieję, że ten związek to nic poważnego. Bo ta dziewczyna musi mieć tupet! Jak można mieszkać u kogoś obcego przez kila miesięcy i nie dokładać się do rachunków??? Ja nie wiem, jak wy wytrzymujecie tę sytuacje, musicie jak najszybciej porozmawiać z tą dziewczyną. Są tylko 2 kwiestie: albo ona jest głupia i nie myśli, albo jej sytuacja w domu jest szczególnie nieciekawa - ale gdyby nawet tak było, powinna z wami porozmawaić, mieszkając pod waszym dachem. Ja bym nie miała skrupułów i juz po kilku dniach czy tygodniach powiedziałabym jej "jesteś miłą dziewczyna i lubię cię, ale wolałabym, żebys nie mieszkała u nas, uszanuj to... Nie ma sensu wdawać się w dystkusje i tłumaczyć, czemu itp., Ogólnie ona naprawdę musi być dziwna i niewychowana, mieszkając u swojego faceta przez tyle miesięcy... Dziwne, że tyle czasu się z tym męczycie.

Gość tramwajarz_poletatowiec
wypieprzyc na zbita morde darmozjada !! na co czekasz kobieto !!

Pogadaj z synem, jak tu ktoś napisał. Ja niedawno byłam w podobnej sytuacji, tylko że nie chodziło o mieszkanie, ani o pieniądze. Po wybuchu pretensji matki mojego chłopaka (zrównała mnie z ziemią i poczułam się, jakbym miała 15, a nie prawie 30 lat), przestałam tam chodzić. Najpierw rozmowa z synem, a jak nie pomoże, to z obojgiem.

Co z Cibie za matka , ze pozwalasz zeby syn mieszakl z dziewczyna pod Twoim dachem bez slubu? Wstyd! Ja bym jej prosto z mostu powiedzial, ze nie zycze sobie zeby dluzej u mnie przebywala.

Gość mama dorosłych
eeeeeee trochę Ci nie wierzę,bo skoro jesteście tacy otwa

Gość mama dorosłych
otwarci i kulturalni to jakim cudem takie chamstwo pod waszym dachem się znalazło;) i co te stare konie robią jeszcze w domu rodzinnym:D:D:D

Gość mama dorosłych
Jagoda to są dorośli ludzie głupia krowo:D niech sobie mieszkają razem tylko na swoim:D jessssuuuu ile ty masz lat:D

SAMA JESTES GLUPIA KROWA , PATOLOGIO. No i co z twgo ze dorosli ludzie. Ja bym nie pozwolila siedziec pod moim dachem nawet 1 nocy bez slubu. Jak soe pozenia to k ale tak to w zyciu . I wiek tutaj nei ma zadnego znaczenia. Trzeba miec jakies zasady a nie tak jak wiekszosc na kafe tylko zdrady, kurwienie sie... No ale jak matka sie na to zgadza... :O I jeszczze pisze jaki to kulturalny dom :D :O

Gość do jagody
współczuję twoim dzieciom🖐️