Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aag

zasiłek chorobowy z zus

Polecane posty

Gość aag

od 64 dni przebywam na zwolnieniu, ciąża zagrożona mam leżeć. Może orientujecie się jak to jest z zasilkiem z zus kiedy powinnnam dostać pierwszy zasilek?

Gość aag
chyba nikt nic nie wie na tym forum na ten temat

Gość nawet nie zartuj
ze nie dostalas przez ponad 2 misiace?? ja normalnie przelew na konto jak wyplate w tym samym dniu co wszyscy za wynagrodzenei,zadzwon do zakladu pracy i sie dowiedz a l-4 do pracy dostarczylas??

Gość nawet nie zartuj
ze nie dostalas przez ponad 2 misiace?? ja normalnie przelew na konto jak wyplate w tym samym dniu co wszyscy za wynagrodzenei,zadzwon do zakladu pracy i sie dowiedz a l-4 do pracy dostarczylas??

Gość ja cos skrobne
twoj zaklad pracy ma wiecej niz 20 pracownikow? jesli tak to kasa bedzie Ci wplywac od pracodawcy a on bedzie sobie to rozliczal w miesiecznej deklaracji. Jesli jest mniej niz 20 pracownikow to wyplaca Ci bezposrednio zus, a oni wypuszczaja kase srednio 2 razy w miesiacu

Gość aag
w mojej firmie pracuje ponad 100 osób . Zwolnienia dostarczam im zaraz jak tylko wyjdę od lekaża

Gość nawet nie zartuj
ale jezeli juz ponad 2 miesiace kasy nie dostaje to cos nie tak jest

Gość ja cos skrobne
czyli pieniazki beda Ci wplywac w dniu kiedy bedz wypuszczac wynagrodzenia praconikowm

Gość nawet nie zartuj
zadzwon do zakladu pracy!

dokładnie, w takim razie powinnaś dostawać wypłatę od pracodawcy, a nie zus. Ja dostaję normalnie jak zawsze przelew 10 z konta firmy

minia ----jak to miałaś mieć córe a bedzie syn???? mi teraz w 19tc powiedziano ze bedzie cora, choc liczylismy na syna teraz.... jak to sie pomylili??? nie widzieli?? podwineło mu się ?? czy nie pokazywał za bardzo?? bardzo mnie to interesuje, bo moze i u mnie doszło do pomyłki;)

madalenaa dopiero w 25tc na 3d okazało się, że jednak chłopak :) Wcześniej nic nie wystawało(nawet w 21tc) i mówili, że dziewczyna. Z córą nie można byc do końca pewnym chyba :)

ja 5 października bede na 4d więc sie okaze na 100% :) bedzie to 21tc :) chociaz jak dla mnie druga córa to kolejne szczescie w domku, ale wiesz jak to z facetami ---syn! ..... pozdrawiam i jak najmniej bolesnego rozwiązania:) ps. tez rodziałm w grudniu... obyś urodziła po wigilii :).... koszmarne jedzenie jest po porodzie w wigilie :P, a tak zdążysz jeszcze sobie podjeść :P:)

dzięki :) ja już się nastawiłam na córkę, ale wiadomo, że syn też fajny

zadzwoń do pracy oni mają obowiązek z firmowego konta ci to L4 wypłacić w terminie wypłatowym (100% średniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy) i oni się z zusem potem rozliczają i ciebie zus nie interesuje jak ponad 2 miesiące nie masz tych pieniędzy to dzwoń do firmy a jak będą coś kombinować to do inspekcji pracy

Gość uknino
Czy ktoras z Was wie od kiedy liczone jest wynagrodzenie- te 12 m-cy? jestem na zwolnieniu od 1 wrzesnia czyli od 1 wrzesnia 2009 bedzie naliczane wynagrodzenie? to dosc wazne bo we wrzesniu i pazdz 2009 mialam wielka wyplate