Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca a studia

praca a studia wazne

Polecane posty

Gość praca a studia

w tym roku zaczynam studia dzienne a nie moge znalesc pracy by za nie zaplacic i czy gdybym sie zarejestrowała w pośredniaku to czy jest mozliwosc ze znajda oni mi prace np po poludniu czy w weekendy czy to nie ma sensu i oferuja tylko prace w tygodniu?? odpowiedzcie wazne

Gość nie mozesz sie zarejestrowac
skoro studiujesz dziennie. posredniaki wbrew pozorom nie szukaja pracy, a juz tym bardziej weekendowej

Gość praca a studia
a gdybym przeniosla sie na zaoczne??

Gość praca a studia
skoro nigdy nie pracowalam pewnie przydziela mi staz, i teraz pytanie wiem ze to nie ma reguly ale jaki moze byc okres mniej wiecej przydzielenia mi stazu???

Gość praca a studia
jest mozliwosc ze nawet w tym miesiacu go otrzymam jezeli sie jak najszybciej zarejestruje??

6 miesięcy , w szkole 9 ..u mnie jest tak ,że najpierw 3 miesiące a po jakimś czasie następne 3 miesiące . kasy nie maja ,żeby płacić.

Gość praca a studia
a ile czeka sie na decyzje o przyznaniu stazu mniej wiecej???

Gość praca a studia
up

oni niczego Ci nie przydzielą ! mogą pośredniczyć, jeśli sama sobie nie znajdziesz, nie licz na UP. staż to z reguły 6 mcy, ja złożyłam wniosek o staż i tak leżał i leżał i leżał. w końcu sama się zainteresowałam, z wywieszonych Org. Stażu wybrałam dwóch, poszłam,zaprezentowałam się, pokazałam, że mi zależy i jeden si,ę od razu na mnie zdecydowałam. trwało to w sumie parę dni, teraz ok. tyg. formalności.

Gość praca a studia
a z tymi stażami to chodzilas po jakis instytucjach i sie dowiadywalas czy np znalazlas ogloszenie ze potrzebuja??

w UP są wywieszeni potencjalni Org. Stażu, spisujesz sobie dane, namiary i uderzasz do nich. możesz też składając kartkę stażysty wskazać, by UP posłał tam Twój wniosek, ale to zawsze długo trwa. Oni ślą, Org. Stażu się decyduje lub nie, zresztą są też inni stażyści, więc konkurencja, poźniej muszą odesłać decyzje do UP, później UP Cię powiadamia itp.

jesli chodzi o staz to w wiekoszsci urzedow o tej porze roku nie ma juz kasy na staze. pewnie dopiero w styczniu by ci przydzielili tak jak mi. ja rejestrowalam sie we w pazdzierniku a na staz poszlam w lutym. chociaz moze ci sie uda wczesniej..

Gość praca a studia
hmmm czyli to ze sie przepisze na zaoczne i tak w sumie moze nic nie dac... bo moge niczego nie zdobyc..... ok a mozecie zaproponowac jakas prace za czym sie rozgladac zeby zdobyc szybko kase, tylko nie piszcie sponsoring bo to odpada...

u mnie w mieście, jest mnóstwo ogłoszeń kierowanych do osób ze statutem studenta (do 26l.) - taki pracownik jest tańszy, bo nie trzeba za niego płacić Zus. ogłoszenia te z reguły to praca w sklepie z odzieżą/bielizną/biżuterią. na recepcjach w weekendy bądź wieczorami, kelnerki, barmanki, na dyskotekach, hostessy

przeciez napisalam ze w wiekoszsci urzedow, a nie ze w kazdym.. :O u nas jest bardzo duzo chetnych a fundusz ograniczony poza tym na staz mozna isc do 25 roku zycia (powyzej tylko na prace interwencyjne), a ty chyba masz 26 lat?

Gość praca a studia
a u mnie własnie nie ma takich ogloszen... mimo ze szukam chyba na wszystkich portalach z praca....a jak juz sa takie chca doswiadczenie ktorego ja nie mam

Gość praca a studia
nie nie ja mam 20

to pytanie bylo skierowane do pobitej smietany

Gość praca a studia
ok spoko

bzdura, na staż można iść do 25 lat - zawsze do 27 jeśli od obrony nie upłyną jeszcze rok będąc długo bezrobotnym - zarejestrowanym w UP rok lub dwa i jeszcze wiele innych sytuacji.