Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

pomocy ! kto był dziś w kościele ?

Polecane posty

Gość gehwehwrhjrwi
idź na 18 to się dowiesz;p

ha ha ha jak byłam młodsza, to też się bałam, że mama zapyta i będzie wtopa...

Gość dobrze ze nigdy nie mialam
takich problemow ;) I nigdy nie wiedzialam, ze we wszystkich kosciolach w Polsce zawsze w niedziele jest to samo kazanie :D Serio nie wiedzialam ;)

Gość pomocn dłoń
zależy w którym kościele :)u nas było o Łazarzu i bogaczu

Gość Lisetka
tzn. Ewangelia? przypowieść o bogaczu i Łazarzu który leżał pokryty wrzodami u bram miasta a psy lizały jego rany, potem bogacz umarł i trafił do piekła i wołał do Łazarza aby dał mu choć kroplę wody na palcu a Abraham odrzekł że że bogacz na ziemi już swoje dobro a Łazarz w niebie. Mniej więcej. A ja pomyślałam gdzie po śmierci pójdą biskupi którzy mieszkała w pałacach. obwieszają się grubo złotem i uważają się za książąt. A ksiądz w kazaniu zalecał skromność. Niech oni od siebie zaczną.

Drodzy Bracia i Siostry dziś wielka radość przeszywa moje serce i pragnę się z nią z Wami podzielić więc nie będzie dzisiaj typowego kazania. Tak, tak wiem co poniektórzy już się cieszą, ale nie cieszcie się za w czasu co miało być powiedziane będzie powiedziane w późniejszym terminie. Pewne sprawy nie mogą zostać przemilczane. No ale nic, dzisiaj się radujcie albowiem po wielu latach walki w końcu nam się udało i jest! ŚWIĘTO 3 KRÓLI będzie od przyszłego roku dniem wolnym! Czyż to nie piękne i wspaniałe? To nic, że zabrano Wam prawo do odbierania dnia wolnego za święto przypadające w sobotę, bo ile tak na prawdę tych sobót było? A tu nie o to chodzi przecież, nam księdzom nikt nie daje wolnego za to, że w sobotę świąteczną jesteśmy z Wami. Radujcie się bo to dla Was walczyliśmy, nie dla siebie. Tak więc idźcie dzisiaj z radością do domu bo od przyszłego roku o cały 1 dzień więcej spędzicie z rodziną np. na sankach jak pan Bóg będzie łaskaw i sniegiem nas obdarzy. Amen.

Gość kazanie nie jest
takie samo wszędzie:)tylko czytania:)autorko, na wszystkich katolickich portalach to znajdziesz, polecam www.katolik.pl

Gość kazanie nie jest
latawiec----:):):)zaprawdę:):)