Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baby:)

czy to ruchy????:D

Polecane posty

Gość baby:)

witajcie, kochane prosze pomozcie mi bo juz sama nie wiem, na kazdym forum jak czytam jest napisane, ze 1 ruchy dziecka to jak by motylek w brzuchu latal ja jestem w 21 tyg ciazy czuje pewne ruchy ale za nic w swiecie nie wiem czy to moja dzidzia, otoz czuje tak jakbym miala gazy:) tzn takie bablki w podbrzuszu, ktore odbijaja sie ode mnie, sa one wyczowalne reka wiec nie wiem czy to ruchy dziecka czy ruchy ale w moich jelitach najczesciej sa wyczowalne jak leze, ale nie porownalabym ich do motylkow w brzuchu wiec sama juz nie wiem. Wstyd sie przyznac bo to przyjemne uczucie ale glupio jak bym je pomylila ze wzdeciami czy tez tak mialyscie bo nie wiem czy sie cieszyc, mam tak od jakiegos juz czasu moj brzuch jest malenki wiec juz sama nie wiem czy w tym miesiacu mozna te ruchy wyczuc jako kopniecia ?????????, ktore widac i czuc reka??

Gość ruchy jak bolek suchy
jakie ruchy...sraczka dziwaczka bedzie XD

Gość to są właśnie ruchy dzidziaka

tak musiałaś przegapić konkretnie pierwsze ruchy, bo przez kilka tygodni są tylko wyczuwalne od środka, a te wyczuwalne ręką to już wyższa szkoła jazdy- u mnie trwało to jakieś 2-3tyg zanim mogłam poczuć dotykając brzucha

Gość dobra spacerówka
to ruchy ja jestem w 26 tyg i poządnie juz je czuje od 2 tyg :0 gratuluję! u mnie chłopiec bedzie!

z tego co piszesz to mi to właśnie na ruchy wygląda :) ja w pierwszej ciąży miałam pierwsze ruchy jakoś w 18tc i właśnie takie motylki natomiast w obecnej to jakoś właśnie od 21tc i to takie falowanie brzucha tak bym to nazwała czuć to było tylko tak troszeczkę właśnie taki bąbelek ale za to brzuch mi falował więc chyba tak jak u ciebie :)

Gość nininka
Ja też nie byłam pewna czy to co czuję to ruchy dziecka. Zaczęło się jakoś pod koniec 15 tygodnia, a w 19 już na 100% wiedziałam,że czuję maleństwo. Na początku tak to jest, że się zastanawiamy czy to na pewno to i przez jakiś czas jeszcze żyjemy sobie w takiej niepewności. Ja nie odczuwałam ruchów jako motylki w brzuchu... bardziej jakby coś pływało we mnie i może się troszkę obijało o ścianki macicy. Pewnie czujesz dzidzię ale na 100 % Ci nie powiem. Podejrzewam, że za tydzień/dwa zyskasz pewność :)