Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2114G

Turystyka ile trwa?

Polecane posty

Gość 2114G

Ile trwają studia turystyczne 5 lat? można chyba studiować zaocznie? co trzeba zdawać na maturze oprócz rozszerzonejj geografii? historie angielski? jaka sa jezyki ? odpiszczie jak najszybciej

Gość pomocna_dłoń
Turystyka i rekreacja studia trwaja 3 lub 5 lat(5 to juz z magistrem) na maturze geografia i chyba tyle. jezyki sa zalezne od uczelni ale napewno angielski, niemiecki, rosyjski(lektorat wybiera sie samemu lub zaleznie od tego co zdawales na maturze)

jak idziesz na zaoczne to nie trzeba nic dodatkowo ani w rozszerzeniu zdawać na maturze...biorą wszystkich prosto z marszu:P

Gość 2114G
Sama sie zastanawiam, do matury mam jeszcze duzo czasu pytalam się pewnej kobiety ,ktora studiowała. ( tyle , ze ona studium ) to ona miala , niemiecki , angielski , geografie , historie sztuki , i cos tam z prawem. trwało to dwa lata. Ale ja chciałabym na studia. W sumie i tak chciałabym zdawać jezyk angielski na rozszerzeniu , ale niemiecki to dla mnie katorga.... wolałabym uczyć się hiszpańskiego , albo włoskiego. Rosyjskiego nie uczyłam sie nigdy w zyciu i jakos mnie nie "pociąga"