Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysiaczzekk

Mój chłopaka chce sexu a ja nie jestem jeszcze na to gotowa!

Polecane posty

Gość krysiaczzekk

Mam 17 lat i spotykam się od 3 miesięcy z chłopakiem starszym ode mnie o 6 lat. Nie dawno wyjechaliśmy wspólnie na weekend w góry no i chyba troszke na za dużo mu pozwoliłam, ale do sexu nie doszło. teraz on mówi że chciałby sie ze mną kochać.. ale ja nie jestem gotowa, zresztą uważam że jest troszke za wczesnie na to. Co o tym myślicie?

Gość krysiaczzekk
proszę o jakieś mądre podpowiedzi

Powiedz mu, że nie czujesz się na to gotowa... Zresztą trudno się dziwić, skoro masz 17 lat. Być może wydaje mu się, że skoro jesteś dojrzała do współżycia fizycznie, to psychicznie też. Uświadom mu, że u kobiet to działa troszkę inaczej.

Gość Pierre dolaina
Co myślicie, co myślicie... Nie umiesz decydować o swoim ciele?

Gość krysiaczzekk
umiem decydować.. ale zawsze warto posłuchac rad innych, starszych i napewno bardziej dojrzalszych kobiet niż ja.

Gość krysiaczzekk
nie jest dresem... a dlaczego? :D

Gość Pierre dolaina
Nie o to chodzi. To ciało jest twoje czy kolesia? Think!

Gość krysiaczzekk
chłopak miało byc :)

Gość takieTam_89
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiazaniem będzie szczera rozmowa miedzy Wami na ten temat. Powiedz mu, że nie czujesz się jeszcze gotowa na sex i chcesz z tym poczekać. Po prostu powiedz to co czujesz. Jesli on na prawdę Cię kocha i nie zalezy mu tylko na sexie to na pewno uszanuje Twoja decyzje i poczeka. W żadnym wypadku nie zgadzaj się na sex tylko z tego powodu, że on chce i już! Mówisz, że nie jestes na to gotowa więc nie rób tego pod jego presją. Musisz czuć, że jest on odpowiedznią osobą i że własnie z nim chcesz przeżyć swój pierwszy raz. Na prawde nie ma się z czym śpieszyć a morał jest taki że jak kocha to poczeka i zrozumie:)

Mnie to zawsze śmieszy jak dziewczyny kombinują co powiedzieć chłopakowi , jak wytłumaczyć ewentualną nieprzychylność do decyzji lub założeń jakie temu chłopakowi pasują :D Jestem przekonany, że jeżeli autorka odmówi seksu to za tydzień już Go więcej nie zobaczy albo zobaczy Go z inną :D Ehhh ... Nie , nie , nie dawaj Mu. Przynajmniej się przekonasz za kogo Cię ma ;)

Gość takieTam_89
Jeśli jej chlopak tego nie zrozumie i ją zostawi to będzie wiadomo że zalezalo mu tylko na jednym...! Smutne ale prawdziwe:/