Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejjjjjjjjjjj

DO WŁAŚCICIELI KOCIC PO STERYLIZACJI...

Polecane posty

Gość hejjjjjjjjjjj

Czy kotka po sterylizacji nie ma w ogole "jazdy" na panow kotow ;) ? Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi, kolezanka miala kotke i nie byla ona od razu wysterylizowana i to co ona wyprawiala w czasie rui... Czy po sterylizacji to mija zupelnie ? Czy kocice wydzielaja mocno nieprzyjemne zapachy ?

Gość Gorylek mamboo
panow kotow dobre:P ale jestes slodka muaaaaaa:)

nie wydzielają żadnych zapachów i nie mają żadnych objawów rui po to się je sterylizuje właśnie

Gość po sterylizacji kot jest
bezpłodny ale zachowuje wszystkie zachowania, ma ruję i chce mu się seksu, tylko że nie zajdzie. jeśli chcesz się pozbyć rui to wykastruj kotkę

Gość hejjjjjjjjjjj
chyba koty ( samce ) sie kastruje, a kocice sterylizuje ?! Czy nie ? Chodzi o to, zeby kocica nie przezywala męk w czasie rui bo i tak nie zostanie dopuszczona.

sterylizacja i kastracja to dwie różne rzeczy

Gość hejjjjjjjjjjj
To znalazlam w necie : Samice Sterylizację samic wykonuje się pod narkozą, jak każdy zabieg chirurgiczny. Po otworzeniu jamy brzusznej usuwa się macicę, jajniki oraz jajowody. Pozostawia się jedynie jedynie niewielki kikut trzonu macicy, na który zakładany jest szew okrężny. Później powłoki jamy brzusznej są zszywane (najczęściej szwem kosmetycznym, który sam się rozpuszcza). Sterylizację kotek wykonuje się poprzez cięcie o długości około 2 cm, a u suk o długości około 4-6 cm. Po takim cięciu rana bardzo szybko i bezproblemowo się goi, a zwierze już na drugi dzień prawie całkowicie dochodzi do siebie. Samce Kastracja samców jest zabiegiem znaczniej prostszym, niż sterylizacja samic, gdyż worek mosznowy z jądrami umiejscowiony jest na zewnątrz ciała. W czasie zabiegu chirurg rozcina worek mosznowy, wyciąga z niego jądra i podwiązuje jajowody. Potem moszna na powrót zostaje zszyta. Samiec może wrócić do domu jeszcze tego samego dnia, a na drugi dzień powinien być już w bardzo dobrej formie.

Kotkę należy wysterylizować i po problemie. Czytałam, że czasem, gdy zabieg jest wykonany niestarannie, kotka może mieć ślady rui, pomimo, że jest bezpłodna. dzieje się tak, gdy lekarz pozostawi jakieś fragmenty jajników. Wydzielane przez nie sladowe ilości hormonów są tego przyczyną. Kotka po dobrze wykonanej sterylizacji jest wolna od popędu:)

sterylizacja polega na podwiązaniu jajowodów, a nie wycięciu jajników. kurwa no dziewczyno-> Twoje kotki są wykastrowane, a nie wysterylizowane.

Gość cocojambo
mój kocur jest chyba dobrze wychowany:) w ogóle go nie kastrowałam, on jest mądry i idzie strzykac w krzaki a nie w domu:) i wcale nie gwałci kotek! jest jedna kotka która przychodzi do nas przez balkon i zarywa do mojego kocura a on ją zlewa:P