Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze się chorego zęba

Wstydze się isc do dentysty bo smierdzi mi z zęba

Polecane posty

to nie prowokacja, naprawde mam taki problem. Zepsuł mi sie ząb piątka na gorze. Ja strasznie boje się dentysty i nie chcialam isc, chodziłam tak z tym zebem, w koncu ukruszył mi się kawalek i teraz mam w tym zębie rope. jak zasse go to czuje taki nie przyjemny zapach, strasznie ten ząb śmierdzi. musze isc w koncu do tego dentysty, nie boli mnie ale musze zrobic z nim porzadek, nie wiem czy dentysta bedzie go leczył czy wyrywał? sama jestem sobie winna ze tyle czekalam teraz pewnie bedą problemy. i jeszcze ten nieprzyjemny zapach, wstydze się bo jak zacznie go wiercic to pewnie sie pozygamy i ja i dentysta:O

Gość maksymaaa
idź jak najszybciej bo ci będzie brzydko pachnąc z ust

Gość girl with one eye
będzie leczył , to kanałówka , do 18 rż na nfz potem płatne

Gość maksymaaa
dentysta codziennie wacha takie zapachy i bierze za to kasę niektórych to nawet kręci

no własnie o to chodzi. ja myje zeby z 10 razy dziennie zeby nie smierdziało, wiadomo ze jak ząb chory to tak bedzie. powiedzcie czy dentysta nie bedzie sie na mnie darł,wstydze się. czy jesli zab jest zepsuty i kawałek ukruszony to odrazu wyrywają czy bedzie leczył. nigdy nie mialam wyrywanego zeba boje sie

mam 20 lat, a jak pojde normalnie do przychodni zapisac sie do dentysty to nie bede musiała placic? kurcze nie stac mnie dac 150zł za wizyte. własnie ja sie wstydze bo co innego jak lekka próchnica a co innego jak juz jest ropa i wogole.mogłam wczesniej isc jestem głupia

Gość hahahahhahahahahahaha
mialam to samo tylko z gorna czworka, rozwalil mi sie ten zab i smierdzialo z niego, w kncu poszlam do dentysty bo jeszcze tydzien i chodzilabym szczerbata. idz jak najszybciej, bo jak Ci infenckcja wejdzie w korzen to pozegnaj sie z zebem, wyrywanie jest gorsze niz kanalowe i odbudowa, masz szanse na wklad koronowo korzeniowy.

omg mycie zebów na ten zapach nie pomoze. jak doprowadziłaś zęba do takiego stanu to mozliwe ze bedzie mozna juz tylko rwac... dentysta bedzie sie na ciebie darł jak jeszcze troche poczekasz. i nie dlatego ze masz zepsutego zeba, tlko dlatego że bez sensu nosisz w sobie ropny stan zapalny... a serio - nie bedzie krzyczał. dentysci nie takie rzeczy widzieli. od tego są żeby sobie z tym radzic.

Gość maksymaaa
idź prywatnie na na NFZ to on ci może co najwyżej usunąc.

Gość wstydze sie chorego zęba
ja miałam kiedys tego zeba leczonego u dentystki szkolenej i ona mi nie wyleczyła dobrze a załozyła plombe i on mi sie pod tą plombą zaczal psuc, kawałek mi sie ukruszył tak na rogu i teraz nie wiem walsnie czy jest do wyrwania czy do leczenia, boje sie strasznie

prywatnie ja wydam na niego z 300zł. naprawde nie zrobią mi go na nfz?

Gość hahahahhahahahahahaha
nie jest do rwania jesli korzen jest zdrowy, idz do dentysty kurwa a nie pytasz nas na forum :o

Gość maksymaaa
ja wydałam osttanio 320 zł

Gość girl with one eye
na nfz nie wyleczą kanałowo , nie należy się . tylko prywatnie , przykro mi ( jeżeli to kanałówka , niestety przez internet nie mogę tego stwierdzić )

napewno, bo mam rope i zrobila mi sie taka kulka ropna nad zębem. pewnie bedzie zajebiscie bolalo:(

Gość wszechwiedzaca zenka
musisz isc ... biegiem

Gość girl with one eye
muszę cie rozczarować , nie będzie nic bolało , ząb ma martwą miazgę

i czego po mnie jedziecie, wiem ze to moja wina ale pojde. wiec chyba pojde na nfz, bedzie taniej. sama nie wiem, na nfz dopłace do kanałowego i za białą plombe to wyjdzie ze 100zl a prywatnie pewnie z 300 jak nie wiecej girl with one eye- a skąd to wszystko wiesz jestes stomatologiem? ja sie juz nastawiam na wielkie męki

Gość camila678
ło matko, bo o zęby to się dba !!! Ja nie wiem, czasami widzę dziewczyny, cZy chłopakow w moim wieku (19lat) z ogromną próchnica na dalszych zebach !!! dla mnie to jest porazka i swiadczy o czlowieku, jego braku dbania o higiene, bo co z tego ze dup umyje jak z geby smrod i widok nieciekawy? ..:o

Gość girl with one eye
jestem , nie jestem , nieważne , wiem i koniec

ale ja juz pisałam ze kiedy on zacząl mi sie psuc poszłam do dentystki szkolenej w liceum. ona mi go nie wyleczyła całkowicie a załozyła plombe na próchnice i ta prochnica mi sie powiekszała pod plombą. pozniej kawałek tej plomby mi sie ukruszyło razem z zebem i dopiero zobaczyłam co tam sie dzieje

Gość niekompletnieuzebiony
i co wyrwali ci tego zeba? fajnie bylo? pozdrawiam

Gość do camila678
Pragnę Cię zdziwić, a Ty chcesz to wierz, nie chcesz to nie ale higiena jamy ustnej nie świadczy o jakości zębów. Albo ktoś ma "dobre" zęby - umyje czy zapomni umyć a próchnica mu się pojawia po 30tce, albo ma się "złe" zęby i myje je 3 razy dziennie i w wieku 20 lat ma próchnicę ponad 50% zębów. Wszystko tkwi w genach. Polecam trochę się zapoznać z lekturą na ten temat zamiast wypisywać głupoty.

powiedzcie czy dentysta nie bedzie sie na mnie darł,wstydze się ile masz lat? Bo raz piszesz jakbyś miała 12, a raz 55... :p Pamietasz komunę, jak dentystki w szkole krzyczaly, że człowieka uspia jak bedzie niegrzeczny?

Gość gość
Ja tez mam zeba który bardzo nieprzyjemnie pachnie :) Zapytałam mojego stomatologa i okazało sie, że jest to ząb martwy zaproponował m leczenie kanałowe które kosztuje 600zł lub usunęcie. Wybrałam usunięcie dlatego, że 600zł to jest kupa siana :) Pozdrawiam !

Gość gość
Straszliwie cuchnie mi z buzi ! Ale to przez mojego chłopaka, bo jak wyciągnie z pupy takiego brązowego penisa to nie umyje tylko od razu karze mi loda robić. Muszę mu szybko wziąć do ust bo wrzeszczy: szybko bo już się spuszczam!

Gość gośćhjjk
A jakie sa konsekwecje jak zab był zepsuty dlugie lata, plombowany pare razy, zeby obok tego zeba sie psuły i tak samo smierdzi z niego?

Gość gość
Trzeba zrobić zdjęcie panoramiczne zębów i lekarz oceni co dalej. Jeżeli jest szansa to kanałowo leczyć, wcześniej dobrze wyczyścić kanały, założyć opatrunki antybakteryjne itp. Jeżeli już korzenie są uszkodzone to trzeba wyrwać.

Gość gość
nie podmywaj się to odwrócisz jego uwagę