Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja0000

Pytanie o staż

Polecane posty

Gość Alicja0000

Witam serdecznie. Mam 32 lata, po raz któryś z kolei rejestrowałam się w urzędzie pracy jako bezrobotna w tym roku w marcu. Kilka tygodni temu panie z urzędu poinformowały mnie ze mogłabym juz odbyć staż dla długotrwale bezrobotnych i żebym szukała pracodawcy. Pracodawce znalazłam, wniosek złożony, dotacje są ale dzisiaj usłyszałam od kogoś że muszę być zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna przez co najmniej 12 miesięcy...a ja jestem niepełne pół roku. Więc jakim cudem kwalifikuję się na staż? Tak mi na nim zależało i tyle trudu włożyłam w załatwianie. Czy te panie wprowadziły mnie w błąd?

Gość bzdura ja bylam zarejestrowana
po 4 miesiacach poszlam na staz. gdyby byla kasa wczesniej poszlabym wczesniej.

Gość Alicja0000
Czyli jesli pozytywnie rozpatrzą wniosek to bedzie mi przysługiwał ten staż?

Gość ??????
Tak. Moja koleżanka dzisiaj dostała się na staz. Zarejestrowana jest 1,5 miesiąca. A wiek pewnie ma tu jakieś znaczenie, bo staże są do 25 roku życia, a później przygotowanie zawodowe. W sumie nazywa się inaczej, ale robi się to samo.

Gość kompot z żuka
osoby bezrobotne długotrwale oznacza to osoby bezrobotne, które pozostają w rejestrze Powiatowego Urzędu Pracy łącznie przez okres ponad 12 miesięcy w okresie ostatnich 2 lat (z wyłączeniem okresów odbywania stażu i przygotowania zawodowego dorosłych), ktoś chyba nawalił

Gość kompot z żuka
ludzie, zacznijcie się wypowiadać rzeczowo kobieta pyta o staż dla długotrwale bezrobotnych nie o staż absolwencki dla ludzi do 25 roku życia

Gość kompot z żuka
decyzja zależy od "widzi mi się" urzędu, podejrzewam jednak, że stażu nie dostaniesz jaka jest twoja sytuacja zawodowa? pracowałaś już gdzieś?