Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolega200

Połknięty kolczyk

Polecane posty

Gość kolega200

Witam, mam taki problem. Moja dziewczyna połknęła kolczyk, była to taka podkówka jak na zdjęciu http://images27.fotosik.pl/102/99122689d2d4de32med.jpg, polknela jego wszystkie elementy OSOBNO okolo 14 dni temu , a mniej wiecej 12 i 11 dni temu wymiotowala, a do teraz boli ja żołądek i mdli ją, twierdzi też, że ma takie napady czasami niby zaboli, tak jakby mdliło, ale jak coś zje to jest ok. Wydaję mi się, że powinna iść do lekarza, ale ona to bagatelizuje. Bo raczej nie jest w ciąży - od 6 miesięcy bierze tabletki antykoncepcyjne. Także proszę o radę i słowo otuchy odnośnie tej ciąży, bo jednak jest jakiś stres :)

Gość Niech idzie bo moze ten kolczy
ma cos co ja uczula albo moze przebil jej scianke zoladka

Gość co???/
a dlaczego w ogóle połknęła kolczyk? kto normalny by to zrobił. Nieumyślnie to jedynie dziecko.....

Gość kolega200
Nie wiem jak, normalnie, spadła jedna kulka, odczepił się przy jedzeniu no i go zjadła. Potrzebuje porady, nie obelg.

Gość co???/
no więc to był "wypadek", nie ma jednak 100% zabezpieczenia przed ciążą, to najlepiej zrobić test ciążowy, a kiedy miesiączkę miałaby dostać?

Gość kolega200
no tak, wypadek. dziś ostatni dzień brała tabletkę, więc tak za 2 dni powinna dostać.

Gość co???/
więc dla pewności radzę zrobić test np jutro rano a dla pewności jeszcze jeden jakieś 2-3 dni po pierwszym teście, bo jak tabletki anty to może mieć niby "okres" czyli krwawienie z odstawienia pigułek a w ciąży może być, no i jeśli ją nadal mdli i ma te dolegliwości to test jaknajbardziej i do lekarza iść, no ale najpierw wylkuczyć ciążę, by jak ciąża rtg brzucha ( czy kolczyk tam siedzi) nie robili... sama nie wiem, te mdłości:) ja miałam mdłości ok tydzień albo i 10dni po stosunku , potem objawy jak na miesiączkę a okazało się że ciąża...nie wiem kolczyk to raczej w wc z kałem by wyszedł a nie wymioty...no chyba że kolczyk ugrzezł gdzieś w brzuchu i od tego też te mdłości, wymioty i złe samopoczucie.

Gość kolega200
wymiotowała 3 razy na przestrzeni 12 dni, a złego samopoczucia nie ma, ma normalne. pominęłaś ból żołądka. może ktoś jeszcze się wypowie?

wg. mnie powinna iść do lekarza i wyjaśnić te wymioty i ból żołądka no i najpierw zrobić test ciążowy, bo lekarz zapyta czy czasem nie jest w ciąży.No i sprawdzić czy kolczyk został...

Gość Sysia 865
Uważam, że Twoja dziewczyna powinna jak najszybciej pójść do lekarza skoro nie ma pewności, że kolczyk został wydalony.....Lepiej zrobić odpowiednie kroki za w czasu...

Gość fiśka miśka
Ten ból żołądka jest podejrzany...od tak znikąd boli? Może to wina tego kolczyka. Ja to bym od razu do lekarza poszła, ale ja mam taki charakterek że bym się tym zamartwiała i od razu chciała wyjaśnić. A takie bóle żołądka, mdłości miewała- miała wcześniej przed połknięciem kolczyka? Moja znajoma ma od czasu do czasu mdłości i ból żołądka zależnie od czego co zje, taka jej uroda.

Gość dobre co
niech idzie jaknajpredzej do lekarza!!zanim dostanie krwotoku jakiegos czy cóś!

Gość kolega200
Też tak uważam, że powinna iść do lekarza, ale jej jakoś się nie śpieszy. mam tylko nadzieję, że to nie żadna ciąża bo będzie problem.

Gość ghjkllmn
chyba Twoja dziewczyna wie że wymioty w czasie brania pigulek zmniejszaja ich skuteczność.Tak jak wszyscy radza przede wszystkim zrobic test i jezeli bedzie negatywny i predko do lekarza