Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstantynopotanczykowianeczka

czy mały pies kundelek może spać

Polecane posty

w budzie na dworzu? np. przy takiej pogodzie jak teraz lub przy łagodnej zimie?(nie mowie o mrozach -20 stopni to dla czepialskich :D :P;) bo moj jak chwile polata na dworzu to juz sie trzęsie i piszczy..czy to kwestia przyzwyczajenia do domowego ciepełka? i czy sie od teog "odzwyczai"? przeciez takie pieski na wsi całe dnie lataja po dworzu i nic im nie jest..powiedzcie ze mam racje..bo ta kwestia u mnie w domu powoduje buurze z piorunami...dziekuje ;*

Gość art123
mały chyba nie powinien być na zimnie, odchowaj go trochę a potem urządź porządnie ( ocieplenie i sucho w srodku, w misce zawsze swieża woda) iwłóż tam jego kocyk i może zabawki aby zakumał,że to jego miejsce

jestem kompletna przeciwniczka trzymania psow na lancuchu czy przy budzie wiec nie bede sie wypowiadac w temacie, bo mnie krew zalewa!

Gość kalafior,..
wiesz wszystko zależy od * sierści jest gęsta a pies waży co najmniej 6-7 kg? * dotychczas mieszkał w domu? małemu pieskowi trudno przeżyć, ma problemy z utrzymaniem ciepłoty ciała a poza tym jak mieszkał w domu to będzie dla niego szokiem wyrzucenie z domowego ciepełka nawet do ciepłej budy pies jest zwierzęciem stadnym przywiązując się do człowieka nie rozumie że stał się zbędnym balastem i ląduje na ulicy WIĘC NIE, ZOSTAW PSA W DOMU

Gość kalafior,..
A CO DO TRZĘSIENIA SIĘ to piesek o małej masie ciała w ten sposób wytwarza ciepło, drżenie mięśni wytwarza energię - ciepło np pinczer miniaturowy i inne małe rasy tak mają

dziekuję za odpowiedzi;) tyle ze.ja pracuje od 7 do 18..zanim dojde do domu bedzie ok 19 i tak codzienhie a na weekendy mnie nie ma nawet na noc bo wyjeżdzam na studia...pieska dostałam wiec nie chce go nikomu innemu oddawac,a zostawiac go samego w domu na tyle godzin i na wszystkie weekendy ;/ chociazby dla tego ze po powrocie mam morze na podlodze i nakupkowane w calutkim domu..(nie ma go kto wypuścic..) to szczeniak ma 5 miesiecy.więc co myslicie?> leprzy ten dwór a świeze jedzonko bedzie mial kilka razy dziennie (sasiadka pomoże) i porzadna bude tez;) wybiega sie....więc jak? siersc ma krótka niestety..

Gość art123
zgadzam się z nimi , nie wyrucaj go z domu

lepiej przyzwyczajaj go do dworu. Zrób mu jakieś ciepłe miejsce do spania, bo potem będziesz miała problem z np wyjazdami. Jak jest zima, trzymaj go w piwnicy (zostaw otwarte okienko by mógł wyjśc). Moja szwagierka na kilka h z domu wyjśc nie może bo pies jej buty gryzie, a na dworzu go nie zostawi, bo "piesek nie lubi" :o

Gość waggina
Ale ona chyba nic nie pisała o łańcuchu. Pies latający wolno w ogrodzie nie ma na co narzekać. Chodzi o "mały" w znaczeniu młody czy w znaczeniu niewielki? Młody pies jest chudy i może niekoniecznie powinien mieszkać na zewnątrz. Ale taki małogabarytowy dorosły pies - czemu nie. Musisz mu budę elegancko zaizolowac, wyłożyc jakąś wyściółką, na zimę załóż "zasłonę" przy wejściu. No i w mocniejsze mrozy jednak wpuść do domu. Jak pies mieszka na zewnatrz, to mu rosnie gestsze futro, wiec radzi sobie z chłodem. Tylko takie psy tez często maja pchły. Ja bym osobiscie psa na zewnatrz nie trzymała, bo jakos widzę psa jak członka rodziny, ale jako zwierzęciu psu się na zewnatrz nic złego nie dzieje. Jak masz psa przyzwyczajonego do domu, to nic dziwnego, że marznie.

mały w sensie ze ma 5 miesięcy i jest mały wielkosciowo. Nie mam zamiaru go trzymac przywiązanego do jakiegos łańcucha,bedzie mial całe podwórko do latania...14 metrów na ok. 30 metrów

Gość asdweasda
moj od lat szczeniecych jest przy budzie i nic mu nie jest. zahartwal sie :) Nic go nie rusza :) Natomiast kolezanka przywiozla raz na wies swojego jamnika bym sie nim zajela pare dni ;/ Tragedia! Taki delikutasny byl ze szok ;/

jak suczka moich rodziców się oszczeniła wychowywała pieski w budzie (takie miejsce sobie wybrała) i nic im nie było, więc tym bardziej takiemu 5 miesięcznemu. Naprawdę, nie martw się. Lepsze to niż areszt domowy i zasikana chałupa.

więc decyzja podjęta,bede powoli przyzwyczajac do dworu i budy,na poczatek w ciągu dnia i stopniowo coraz dłużej,dziękuję kobietki za rady,zawsze mozna tu na kogos liczyc.. i podziekowania dla panow jesli sie wypowiadali;) :D

Gość gość
Nie sądze żebyh stanowiło to problem jesli tylko buda jest odpowiednio solidna i ocieplona.Co prawda ciezko taką wykonac na własną reke, ale są profesjonalne firmy, ktore sie tym zajmuja. Moja Łajka ma bude z http://www.domki-zylajek.pl/dla-zwierzat/budy-dla-psa i nie mam takich problemów :)

Gość Dededo
Może ja jestem inny, ale nie rozumiem kupować psa, żeby go wywalić na dwór żeby marł i siedział całe dnie sam, dla mnie to jest chore i tyle. Przecież w domu można stworzyć dla psów odpowiednie warunki macie przecież specjalne domki, które mogą pełnić rolę legowiska - http://www.butik.zpazurem.pl/szukaj/domek# pies czuje się pewnie, wygląda to też dobrze jak sobie stoi gdzieś w koncie, ale pies na zewnątrz? To nie dla mnie.

Gość gość
znowu obsrany marketing szeptany. w dupę sobie wsadź te swoją budę.

Gość gość
Jak juz coś to Konstantynopol czyli konstantynopolitanczykowianeczka