Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość admirator_zycia

ludzie boja sie najprostszych pytan?

Polecane posty

Gość admirator_zycia
koloratka, jakie wiec powinienem zadac pytanie? :)

Gość pfffffff tez masz problem
co ludzmi powoduje? bo ja, gdy nie mam na kogos ochoty, to po prostu sie z nim nie zadaje. a tym bardziej nie szukam go po portalach i nie zapraszam.

Gość admirator_zycia
'pfffffff', dokladnie to samo uwazam. nie oczekuje ze ludzie beda mnie zapraszac, utrzymywac kontakt, dzwonic, pytac co slychac :) naprawde nie oczekuje tego. ale po cholere zaprasza mnie na portalu spolecznosciowym, skoro nie potrafi odpowiedziec na proste pytanie, czyli ma mnie w dupie...

Gość admirator_zycia
najbardziej dziwi mnie to, ze to nie jest n-k czy facebook, gdzie ludzie sie lansuja. to taki nieco inny portal, na ktorym, mialem nadzieje, ludzie jesli klikaja 'zapros' to po prostu chca odnowic w jakis sposob kontakt...

koloratko ja tez sie nie zgodze. jak sie z kims nie widziałas 15 lat to zapytasz od razu konkretnie? po co?? "co słychac" nie mowi nic nie zdradza zamiaru, ale w odpowiedzi osoby da sie juz wyczuc intencje i wtedy mozesz kontynuowac. a jak spławi cie to tez wiesz zeby nie drazyc. wiekszosc moich rozmow zaczyna sie od "co słychac" i kazdy wie co ma robic dalej.

a cóż to za "inny" portal? ;) bo jakos nic mi do głowy nie przychodzi. nazwe handlowa podac chyba mozesz :P

autorko...nie powinnas zadawać żadnego pytania, bo szczerze wątpię, że Cię to w jakikolwiek sposób obchodzi a inny rodzaj pytania? każde, które dotyczy konkretnej sprawy, np. jeśli razem studiowałyście 'jak tam po studiach/ czym się teraz zajmujesz' lub jakiekolwiek inne, w zależności od tego jakie stosunki was łączyły i 'co o niej wiesz'

Gość OMG_____________
ten portal to www.How-are-you.pl :D

Gość OMG_____________
ewentualnie www.czemu-nie-chcesz-ssac-mojej-pały.onet.pl

:o po pierwsze zadna ze mnie autorka po drugie, dlaczego wnikasz w moje intencje? dalczego watpisz ze mnie to interesuje? na miłość boska, przeciez to ja własnie sie zastanawiam skad ta hipokryzja u innych, dlaczego zapraszaja mimo ze maja w dupie, bo ja zeby zaprosic musze odpowiedziec "tak" na pytanie "czy mam ochote z nim gadac/ go widziec/ nawiazac kontakt". takze nie wkładaj mi w usta takich rzeczy a tym bardziej niech ci sie nie "wydaje". bo mi sie 'wydaje" ze mowa jest o "nich" po trzecie okazuje sie ze chyba nie mamy o czym rozmawiac, bo ja 'co słychac" w tej dyskusji traktowałam jako skrót myslowy dla całej gamy innych pytan typu własnie "czym sie zajmujesz", "oj te dzieci duze juz pewnie" itp nie przyszłoby mi do głowy zadawac kazdemu jednemu siermieznego pytania "co słychac" w niezmienionej wersji. zadaje różne "zagajajace". wiec chyba sie czepiasz w takim razie słówek

Gość o, nie wiedzialam
że istnieją takie portale :D OMG

ale to z tego co widze coraz czestsze na kafe zawodne wnioskowanie logiczne i wyciaganie wniosku z dwóch wykluczajacych sie badz nie majacych ze soba nic wspolnego przesłanek :o dlaczego logika klasyczna nie jest obowiazkowa na studiach??

Gość bo byłby zbyt duży odsiew?

Gość iwh eihe
Tak, odsiew byłby ogromny. Odpowiedź jest prosta: to są czasy, w których jest bardzo dużo narcyzów. Parafrazując Allena, Twoi znajomi mogliby powiedzieć: "Tak, urodziłam/em się w rodzinie katolickiej, ale przeszłam/edłem na narcyzm." :) Co zresztą nie oznacza, że kiedyś było lepiej. Wcześniejsze epoki obarczone są bagażem niepojętej głupoty :)

Gość Orzeszek w karmelu pyha
Otoz uswiadomie Ci ze NIENAWIDZE pytania "co slychac", jedynie na zadane na zywo odpowiadam ze wszystko dobrze (i nic ponadto). Nie lubie takich ogolnych pytan, wole gdy ktos zapyta "co slychac? jak tam po studiach, znalazlas ciekawa prace? itp. konkretne pytania.

Gość Orzeszek w karmelu pyha
I rozumiem ze w pytaniu co slychac sa one zawarte ale wole takie i gdy osoba pytajaca dodaje rzeczy ktore o mnie wie, pamieta. a nie banalne co slychac. czyli np. jesli pamieta ze studiow ze interesowalam sie fotografia to niech przy okazji zapyta jak tam moja pasja, czy sie rozwija, czy robie cos na powaznie w tym kierunku itd.

Gość jghvjvbhhnb
wystarczyłoby odpisać - u mnie wszystko ok - i byłoby gicior :-) do mnie pisze dużo ludzi na n-k, czasem jestem tak padnięta, że nie mam siły od razu odpisać, przeważnie robię to nastepnego dnia, ale niektórzy mogą po prostu zapomnieć w natłoku codziennych spraw, inni po prostu maja Cię w doopie. Miałam taka jedna kolezankę, która w ogóle nie reagowała na zachęty z mojej strony, olałam ją i tyle.

Gość Justjustjustme
Pytania typpu - ''co slychac', 'jak tam' są wyjatkowo glupie i denerwujace,nie dziwie sie,ze ludziom sie nie chce odpisywac. Jak ktos mi zadaje takie pyt. w realu,to rzucam tylko zykle 'ok'. Lepiej precyzuj pytania,to moze ktos ci odpisze.

Gość Justjustjustme
Pytania typpu - ''co slychac', 'jak tam' są wyjatkowo glupie i denerwujace,nie dziwie sie,ze ludziom sie nie chce odpisywac. Jak ktos mi zadaje takie pyt. w realu,to rzucam tylko zykle 'ok'. Lepiej precyzuj pytania,to moze ktos ci odpisze.

Gość admirator_zycia
wg ciebie glupie. to sa normalne zagajniki.

Gość a może moze
miały ciebie w kontaktach w skrzynce pocztowej -> dały zaproś znajomych na portalu -> portal wysłał standardowe zaproszenia w ich imieniu -> a ty odpisujesz na mail portalu :classic_cool: nic dziwnego że nie doszło :classic_cool:

Pytania typpu - ''co slychac', 'jak tam' są wyjatkowo glupie i denerwujace zgadzam sie, przebic je moze tylko tekst - "co powiesz ciekawego"