Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość microgynon21...

Zapomniałam tabletki -poradźcie!

Polecane posty

Gość microgynon21...

Zapomniałam jednej tabletki z nowego opakowania.Po 7dniowej przerwie zaczęłam nowe opakowanie-wzięłam 4 tabletki a piątej zapomniałam ;/ W poniedziałek kochałam się z chłopakiem,skończył we mnie, we wtorek o 23ej zapomniałam tabletki i wzięłam dopiero dzisiaj w południe :o Czy mogło dojść do zapłodnienia? tabletki biorę 2 lata i zdarzyło mi się to drugi raz. Dzisiaj jak zwykle wezmę tabletkę o 22-23 i przez 7 dni będziemy używac prezerwatywy ale czy mogło dojść do zapłodnienia w poniedziałek?:o strasznie się boję

"Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza. "

Gość w praktyce to wygląda tak
jeśli nie miałaś żadnej biegunki i wymiotów to nie zajdziesz w ciąże nic Ci się nie stanie, dobrze ze dzisiaj rano wzięłam tabletkę dzieki czemu dalej jesteś chroniona no i na pewno 5 dzien cyklu to dzien jajeczkowania jakby co :> Mnie się to zdarza ostatnio dosyć często i nie mam dzieci

Gość mikrogynon21...
skąd wiesz że 5 dzień brania tabletek to dzień jajeczkowania?:o to pewne? bo jeśli tak to jest szansa...

sorki piaty dzien to na pewnie NIE JEST dzień jajeczkowania więc siłą rzeczy w ciąży nie będziesz

Gość mikrogynon21...
czyzys...no mam nadzieję ;) nie mam pojęcie kiedy jest jajeczkowanie podczas brania tabletek

mnie takie wpadki zdazrzaly siew milion razy i nie wiem sama dlaczego nie zaszlam w ciaze do tej pory.... < stopka>Staram się wierzyć, że świat jest przychylny osobom czującym trochę mocniej. Wierzę, że wszyscy jesteśmy wyjątkowi, ale uwielbiam osoby wyjątkowo wyjątkowe. Zycie nauczyło mnie, że najlepiej jest widzieć serdeczne twarze po obu stronach boiska. Czasami się wyłączam i wolno kojarzę. Może nie wolno, ale ze spóźnionym zapłonem.

przy tabletkach nie ma jajeczkowania jesli sa reguralnie brane jajeczkowanie moze wystapic w momencie : dzisiaj nie wziałas tabletki bo zapomniałas bierzesz jutro jutro dostajesz grypy jelitowej co masz ją prze 3 dni wtedy jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąze. Rozumiem ze bierzesz microgynon?

Gość microgynon21...
tak biorę micro ale muszę zmienić bo nie mam od jakiegoś czasu ochoty na sex , chyba przez te tabletki właśnie ;/ tylko za bardzo nie mam czasu iśc do gina nawet ;/

ooo ja mam ten sam problem,ale nie wiązałam go z micro, lekarka zasugerowała mi zmianę na Qlaira ale to 50 zł kosztuje :( to w tej cenie mam ok 6 opakowań microgynonu, który mam sprawdzony a co do tej nowej to sie boje