Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

pampersy a baby dream?

Polecane posty

od dawna używamy pampersów, mimo że córcia ma ponad kg mamy 2 bo jest szczuplutka. Od kilku dni przeciekają, bo jakbym mocno nie spięła z przodu to z tyłu i tak mocno odstaje. Nigdy nie przeciekały, więc to nie kwestia złego ubierania, jedyna różnica to że były kupione w lidlu na promocji:). Mam też pytanie o babydream. Producent podobno ten sam a jak z jakością, czy też są miękkie i chłonne? Jak oceniacie?

Gość tak bardzo podobne i tak samo
dobre (tylo kup te z napisem babydream! bo sa jeszcze jedne w rossmannie i nazywaja sie chyba rossmann diapers, czy jakos tak, ale one sa juz ekonomiczne, tj. z ceraty i z tasma)

Ja kiedys z polecania pewnej mam z kafe kupilam te babydream . Rzeczywiscie sa podobne wygladem ale tylko nim do oryginalnych pampersow. Jednak jakosciowo to jak niebo a ziemia. Babydream sa bardzo grube i moj syn chodzil jak kowboj :D szybko przeciekaja i dziecko ma mokra skore nawet krotko po przewinieciu. Moj syn sie odparzyl przez te pieluchy. Ja nie polecam. My teraz przezucilismy sie z huggisow na oryginalne pampersy i powiem wam ze sa super juz nawet ten dziwny zapach mi nie przeszkadza. Teraz jest promocja w realu i mozna kupic 2op za chyba 80zl + paczka hust. nie wim dokladnie bo maz ostatnio kupowal.

dzięki jagoda za opinie, ja się zastanawiam nad zmianą, bo mimo, że małą często przewijam to jej się od wczoraj takie krosteczki zrobiły i bepanthen nie pomaga, do tego zaczęła je przesikiwać bokiem. Czy są jakieś delikatniejsze niż pampersy?

Moze sprobuj huggies. Moj jak byl niemowleciem to po oryginalnych pampersach tez byly problemy a jka przeszlismy na H to wszystko bylo ok. Probuj pieluch innych firm.

U nas tylko huggiesy wchodza w gre. Ani pampersy ani zadne tansze (rossmanowe, biedronkowe czy inne). Od razu ma uczulenie; tzn. 1 pieluche mozna mu nalozyc, ale jak ma druga taka to juz odparzenia.

a ja chyba juz kazdych uzywałam i wiecie co wszystkie wg mnie sa do dupy tylko oryginale pampersy sa super!

Gość w Rossman są 2 szt po 2zł
więc idź kup próbkę i sama będziesz wiedzieć :P moim zdaniem baby dream sa tak samo cienkie jak pampersy oryginalne i podobnie jak dość szybko przeciekają. Co do tej grubości - to ja się wam dziwie- kiedyś specjalnie zakładało się 2 tetrówki- po to żeby dziecko miało szeroko nóżki, bo wtedy lepiej się układają kostki w stawie biodrowym - a teraz wy szukaciejak najcieńszych pampersów??

nam huggiesy przynajmniej te newborn nie pasowały, bo obtarły małej uda, choć miała chudziutkie, przy dwóch podejściach. Ale może te większe są lepsze. Może wypróbuję:)

pampersy orginalne sa ciensze od tych z baby dream lepiej przylegaja z tylu do plecow maja lepsze zapiecia no i lepiej wchlaniaja siusiki i pochlaniaja lepiej zapach a jak ci przeciekaja pampersy to musisz je zle zakladac ja tez kiedys mialam ten problem .pampers ma byc tak zapiety zeby mozna bylo jeszcze z przodu wsadzic 2 palce wtedy jest ok i nie bedzie za ciasno

Mamii- z przodu mam tak jak mówisz i jak robię od 4 miesięcy, a z tyłu się strasznie dużo miejsca zrobiło i jej wylatuje:)

Gość w Rossman są 2 szt po 2zł
Mamiii> to ciekawe bo zakładam dokładnie tak samo wszystkie pieluchy a tylko te z biedronki nie przeciekają :P ...moje dziecko jest wyjątkowe wypija aż 3l picia dziennie! a jak się w nocy rozbudzi przewijaniem to cięzko je uspa! Pieluchy z Biedronki ah i te z Kauflandu - są grubsze - czyli mają więcej tego wkładu więc dla mnie jest oczywiste że więcej wchłaniają!

Gość uleaaaa
A ja używałam wszystkich pieluch (dwójka dzieci) i okazało się, że najlepsze są te z Biedronki i z Rossmana. Dobrze przylegają, nie uciskają bioder i nóżek, bo mają elastyczne zapięcia. Kiedyś miałam Huggies i przeciekały. A oryginalne Pampersy - po założeniu, po godzinie, robił się wielki tobołek z tyłu pupy i ta pielucha bardzo zwisała i przeszkadzała w chodzeniu.

Wiec co do pieluszek. Pampers super w sumie kupuje czesto jak sa w promocji do tej pory .. Babydream polecam tez mi przypasowaly ale polecam rowniez z lidla toujurs czy jakos tak sie pisze tez sa bardzo fajne:) chlonne .. Jak dla mnie totalnie do dupy sa huggisy ...w ogole sie nie sprawdzily i nie polecam ich.. Dada jak dla mnie zasztywne a najbardziej pasuja mi pieluszki Libero wyprobowalam ich w Norwegii jak bylam na wakacjach i sa swietne chlonne...niestety w sklepach ich dostac nie mozna u nas chociaz kiedys byly ..ja zamowilam sobie ostatnio na all

Gość jessica diamond
mi znów odpowiadają i pampersy i baby dream. Za to huggies przepuszczają bokiem. Znów DaDa są twarde. To tyle z pampersów które przetestowałam.

Gość gegetg
Podejrzewam że sporo zależy od partii pieluch jaka się trafi, skoro zdania są tak rozbieżne. Dodam jednak swoje, na podstawie rocznego używania różnych pieluch. Nigdy nie trafiłam na większe ścierwo od Pampers. To po prostu skandal "popełnić" taki produkt. Musiałam zmieniać je co godzinę do dwóch, inaczej dziecko było odparzone a skóra była całkowicie mokra. Rozumiecie?! Co dwie godziny! I przeciwnie, nie znalazlam dotąd żadnych pieluch lepszych od Dada z Biedronki. One nie kokietują miękkością, są dość sztywne przy zakładaniu i wydają się duże. Jednak nie obcierają, są chłonne doskonale nawet gdy dziecko jest dwanaście godzin w pielusze a ona ciężka i całkowicie nasiąknięta, zdejmujesz taką zasikaną pieluchę a skóra dziecka jest calkowicie sucha i zdrowa, nie wyłazi żaden granulat czy gumki, nic nie przecieka, nie odrywa się itd. I jeśli chodzi o Dada, i tylko o nie, to jeszcze nie trafiła mi się jakaś nieudana partia. Zawsze są takie same i dają całkowitą pewność że wszystko będzie jak trzeba. Pośrodku między pomyłką Pampers a pieluchami Dada mieszczą się inne np Huggies do których mam sentyment, bo to te pierwsze używane i takie mięciusie. Ale mam teraz Huggies i wrócił stres pilnowania żeby dziecko po paru godzinach się nie odparzyło (oczywiście to nic w porównaniu do Pampers). Nie chciałam się dać na te Dada namówić. Gdy w końcu kupiłam i się sprawdziły, i tak szukałam czegoś innego. A potem za każdym razem porównanie wychodziło na korzyść Dada. Ktoś pisał że uczuliły dziecko. To o niczym nie świadczy bo takie ryzyko istnieje w przypadku każdego produktu. Na pewno jednak Dada warto wypróbować.

Gość gegetg
Gaga z Tesco? Wg moich doświadczeń są bardzo zbliżone do Huggies. Nic szczególnego i niestety z wadami np granulat wyłazi a potem się zastanawiasz co to za żel dziecko ma na skórze. Dada to zupełnie inny pomysł na pieluchę.

Gość Tylko PAMPERS
Co Ty ,dla mnie pampersy super! Huggissy mogą być. Dada i lidlowskie dla mnie tragedia! Tak jak Ty po pampersach ja po 2 godzinach noszenia przez córkę lidlowskiej pieluchy musiałam zmieniać jej całe ubranie - przesikala wszystko! Dobrze, że nie zrobiła kupy :). A z dadą miałam podobnie.

Gość u nas huggies i pampers :)
zielone i pomaranczowe roznia sie tylko elastycznymi boczkami a cena mniejsza :) pomaranczowe sleep&play sa fajne :) zwykle zielone tez, uzywamy teraz pampersow bo w tesco byla promocja na to wielkie pudlo i mielismy do tego znizke z carty clubcard wiec wyszly nas po 50 gr rozm. 4 a z huggiesow musimy kupowac juz piatki a ich jest mniej i drozej wychodza niz pampy 4

kurcze i każdy co innego:) u mnie pampersy się sprawdzały do tej ostatniej paczki, teraz wylatuje jej tyłem mimo dobreo zapięcia i ma podrażnioną skórkę:/