Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbalistka20

Mam 20 i więcej lub mniej lat, Chciałabym mieć dziecko . Zapraszam

Polecane posty

Gość herbalistka20
frejza2029 zgadzam sie z tobą w 100% ludzie tyko czekają ażeby komuś szpie wsadzić , dogryźć i zgnoić , niestety nasze Poskie społeczństwo nie ma za grosz w sobie tolerancji, przemawia tyko zawziętość... przykre ale prawdziwe,,, ktoś komuś dosra i ma z tego satysfakcje.. ciekawe czemu? ja akurat mam ustabilizowaną sytuacje, mam dobrą prace, mieszkanie, i koncze dobre studia... ludzie w wieku 30 lat czesto nie mają nawet podstawówki czy matury, i pieniedzy na to by zapewnić dziecku byt..ale 20-latki z reguły trzeba zgnoić, no a taka 30-latka... jest ok przez sam fakt tego ze ma 30-lat... chore

Gość londyniara
kochac kogos to tez pozwolic komus zyc tak szczegolnie miesiecznemu dziecku i niestety prawda jest taka ze trzeba sie wielu rzeczy wyrzec i nie mozesz z gory zalozyc ze twoje dziecko bedzie grzeczne,ciche i spokojne ze nie bedzie czesto chorowac i ze nie da ci popalic bo takie wlasnie bylo moje.

herbalistka20- :) pewnie, nie ma co przejmować się ludźmi, którzy najchętniej zabiliby kogoś, kto ma odmienne zdanie od nich. Każdy ma swoje życie i realizuje się w innych tematach. Jedni pieniądze, drudzy praca, a jeszcze inni dyskoteki. A jest też gro ludzi, dla których rodzina, miłość są najważniejsze. Pozwolę się "zaliczyć" do osób, do których kierujesz ten topik, bo chyba mamy podobne podejście:) A wszystkim, którzy tutaj krytykują autorkę myślę, że przyda się więcej empatii, zrozumienia. I ten topik chyba nie jest dla Was, więc może przejdźcie na inny ?:) Wystarczy zerknąć na tytuł topiku

Gość londyniara
Autorko jestes strasznie przewrazliwiona ,nikt cie nie chce zgnoic ani obrazic ,chyba wiesz co to jest dyskusja?nie unos sie tak ,ja napisalam tylko swoje zdanie ale widze ze odebralas to jako atak na swoja osobe,w takim razie znikam stad i zycze powodzenia:)

Gość SAMANTA21
Czemu ludzie są tacy nie mili. Jak czytam niektóre wypowiedzi to myślę że niektórzy są tu tylko po to żeby komus dogryśc

Do wszystkich "życzliwych", którzy tylko wyrażają swoje zdanie i uważają, że wiek po 20stce to zły moment na dziecko: SPÓJRZCIE NA TYTUŁ TOPIKU. AUTORKA NIE PROSI O RADY, CZY DOŚWIADCZENIA MATEK. NIE INTERESUJĄ JEJ ZALETY I WADY MACIERZYŃSTWA. ZAPRASZA DO DYSKUSJI OSOBY, O PODOBNYCH PLANACH,ASPIRACJACH JAKIE MA ONA. NIE BĄDŹCIE WIĘC NADER ŻYCZLIWI I DAJCIE JUŻ SPOKÓJ :)

Gość sle poco poco poco
po co w ogole miec dziecko poza spelnieniem swojego egoistycznego pragnienia o 'posiadaniu' czegos? jak chca miec dzieci to niech sobie robia ich sprawa. ale ja jednak nie potrafie zrozumiec po cholere komus dziecko w tak mlodym wieku. pierwsze lata to opieka non stop, potem przychoda lata nastoletnie i bunty wszelkiego rodzaju a potem sie wyprowadzi i tak.

Gość herbalistka20
londyniara zdaje sobie sprawe co to znaczy posiadanie dziecka, i nawet przez chwie nie pomyslam ze posiadanie dziecka jeste wielką sielanką jak z bajki. ale posiadanie dziecka nie pozbawia mnie tez tego zebym zapominała o sobie, jest to sporo wyrzeczeń jasne.. ale nie mozna odmówić sobie wszystkiego i stać sie kura domową, jeśli ty nią jesteś to szczerze współczuje i rozumiem czemu widzisz wszystko w szarych koloroach, a do tego powiem ci ze za wychowanie dziecka nie jest odpowiedzialna tylko matka ale również ojciec i na nim też ciąży obowiazek dbania o malucha,, ja np. wiem ze mój by sie maluchem opiekowal tak samo jak ja:)

Gość frejza2029
To, że ktoś ma 20 lat nie znaczy, że jest nie po układany czy nie dorósł. Kazdego życie nauczyło co innego. Jeden dorośnie do pewnych rzeczy szybciej drugi później ... znam osoby, które mając 30 lat nie mają nic i nie chodzi o rzeczy materialne chociaż z tym też różnie. Strszy wcale nie oznacza mądrzejszy... niestety

Gość herbalistka20
sle poco poco poco jak by każdy myślał tak jak ty, to nikt nigdy by nie miał dzieci, bo po co? bo sie wyprowadzą? wybacz ale uśmiałam się...;] w takim razie człowiek nie powinien wogule egzystować, bo żyjemy po to żeby umrzeć, wnioskując po tym co napisałaś/

Gość sle poco poco poco
czyli ludzi maja dzieci z altruistycznych checi przedluzenia gatunku.

Gość herbalistka20
KlementynkaAh masz racje nie warto sobie psuć nerwów :)

Gość sle poco poco poco
z gory przeprosze bo wiem ze topik nie na ten temat; moze ja psychicznie jestem wybrakowana ale nie rozumiem tych ogromnych checi, instynktu macierzynskiego itp. jedynym wytlumaczeniem dla mnie jest biologia a nie zadne wyzsze potrzeby. Czyli chyba matka natura machnela na mnie reka.

Gość balonikaaa
sudentko prawa pisze sie w ogole nie wogule :) wiec idz jednak te dzieci rob i to jak najszybciej

ja bym bardzo chciała maluszka:) i wydaje mi się to odpowiedni moment bo akurat będzie odchowane jak skończę studia i będe chciała iść do pracy. Nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko a jeśli jest to są problemy zajscia w ciaze. Nie mówię że zawsze tak jest ale przewarznie. Ważne żeby nie zrobić sobie dziecka jako haczyka na chłopaka lub z kimś przypadkowym albo nieodpowiedzialnym. Jeżeli się kogoś kocha i się czuje że to jest właśnie człowiek z którym chce się mieć dziecko i oczywiście on też tak uważa nie widzę przeszkód. Ale to tylko moje zdanie.

Gość herbalistka20
nie ma to jak pokazać klasę :) i nie pouczaj mnie, bo akurat Twoje zdanie to mi lata koło dupy,;]

Gość herbalistka20
ja też coś koło tego , mniej więcej rok,dwa :) ja bym chciała, ślub i urzadzić mieszkanko, zeby wszystko mialo ręce i nogi, ale gdyby maluch przytrafił sie wcześniej byłabym happy:)

Gość herbalistka20
Karola Witam;)

Gość herbalistka20
gdzie dziewczynki sie podziałyście? ja niedługo prace kończe także odezwe sie z domku jak cos:D

no widzicie jaka kulturalna jestem... tak sie wciagnelam w rormowe emocjonalnie ze zapomnialam sie przywitac:P Chciałabym dodać ze jestem w stanie oczekiwań na test... :D

Gość herbalistka20
oooo Karola to mocno kciukacy trzymam za Ciebie!!!:) mam nadzieje ze 2 kreseczki bedą:D

Gość frejza2029
Oo to pewnie sie nie możesz doczekać :] Ja już nosze swoją kruszynkę 6 mies ... i jeszcze troszke muszę poczekać i chyba teraz najbardziej się dłuży heh:)

Gość herbalistka20
Fraza a jak ciąże znosisz?:) mam nadzieje ze bez komplikacji?:) i wiesz czy juz chłopczyk czy dziewczynka?

Gość frejza2029
Początek ciężki... w sumie 2-3 mies duzo leżałam :( Normalnie zwłoki:P Ale teraz ...! Matko pół nocy nie śpie patrzę jak jeździ sobie łapeczką he he :) Niesamowite uczucie:)

Gość frejza2029
No i wymarzona dziewczynka :)

herbalistka20- robilam test i wyszla jedna... ale za wczesnie musialam zrobic. frejza2029- okropnie doczekać się nie moge. a co u ciebie chlopaczek czy dziewczynka?

Gość herbalistka20
ojoj też bym strasznie chciała dziewcznkę:) Wiktorie:P hehe, a chłopczyka Krzysia:) zazdroszcze ci:) to musi być wspaniałe czuć małą istotke w brzuszku :)